Pienoismallit.net

Panu Pernu

Mitä työn alla?   20.6.2021 04:56
MiniArtin T-55 (m63) Suomi-malli sisuskaluineen on työn alla. Sain pakkauksen käsiini joulukuussa -20 ja kevätpuolella aloin kasaamaan tuota yli 1200:n palan 3D-palapeliä. Suurin haaste oli päästä alkuun. Osien - ja varsinkin pienten osien - valtaisa määrä pisti arveluttamaan, mutta maratoonikin lähtee käyntiin siitä ensimmäisestä askeleesta. Oma aikansa menee referanssikuvien hakuun ja tutkimiseen. Vaan hiljaa hyvä tulee.
Mikroskooppisten osien määrä on suuri. MiniArt on satsannut yksityiskohtiin, mikä asettaa haasteet tarkalle näölle ja vakaalle hienomotoriikalle. Tämä en ole nakkisormisten projekti.
Olen päättänyt, että tämä malli saa yllensä varsin maltillisen säistyksen. Aiemmin olen satsannut ylenpalttiseen kuraamiseen, koska aiheeni ovat olleet tilanteista, jossa kalusto on todellakin joutunut koville.
Ei kukaan sattuis vielä tietämään, missä yksikössä kyseinen ps 262-10 on ollut käytössä? Tai edes tietäisi, mistä moisen tiedon saisi kaivettua?
Hei. Onko kellään tietoa/kuvia SA-vaunusta ps262-10 (T-55)? Ostin MiniArtin 1/35 mallin sisuksineen kaikkineen ja ohjekirja antaa yksivärisen värikaavion Suomivaunulle. Ehkä se oli 1970-luvun tyyliä. Itse haen enemmän uudempaa tyyliä, mielellään 1980-90-luvulta. Kyseinen paketti on aika valtava: yli 1500 osaa. Taitaa vuoden päivät mennä tässä projektissa.
Hmm… kiitän kovasti vinkeistä. Olin aikanaan väkertänyt T-26:een ModelKastenin muovitelat ja niissä oli viilaamista. Friulin telat ovat hintavat ja siihen rahti päälle tänne Norjaan (Oslon putiikit eivät pidä sellaisia varastossa). Pitääpä tuota vielä miettiä.
Hei. Mitä kokemuksia teillä on eri valmistajien palateloista Tamiyan Suomi-sturmiin. Letkutelat eivät innosta ja pitäisi löytää paremmin detaljoitu vaihtoehto, jonka kokoamisessa ei mene hermot. Ehdotuksia…?
Parhaat palatelat 1/35 Sotkaan?   30.7.2017 23:18
Kiitokset kaikille teille vinkeistänne ja kokemuksistanne. Valitsin kuitenkin uuden tekijän markkinoilla, MiniArtin muovitelat. Itse olen tehnyt pari MiniArtin mallia ja ollut yleisesti tyytyväinen valujälkeen. T-34:ssä on telapyörät aika lähekkäin, joten telat eivät referenssikuvien mukaisesti roiku paljoakaan, kuten ne tekevät mm. KV- ja JS-vaunuissa. Kunhan saan Kuivalaiselta telasetin ja olen kasannut ne, pistän teokseni ja arviointini telojen koottavuudesta galleriaan katseltavaksi ja luettavaksi.
Parhaat palatelat 1/35 Sotkaan?   14.7.2017 17:37
Ymmärrän ja kiitos vinkeistä. Enköhän minä jonkinlaiset telat löydä, jahka rakentelussa niin pitkälle pääsen. Lienen ehkä enemmän muovitelojen kannalla, vaikka metalliteloja olisi myös mielenkiintoista kokeilla.
Parhaat palatelat 1/35 Sotkaan?   12.7.2017 22:55
Tervehdys. Ostin Prahasta halvalla vanhan Tamiyan1/35 Sotkan, johon pitäisi saada palatelat. Mukana tulleet lakunauhat eivät tehneet vaikutusta. Muutaman vastaavan mallin olen nähnyt näillä sivuilla, mutta haluasin mielipiteitä, miltä valmistajalta löytyy optimaalisin vaihtoehto ottaen huomioon 1)valujälki ja 2) kasattavuus. Friul? Model Kasten? MiniArt? Vinkeistä kovasti kiitän.
Itselläni menossa kyseisen mallin sisuskalujen rakentaminen. Tarkemmin sanottuna tykin lukko ja suuntauskoneisto, ammustelineet sun muuta. Muuten hyvää valujälkeä. Hankin Eduardin etsiosat lisäksi kunhan niin pitkälle pääsen. Telat Modelkastenilta. Pitkässä kuusessa vielä ollaan. Kunhan saan blogisivut tehtyä, niin pistän kuvia omasta projektistani.

Panu Pernu