Pienoismallit.net

Waltter Holm

Char B1 Bis 5.3.2013 10:20 Malli
Moi!

Oletuskuvassa vähän häiritsee, että kylkiin on tullut hyvinkin tummaa mutaa/kuraa ja luukku on putipuhdas. Itse kaipaan edes pientä jälkeä myös luukkuun vaikka miehistö sitä puhdistaisikin (oletettavasti vain kahvan ympäriltä) Tykin päihin voisi lisätä myös mustaa pigmenttiä.

Luukun aukijättäminen on mielestäni ehkä vähän turhaa, koska ilmeisesti sisätiloja ei ole, eikä figuuria, joka sieltä kurkistaisi. Kuvista uupuu kunnollinen kuva keulasta. Näitä jäin vähän kaipaamaan ja nämä parannusehdotukset vain omina mielipiteinä, jotka eivät vaikuta arviointiin.

T.Waltter
HMMWV 1114 28.1.2013 08:59 Malli
Terve Marko!

Upeaa jälkeä! Toivottavasti kierrätät tätä paljon näyttelyissä, koska olisi kiva nähdä vielä ihan livenä ja, jos hieno alustakin löytyy!

Rakennusjäljestä ei moittimista ja ulkoasu ja sävyt istuvat loistavasti Hummeriin! Sisätilatkin näyttävät todella viimeistetyiltä!

Ainoa asia joka jäi mietityttämään oli viidennen kuvan etupyörän kapselin maalausraja. Jotenkin näyttää, että siitä puuttuisi tuota hiekan sävyistä maalia.

Kuvat ehkä vääristävät tai näkö heittää, mutta jokatapauksessa ensiluokkaista työtä!

Tulikin jo heti mieli rakentaa tämmönen moderni sotahummeri! :)

T.Waltter
Bt-7 m1935 20.1.2013 13:58 Malli
Hieno malli ja historiikki pätkä oli mukavaa luettavaa!

Maalaus ja vanhennukset näyttävät toimivan mukavasti. Ehkä öljyläikkiä on vähän liikaa jokapuolella, mutta se on maku kysymys. Myös tornin siirtokuvien kohdalla olevat "kurkistusluukut" olisi voinut porata auki. Nyt ne ovat ummessa ja vihreänä.

Pahiten itsellä pistää silmään telat! Friulit on kivat kun ne ovat vähän painavat ja ne roikkuu aidon näköisesti, mutta tässä mallissa aivan liikaa! BT-7:ssa nimenomaan telat roikkuvat vain piirun verran, että ne on saatu asennettua vaunuun.

Malli täten taistelee vähän kirjoittamaasi historiikki pätkää vastaan, kun kirjoitit, ettei vaunuja kunnostettu, koska: "Telat olivat myös huonot, ne olivat kapeat ja lähtivät helposti pois päältä."

Tässä vaunussa kävisi juuri niin! Metri ajettu ja loppumatka pitäisi jatkaa pelkillä pyörillä!

Telasi ovat kuitenkin pintakäsitelty mielestäni erittäin kivan näköisiksi!

T.Waltter
IS-3M 11.1.2013 10:52 Malli
Terve Jarmo!

Kiitos pikaisesta vastauksesta ja ohjeista!

Vähän harmillisena asiana, sekä Tamiyan IS-3, että Trumpeterin IS-3M, molemmat kärsivät tästä helmojen pohjien puutteesta. Toivottavasti, joskus tulee vähän päivitetympi sarja, jossa ei ole tätä ongelmaa, kun niiden sovitepalojenkin scrätsäys vie oman pienen aikansa. (Eikä sinne helmojen alle tosiaan, sovi kurkkia!) Nyt molemmat sarjat ovat aika paljon lisäosien varassa! Näin olen ainakin itse huomannut rakennellessani.

Oletko rakentanut koskaan Tamiyan IS-3 mallia?

T.Waltter
IS-3M 11.1.2013 09:49 Malli
Terve Jarmo!

Itseä kiinnostaisi tietää muutama juttu koskien malliasi.

- Miten oli Tamiyan letkutelojen sovittavuus tähän Trumpeterin malliin?
- Mitä materiaalia olet käyttänyt tukin valmistamiseen?
- Mites kun sanoit, että teit "rungon sivuilla olevat luukut". Eikös luukut tule valmiiksi valettuna Trumpetrin mallissa? Vai lisäsitkö niihin detaljoita eduardilta?
- Pimensitkö moottorin ilmanottoaukot vain, jollain tummalla litkulla vai maalilla?
- Miten asia on helmojen alla? (rakensitko sinne peittävät kaistaleet, vai nyt kun kurkkaa vaunun alta, sieltä nakee vaunun sisälle?) / (Jos tornin luukku olisi auki sinne tulisi valoa vaunua helmojen alta?)
- Eduard ei ollut tainnut pakata syövyteosaarkilleen Dshk:n lipasta, kun minusta vaunun realistisuutta ei särje tukki, vaan umpinainen lipas!

Ihailen tätä mallia edelleen! Hienoa työtä!

T.Waltter
Ykkös klimi 1942 8.1.2013 08:53 Malli
Tämä kommenttien kirjoittelu, taisi olla sitten itsellä tässä…

Mitään muuta en halunnut antaa, kuin hyvälle mallarinalulle kommentteja työstään…

Jarnolle mietin pitkään mitä kirjoitan ja mistä kritiikistä hän voisi oppia. Mielestäni se tuntuu nyt jo aika paljolta, että käytin aikaani ja annoin palautetta, joka oli mielestäni vielä asiallista.

Tästä lähtien en kirjoita enää kommentteja tai vastaavia palautteita kellekkään. Niin törkeitä jos viitsivät olla, niin lukekoot sitten muitten hyviä ja palautetta antavia kommentteja… tässä esimerkiksi…

Jarno mitä opit tästä kommentista:

"Tää on viikon malli!"

Et sitten mitään…

Mutta niin kuin aluksi sanoin duunisi on hieno! Jatka samaan malliin!

T.Waltter
Ykkös klimi 1942 7.1.2013 13:40 Malli
Eihän täällä Ilkka K. ole muuta kuin kehuttu ja nimenomaan tuota maalausta ja pintakäsittelyä…

Ihmeellistä sanoa muita "pilkunnusauttelijoiksi", kun itse kirjoitat kommentissasi, että "muutama hätiköity virhe löytyy" ja sitten, että pintakäsittely/modulaatio on toteutettu hienosti.

Niinhän kaikki ovat juuri samanlailla kirjoittaneet! Joten voit ihan itse tehdä sille pilkullesi tuttavuutta!

Ärsyttävää naljailua muille, kun olet kuitenkin itse ihan samaa mieltä! (Täällä yritetään antaa vain parantavaa kritiikkiä töistä, jotta taso voisi mallarina kasvaa!)
Ykkös klimi 1942 5.1.2013 19:05 Malli
Terve Jarno!

Hieno duuni! Maalaus on nättiä katseltavaa, mutta itsellä leuka tipahti alemmas vähän muista huomioista. En lähtisi heti rankkaamaan malliasi "viikon malliksi, enkä näe realistisena ja hyvänä kommenttina sinulle sanoa, että: "malli on tehty noin huolella". Itsellä ensivaikutelma oli hutaistu…

Pääasia on se, että siirtymistä parempaan suuntaan on kuitenkin tapahtunut. Näin ollen parasta antia saat palautteesta, joka on kriittistä, koska silloin vain oppii parhaiten.

Muutamia huomioita ja korjausehdotuksia malliisi:

- Tornissa näkyy ikävä kittaamaton sauma
- Lampun on asetettu hätiköidysti vinoon
- Keulan torvi on ylösalaisin
- Telat on tasaisella alustallasi kuitenkin osittain ilmassa
- Telat eivät istu vetopyörän osalta
- Moottorin ilmanottoaukot ovat umpinaiset muoviklöntit, jotka syövät pahiten illuusiota aidosta vaunusta

+ Hieno maalaus/pintakäsittely

Seuraavaan malliin vain lisää huolellisuutta ja syövyteosiin ja muihin lisäosiin kannattaa alkaa tutustua!

T.Waltter
T-34/85 10.12.2012 12:58 Malli
Jeps!

Itsekkin kun katon kuvia koulun koneella (läppärillä) on sävymaailma aika punainen. Puualustakin näytää kuin ylipunertavalta tervalepältä!

Joo, kyllä nämä grillin ritilät tulivat sarjan mukana. Kivastihan ne asettuivat ja vaunuun sai mukavaa rähjäsyyttä/käyttöä näkyviin, kun niitä vähän taivutteli.

Linkki valmistajan sivuille, jossa osat näkyvissä: www.dragon-models.com/d-m-item.asp?pid=DRA7270
T-34/85 10.12.2012 08:29 Malli
Kuvat on telojen osalta vähän huonot, kun on pieni malli kyseessä, niin kuvat tulee otettua lintuperspektiivistä!

Telat maalasin aluksi kolmella eri ruskean sävyllä, sitten AK track wash, pigmenttejä ja lopuksi tamiyan alumiini sävyä kuvamaan metallinkiiltoa. Metallinkiilto mm. näkyy aika heikosti.