Pienoismallit.net

Waltter Holm

T-55 16.11.2012 20:17 Malli
Terve!

Kivan näköinen malli! Vaunun osalta väritys ja toteutus osunut ihan nappiin. Alustasta tulee ennemmin mieleen Skotlanti… avointa viheriöä ja kiviä.

Pieniä puutteita huomasin mallissa noiden telojen osalta, koska pomppaavat hieman vetopyörän hampaista. Lisäksi konekiväärin lipas näyttää olevan tamiyan muoviklöntti, joka ei ole lipasta nähnytkään (eduardin etsi-arkilla ei ole etsistä versiota mukana)

T.Waltter
T-62 AM 8.11.2012 19:00 Malli
Katos vaan, kiitos Mika tiedosta ja kommentista! Yleensä vaan tottunut, että joka putki on rihlattu! :D
KV-1E 6.11.2012 08:43 Malli
Terve!

Mielestäni sävy on juuri oikea ja modulaatio on onnistunut hyvin! Mitäs Tamiyan sävyjä käytit?

T.Waltter
Cromwell Mk. IV 5.11.2012 08:44 Malli
Tosi nätti on!

Kivan eloisa maalipinta ja yksityiskohdat ovat todella hienoja, kuten tuo avoinna oleva laatikko, vaijeri, tavarat takakannella ja tornin naamiointi.

Olivatko nämä naamiointiin käytettävät suikaleet aina ruskeita vai löytyykö niitä myös vihreinä?

Hienoa jälkeä! Tämä sopisi johonkin diodraamaan, lehvästön suojaan väijyksiin!

T.Waltter
T-34/76 Mod.1941 29.10.2012 16:54 Malli
Kiitos AJ ja kiitos kaikille kommentoijille ja arvioijille!

Vanhoja kuvia poistettu ja laitettu uusia tilalle. Olisin kiitollinen, jos näistä uusista kuvista saisi kommenttia, ovatko paremmat/selkeämmät. Itse tuntuu ettei omalla mallarin uralla ole kyennyt vielä parempiin kuin nämä.

T.Waltter
KV-2 19.10.2012 09:01 Malli
Terve!

Malli oli omaan silmää aluksi aika jännä!

Katsoessani ensimmäistä kuvaa, tuli ensimmäisenä mieleeni, että tuohan on aivan vaahdon peitossa. Jotenkin ensimmäisenä katsoessani torniin, näytti kuin se olisi pesuvaahdossa kuin hienokin lamborghini! :) Sitten katse huomaa valumat ja kuraisen pyörästön ja tottakai ymmärrän, että tässähän on "kulahtanut" talvicamo!

Ilmeisesti tämän vaahto epidemian itselle aiheutti, kun vaunun valkoisissa kohdissa on noita vihreän sävyn pistemäisiä aukkoja. Joten tuli tällainen lievä saippuan kuplaisuus mieleen, ja täten tämä vaahto! :)

Parannusehdotuksiksi: maalipintaan eri sävyjä, valumien voimakkuus lievemmäksi, metallin sävyä pöyrästöön ja yksityiskohdat esiin, mm. pulttien ja muiden pienten osien maalaus "ulos mallista"!

Hieno malli kuitenkin! Tästä on hyvä jatkaa ja suosittelen niitä friuleja!
T-34/76 Mod.1941 19.10.2012 07:36 Malli
Kiitos paljon kommenteista!

Tiedä vaikka pitäisi uusia kuvia. En ole oikein itse tyytyväinen. Mutta näitten parannusehdotuksien kanssa pitää katsoa mallia uudestaan, niin katsotaan, jos sitten olisi hyvä sauma tälle uudelleenkuvaukselle!

Telat oli siten aika inhottavat, koska ne olivat todella tiukat asetella. Telat maalasin aluksi Tamiyan XF-9 ja XF-64 sävyillä ja niitä vaalentaen. Kun lopputulos oli tyydyttävä litkutin ne AK:n track washilla. Lopuksi vielä pigmenttejä ja metallin sävyä sain kuivaharjaamalla Tamiyan XF-16 (alumiini). Ilmeisesti metallin kiilto kärsi mattalakkauksen yhteydessä. Telat sain lievästi roikkumaan asettamalla hammastikkuja painamaan teloja alas liimauksen aikana.

Oksissa olin niin ja näin, mutta halusin kokeilla niitä. Ne kyllä tuntuvat jakavan mielipiteitä. Osa tykkää jo osa ei. Ne on kuitenkin aseteltu niin, että ne pysyvät mallissa ilman liimaa, joten ne voi myös poistaa. Mielestäni ne tuovat malliin kuitenkin sitä jotain lisää.

- Waltter
M1126 Stryker 8.10.2012 19:26 Malli
Terve!

Tässä kiteytyy täysi kympin suoritus!

Sen lisäksi, että malli on mielettömän hieno, olet tehnyt myös tästä täydellisen selosteen 1:72 maakalusto keskustelussa, lisäksi olet liittänyt paljon tarkkoja työvaihe-ja valmiita kuvia mallista. Siis sekä, että mallisi on täydellinen myös sen esittäminen on onnistunut täydellisesti!

Pitkästä aikaa malli, joka oikeasti teki vaikutuksen toteutuksellaan ja esityksellään!

T.Waltter Holm
Panzer in Berlin 6 8.10.2012 10:34 Referenssi
Terve!

Mun on pitänytkin laittaa siihen Panssarit Berliinissä-kansioon kommentiksi, niin loistava keskustelu kuin se onkin, että kuvat voisi koota ja tehdä niin kuin tämä on tänne laitettu!

Itsellä löytyisi toi kyseinen JS-2M Dragonin pakkaamana varastossa, joten paljon kiitoksia kuvista!

Hienoa työtä! Lisää näitä referenssikansioita tänne!

T.Waltter
OOOPS- I did It Again 17.9.2012 18:15 Malli
Upeaa työtä!

Ei voi kuin ihastella yksityiskohtia. Toteutus on moitteetonta.

Ainoana asiana jäin pohtimaan voisiko rantavedestä nousta myös jtk pientä kaislikkoa tai veden päällä voisi kellua lehtiä. Tämä nyt vain spekulointina! :) Tässä on hieno syksyinen vaikutelma.

T:Waltter