Pienoismallit.net

Pasi L

Mitä työn alla?   22.8.2012 16:15
Ihan pikkupoikana kultaisella 80luvulla olen jokusen mallin tuhrinut liimalla ja maalilla joten nyt onkin melko jännittävät fiilikset kun 1/48 dragonin Tiger II vaunua kasailen :D

Kovasti on palaa paketissa ja pirun pieniäkin ovat olevinaan…
Vallejo värikartta   15.8.2012 17:08
Voiskos joku jelppiä aloitteliaa ja kertoa mitkä värit kannattaa vallejolta poimia jos saksalaisia panssareita meinaa väsäillä. Lifecolorilla olis omat setit mutta olen tykännyt vallejon maaleista kun joskus figuja maalailin.

ps: tiedän että ketju on vanha mutta ei uuttakaan huvittanut tehdä ja tuo kartta näyttää kätevältä muutenkin.
Aliens malleja?   15.3.2012 22:09
Mahtaako Aliens (aliens paluu, aliens 2) aiheisia malleja olla enää mistään saatavissa? Sulaco avaruuslaivaa, dropshippiä tai avaruusmerijalkaväen panssariautoa kaipailisin työnalle, mikseipä aliens xenomorphiakin.
Mixa Aho kirjoitti:
Jorma Kim kirjoitti:
Albert Axellin Kamikaze-kirjassa mainitaan propagandasatu, jossa japanilaishävittäjästä oli loppunut polttoaine, joten lentäjä käänsi koneensa ympäri, lensi brittitaisteluhävittäjän komentosillan ohi ja katkaisi mennessään miekallaan laivan päälliköltä pään. Joten kyllä siitä miekasta hyötyäkin oli. ;)
Kyseisen kaverin Katana on ollut siis suhteellisen mittava, kun ei koneen siipi ole osunut mihinkään :D
Kai se kipaisi ohjaamosta siivenkärjelle huitaisemaan :)
Apuja alkuun?   10.3.2011 13:28
Lurri kirjoitti:
Itse lähtisin alkuvaiheessa liikkeelle Tamiyan 1/48-vaunuilla. Laadukkaan valujäljen ja selkeitten ohjeittensa ansiosta tarjoaa nautinnollisen rakennuselämyksen. Osien määräkin sopiva, joten kasaaminen sujuu vauhdikkaasti.
Tuota kompromissi skaalaa itsekkin katsoin mutta aika vähän tuntuu olevan tarjontaa itselle mieleisissä malleissa. Dragon/Revel ja Tamiya kiinnostaa eniten mutta skaalaa pitää pohtia, hyvä pointti tuo kokoamisen mielekkyysaspekti verrattuna hintaan eli ei nuo 1/35 mallitkaan maltaita maksa ja jos ne isommat osat helpottavat oppimisprosessia niin hyvä :)
Apuja alkuun?   10.3.2011 10:24
Tarkoitus tosiaan on kasata alkuun jokunenmalli ihan harjotusmielessä sen kummemmitta modauksitta. 1/72 skaala kiinnostaisi halpojen hintojenkin takia jos ei taidot/mielenkiinto/aika sattuisikaan riittämään.
Italerilla näytti 1/72 koossakin elefantti löytyvän mutta jos tuo "helppo versio" koski vain 1/35 isoveljeä niin pitää vielä miettiä. Helpporatkasu olisi kai käväistä tampereella harrasteessa katsomassa mitä hyllystä löytyy ja mitä myyjä aloittelijalle uskaltaa myydä :)
Apuja alkuun?   9.3.2011 22:35
Kiitos vastauksista. Voi tosiaan olla fiksumpaa aloittaa "helposta" ja hyväksihavaitusta mallista vaikka ei kissapeto olekkaan :) tuo elefantti siis ilmeisesti 1/72?
Apuja alkuun?   9.3.2011 17:32
Tervehdys harrastajat. Poikavuosina 15-20v sitten tuli joitakin pienoismalleja kasattuakin mutta nyt tekisi mieli palata harrastuksen äärelle. WWII kalusto on aina kiinnostunut joten olisi mukava kasata vaikka alkuun natsisaksan kissapeto eli leopardi, pantteri tai tiikeri. Osaako joku vinkata mistä mahtaisi löytää VK1602 leopardin pienoismallin kun yleensä valmistajilla on vain noita raskaampia/modernimpia leopardeja?

Mitä muuten olette mieltä, onko 1/72 sopiva koko harrastukseen palaavalle vai olisiko isompi parempi?

Ostoslistalle mallin lisäksi?

Toivottavasti joku viitsi avittaa aloittelijaa alkuun :)