Pienoismallit.net

Tommi M

Mitä työn alla?   28.3.2020 20:47
hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/37/11/153711.jpg
Revellin pikkusturmi maalausta vaille valmis. Kun ei tarvitse asunnosta poistua on aikaa mallailla.
Leopard 2 A6   22.7.2019 15:44
VilleH kirjoitti:
Mitenkäs tuo Hobby Boss:in "Dutch Leopard A5/A6"? Olisiko Revell parempi?

T:Ville H
Scalematesin sivuilta löytyneitä arvosteluita nopeasto katsoen suurin puute on dokumenttilaatikko ampujan tähtäimen taakse. Lisäksi voi olla että telan liittimet puuttuu tornin takaseinästä. Muuten tuo näyttää suomessa tehtyjä muutoksia huomioon ottamalta oikean laiselta.
Leopard 2 A6   21.7.2019 22:35
Tom Brunila kirjoitti:
Olen itsekin ajatellut Leopard A2/6NL siis Hollannista ostetun Leopardin rakentamista vaikka olenkin "lintumiehiä". Olen katsonut Revellin 1/35 rakennussarjaa nro 03281. Siinä on laatikosta mahdollista rakentaa Saksan Bundesweherin tai Hollannin vaunu. Revellin mallissa on kahdet eri "helmapellit" yhdet saksalaiselle ja toiset hollantilaiselle vaunulle. Muitakin osia eri versioille on. Pääsisikö vähemmällä vaivalla? Tässä linkki rakennusohjeisiin joissa eroavaisuudet merkitty maiden lipuin: stage.revell.de/fileadmin/import/images/bau/03281_%23BAU_LEOPARD_2A6_A6NL_V2.PDF
Hyvä aihio tuo on. Tuossa revellin mallissa on mukana tamiyaan verrattuna:
"dokumenttilaatikko" ampujan tähtäimen ja johtajan luukun väliin
oikeanlaiset sivulevyt (tosin niitäkin pitää vähän leikellä etenkin vetopyörän kohdalta)
FN mag
sääsuojalaatikot tornin takaosaan
Oikeanlaiset, 66mm suojasavuheittimet
Reuna- ja keskiliittimien varakappaleet tornin takaseinään.

Jos vielä haluaa lisätä "jotain pientä" niin heijastimet ja kumiläpät etulokasuojaan, takalokasuojan raskaan ajoneuvon kilpi ja heijastimet, liukusuojapinnoite etenkin torniin, sammutinteline oikean antennin kohdalle tornin seinään, antennijalat oikean mallisiksi, tornin taakse vasemmalle jäähokkilaatikko, tornin sivulaatikoihin pressut ja reppukiinnikkeet tornin kääntyviin lisäpanssareihin. +Oikean antennijalan takavasemmalla on GPS-antenni.

Hinauskoukut on edessä yleensä suuaukot alaspäin, takakoukkuihin on Suomessa lisätty peltinen levy joka estää vaijerin tippumisen pois. Osassa kutosista on maalattu moottoritilan etukannelle "Huom! Irrota kaapelit ennen kannen nostoa". Rungossa ajajan luukun vasemmalla puolella oleva teline on Suomessa lähtökohtaisesti tyhjä, siinä on hollannissa ollut naamioverkon kohotussauvat. Tornin takaseinäm yläosassa kiertää sivulaatikon etureunasta sivulaatikon etureunaan neljä noin metristä liinaa jotka karbiinihaoilla kiinni.

Etulokareiden kumiläpät irtoaa maastossa ajaessa suht helposti, ja kumisia takalokasuojia käytetään ainoastaan tiellä ajaessa. Antennit ovat karkeasti kaksi metriä.
Mallien arvioinnista   5.1.2018 19:51
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kalle Korkala kirjoitti:
Summa Suuram! Edelleen palaan blogini peruskysymykseen, eli arvioiden kommentit ja näkyminen sivuilla, eipä tähän pitkien vastausten jälkeen tullut tolkkua? Tomi, toivoisin. että tähän asiaan ottaisit koppia asiattomien kommenttijesi sijaan.
Haluisitko eritellä mikä Tomin kommentissa on asiantonta, kun asia tuntuu kovasti vaivaavan? Totuus?

Joku hyvää hyvytään kertoo kuvan avulla, että 3,08 keskiarvon saanelle mallille on annettu 3 ja 2,5 arvosanoja, eikä kiusantekoa ole esiintynyt.
Lifecolorin maalit.   26.2.2017 10:27
Veeti Heikkinen kirjoitti:
Mikä olisi hyvä sekoitus-suhde Lifecolorin maaleille.
Kun en ikinä saa tulemaan hyvää jälkeä Lifecolorin maaleilla.
Ilmeisesti kyse on nyt sivellinmaalauksesta? Lifecolor on mielestäni sivellinmaalaukseen ihan hyvää tavaraa suoraan purkista, kun muistaa pitää maalimäärän siveltimessä vähäisenä. Tärkeintä akryyleillä ja siveltimillä maalatessa on muistaa, että useampi ohut kerros on parempi kuin yksi paksu.
Ryhmärakentelu: Tamiya OOB II   7.6.2016 20:03
Täällä bingo,

Tamiyan 1/16 "german elite infantryman", eli jotain tämäntapaista pitäisi saada aikaan:
www.pienoismallit.net/media/kuvat/01/84/05/018405_preview.jpg
Mielestäni ongelma tässä yleisöäänestyksessä on se, että jos mallien tasoerot ovat pienet ja kilpailun taso kova, yksiköt eivät selkeästi erotu edukseen joukosta. Vaikkapa viimeisimmissä expossa ja NC/open tapahtumissa yleinen taso oli niin korkealla, että tällaisen tusinapensselöijän silmään kaikki kilpailutyöt näyttivat lähes yhtä hyviltä, vaikka miten läheltä tarkasteli.

Tällöin voi olla riski, että äänestystulokseen vaikuttaa jokin muu kun mallin kilpailulliset valtit. Vaikkapa yleisölle mieleinen aihe, mallin esikuvan ulkonäkö jne. voivat vaikuttaa äänestyspäätöksiin. Tämä taas voi johta siihen, että seuraavana vuonna nähdään pelkkiä jagdtigereitä, tomcatteja ja formuloita.
Iloisten tapahtumien ketju   13.4.2016 20:50
www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/72/26/127226.jpg
Ihmeiden aika ei ole ohi. Geeli-zap palautti uskoni pikaliiman toimimiseen etsien kanssa. Parin millin osia kykeni liimaamaan ilman että sormet, pöytä sekä osat olivat liimatahroja täynnä.
tuuletin maalauskaappiin   27.3.2016 13:46
Kipinäsuojaus on tärkeä, mutta se ilmanvirtausnopeus on myös oltava kunnossa. Wiltecin loota imee neljä kuutiota minuutissa, eli 4 000 litraa. Bilteman WC-tuuletin imee karkeasti 1,6 kuutiota minuutissa, joten ei ihme ettei pölyt imeydy.
Viimeisin mallailuhankinta   5.3.2016 18:56
AJ kirjoitti:
Tamiyan Premium filiaalin Tiger Modelin IDF Nagmachon, AMX-30 Brennus, AMX-10RCR Separ ja Panhard VBL:
Mistä puljusta tilasit?