Pienoismallit.net

Waltter Holm

VW Tiki Type 2 12.9.2012 10:18 Malli
Tää on koko sivuston autoista suosikkini!

Livenä muutamaan kertaan nähnyt ja se on vain uskomattoman hieno! Jokainen yksityiskohta osuu ja uppoaa minuun!

T.Waltter
KV 1S 7.9.2012 21:13 Malli
Terve!

Ihan kiva lisä sivuston KV:ten sarjaa, tornin erilaisuudesta johtuen!

Kivana poikkeuksena on tuo tukki ja muu lisätty sälä (antenni, varatelat), jotka lisäävät yksityiskohtia.

Pintakäsittely on vain mielestäni vähän vaisu. Sävynä sama vihreä ja paljon pölyä ja metallia pyörästöön ja nimenomaan pyörissä tuo metallipinta näyttää mielestäni liian räikeältä, ottaen huomioon vaunun muun n.5cm:n pölykerroksen.

Lopputulos on silti varmaa ja taattua "old schoolia".

T.Waltter
VK 4502 (H) H 29.8.2012 11:14 Malli
Upea vaunu!

Ajatuksena tulee heti, että jos tuohon koskee on sormet yltäpäältä öljyssä ja liassa! Minusta se on ainoastaan hyvä, koska silloin vaunun likainen/rähjäinen vanhentaminen on onnistunut ja malli kuvaa hyvin eri olosuhteiden/tilanteiden vaikutuksia!

Camo on myös erittäin onnistunut ja mielikuvituksellisen räikeä! Jos sota olisi jatkunut vielä 1946, herää kysymys, että miksipäs ei!

Kaikinpuolin onnistunut malli!

Kysynpä vielä, että onko kellään tiedossa jotakin sivustoa, missä on esillä erilaisia Saksa WWII camoja vaunuihin? Joko realistisia tai suunnitteilla olleita! Itsellä olisi camolle tarvetta "what if" saksalaiselle vaunumallille.

T.Waltter
M3A1 22.8.2012 10:05 Malli
Terve!

Hieno vaunu! Varsinkin teloista voisin sanoa, että ne ovat täydelliset! Muutenkin rakennusjälki on moitteetonta ja olet varmasti saanut tehtyä tästä esikuvalleen uskollisen. Huomitoitavaa on myös, että kuvat ovat onnistuneita.

Sitten heräsi ajatus, että millaisia vaunut ovat oikeasti luonnossa! Tosiasia on, että kun menet esim. panssarimuseoon ja tarkastelet vaunuja, ovat ne monotonisen näköisiä väritykseltään. Ovathan ne maalattu samalla värillä, eikä mitään ns. modulointia ole! Itse olen nykyään voimakasta modulointia vastaan, koska se luo epärealistisen pinnan, toki tämä riippuu myös esikuvasta! Mutta mielestäni jotain eloa/sävyvaihtelua pinta tarvitsee. Eli modulointia myös pitää olla, mutta tietyllä maltilla.

Tätä heräsin tutkimaan mallissasi ja suurilta osin tarkasteltuna vaunu näyttää monotonisen vihreältä ja se on pölytetty pohjasta aina kk:hon asti! Pinnan detaljat hukkuvat vihreään ja pigmenteillä on yritetty rajata sävy alueita. Ensikatsomalta katse kiinnittyy heri tornin viitoseen, koska se on ainoa joka rikkoo sävymaailmaa.

Kommentissani ajoin siis takaa, että vaunusta jää vähän vaisu vaikutelma= vihreää ja pigmenttiä päälle! En halunnut kommentillani loukata tai aiheuttaa mielipahaa, mutta mielestäni vähän relumpaa sävyvaihtelua tämä jää kaipaamaan.

T.Waltter
T-55 Hellcat 21.8.2012 10:49 Malli
Terve!

Komea on vaunu, ei voi muuta sanoa!

Tästä tuli heti mieleen, itselle työnalle pian joutuva tamiyan T-55 Talebanien camolla (näyttää todella samalta kuin tämä, mutta lisänä vielä sinisiä raitoja). Bison-decals tarjoaa aivan loistavia siirtokuvia myös Afganistanin mättöihin! Taitaa mennä seuraavaksi nämä bosnian siirtokuvat tilaukseen!

Mallin parasta antia ovat juuri tuo camo ja tykinpiipun juuren pressu. Viides kuva on vähän sumea, mutta johdokset näyttävät olevan ihan paikoillaan, paitsi keulan lamppuihin voisi mennä myös piuha. Lisäksi kyllä friulit on komeet, paitsi se iankaikkinen sopivuusongelma vetopyörän hampaiden osalta.

Kulumaa teloihin ei mielestäni tarvita. Näyttää hyvältä näin. Jos tämä ei vaikka olisi ollut ajossa aikaan! :)

T.Waltter
PzKpfw VI Tiger I 20.8.2012 17:35 Malli
Kaikinpuolin onnistunut kokonaisuus!

Värisävyt, työkalut ja telat näyttää todella hyviltä! Lisäksi hienoa, että lamppujen johdotukset löytyvät! Teitkö itse vai oliko mallissa valmiina?

Seuraavaan malliin sitten figu mukaan! Pakko tehä, koska teet niistä niin hienoja!

T.Waltter
A-wing 18.8.2012 12:26 Malli
Ei sitten riittänyt, että natsit meni kuuhun? Täytyyhän Äiti Venäjänkin siellä lennellä! :)

Mutta jokatapauksessa hieno malli! Tykkään paljon näistä Tähtien sota aluksista ja tässä siitä hieno esimerkki! Chippaukset ja muut kulumat ovat hyvässä harmoniassa ja onhan tuo korvaava figuurinkin onnistunut.

Nauroin melkein ääneen kun näin sarjan oman figuurin. Teki aika halvan vaikutelman, kun eihän Tähtien sodassa paljon oletattavasti lapset lennelleet, paitsi Anakin! :)

T.Waltter
Tiger II 18.8.2012 08:53 Malli
Kiitos Esko kommentistasi!

Vaikka pientä/matalaa kameranalustaa käytin, oli huonona puolena, että kaikki kuvat ovat otettu yläviistosta. Nimittäin pohja ja lokarien sisäpinnat (myös hieman ulkopintaa), on kurattu täysin AK:n mutalitkuilla.

Oletuskuvassa näkyy mm.pystyyn nostetun etulokarin kuivunut kuraisuus.

T.Waltter
Tiger II 17.8.2012 22:00 Malli
Kiitos paljon kommenteista! Paljon kiitosta ajastanne ja, että näitte vaivaa ja kirjoititte!

Kaikesta sitä voi innostua! Jäi kirjoittamatta, että inspiraatio tähän työhön tuli elokuvasta "Bridge too far", joka sijoittuu tuonne Arnhemin maastoon ja liittoutuneiden operation market garden tehtävään. Jo silloin hyllyssä lojunut King Tiger, josta sai tehtyä Arnhem 1944-version joutui siis työpöydälle! Itse leffassa ei kyllä näitä nähty! :D Mutta sodanaikaisia referenssikuvia netistä kyllä löytyi!

Saa nähdä millaista työnsarkaa tämä vielä tarjoaa. Kiitos vielä hyvistä parannusehdotuksista ja niistä kommenteista!

T.Waltter
Tiger II 17.8.2012 15:31 Malli
Terve ja kiitos kommentista!

Voisin sanoa, että melkein suoraan. Tummennuksen jälkeen hion hiekkapaperilla varovasti metallin pintaa teloihin, jonka jälkeen lisäsin vain muutamaan kohtaan AK:n track rust washia ja track rust pigmenttiä. Siksi näitä, koska halusin kuvastaa, että telat ovat käytössä jo hieman enemmänkin ruostuneet. Tarkkasilmäiset voivat erottaa myös hiekanväristä pigmentin sävyä, jota lisäsin hieman.

Tornin telat ovat sitten vähän rajumman ruosteen suojassa. Niihin lisäsin edellämainittuja aineita, mutta vain enemmän!

T.Waltter