Pienoismallit.net

Waltter Holm

Pz.Kpfw KV-2 754(r) 18.7.2013 19:39 Malli
Hieno malli!

En vain tiennytkään, että Trumpeter tekee 1:48 skaalassa KV-2:sta. Taitaa olla oikeasti Hobby Bossin tekele?

Pitänee vielä myöhemmin kommentoida enemmän.
T-55 A 16.7.2013 15:16 Malli
Kiitos kommenteista!

Pohdinkin hieman eilen, kirjoitanko mallin mittaheitoista selostukseen, koska mallisarja ja toteuttamani yksilö saavat itseltänikin kritiikkiä mm. rungon korkeudesta. Telojen ja lokasuojien väliin jää liian mittava rako. Tällä kohtaa Escin ja Italerin sarja on jopa lähempänä totuutta, mutta muut kohdat niissä meneekin pahemmin metsään. Enkä nyt tälläkertaa lähtenyt madaltamaan runkoa, koska työnsarkaa tässä projektissa, riitti jo näillä muutoksilla.

Pääasiana sarjan kanssa oli, kun tämäkin oli kaappiin eksynyt, että se myös rakenettaisiin kunnolla.
VK 4502 (H) H 11.7.2013 17:49 Malli
Tämmöiseen törmäsin!

www.network54.com/Forum/110741/message/1315687510/E-75+with+10-5cm+-+L68+KwK

Vaunussa näyttää olevan melko samanlainen "camo", ja sama rakaisu, että kannen värit eroavat kyljistä olemalla yksiväriset. Myös kaikki chipit, kuraukset ja jopa rakennusvaiheen ajalta oleva kuva, muistuttuvat melkosiesti toisiaan. :D

Tuntuu, kuin mallit olisivat olleet samassa "what if"-taistelussa!
Type 59 4.7.2013 18:25 Malli
Terve ja kiitos kommenteista!

Konekiväärin piippu on kyllä aukinainen, kiitos nuppineula, ja teloihin lisäsin metallinkiiltoa.

Mielestäni mallin hirveimpiä kohtia on tornin asekilven vieressä oleva aukko, jonka koko menee mittakaavasta huomattavasti pieleen.

- Waltter
T-90 18.6.2013 17:48 Malli
Kiitos kommenteista!

Kyllä vain Zvezdan paketoimat ohjeet ohjeistavat asettamaan siirtokuvat näihin kohtiin, toki numerot vedin hatusta, mutta niidenkin pitäisi olla ohjeisiin verraten oikein.

Ajattelin tässä piakkoin löydä tulille melko tuoreen Modelcollectin T-90 skaalassa 1:72! Hauskaa, että alarunko on metallia! Ainakin se tuntuu vähän jännältä!

T. Waltter
Pe-2 ja La-7 dioraama 17.6.2013 22:18 Malli
Komeeta työtä ja hienoja yksityiskohtia! Ihan kuin olisivat valokuvia oikeista koneista kentällä!

T. Waltter
Sturmtiger 4.6.2013 14:32 Malli
Terve Esko!

Kivaa vaihtelua perus tiikeri ykkösiin, tämä muodonmuutoksen vähän isompaan kaliiperiin saanut Sturmtiger!

Malli näytää yleiseltä olemukseltaan siististi rakennetulta ja naamiomaalaus toimii. Teloissa on myös ihan käypästi toteutettu metallin vaikutelma.

Lähemmälti tarkasteltuna vaunussa esiintyy kuitenkin mielestäni turhan hätiköimisen jälkeä.

Näistä ensimmäisenä silmiin pistää zimmerit-pinnoite, joka näytää kuin vaunussa olisi ollut reilu epätasainen mutakerros, jonka päälle naamiomaalaus on maalattu. Muistaakseni zimmerit kuviointi on samanlainen kuin Tiger I vaunuissa eli poikkisuuntaista ja tiheää uraa ja tässä se ei oikein ole nyt onnistunut.

Työkalut ja takaosan laatikko hukkuvat myöskin malliin, eivätkä oikein erotu edukseen. Tähän vaikuttaa myös, ettei niissä ole realistisuutta vastaavia kiinnikkeitä.

Pintakäsittelyssäkin muta/kura on vähän turhan yksitoikkoista ja siinä voisi olla enemmän sävyä tai vaikka roiskeita.

Telakoneisto on mielestäni tämän mallin parasta antia!

Jokatapauksessa hieno malli, pientä lisähuomiota vain yksityiskohtiin.

T.Waltter
Panther G late 23.5.2013 15:21 Malli
Aijai kun on nättiä jälkee!

Ainut virhe on vain tiedoissa! Valmistajaksi Revell tai Dragon skaalassa 1:72 ja läpi olisi mennyt! :) Heti juuri ensimmäisellä katsomisella luulin, että olisi pienempää skaalaa, kuin oikeasti.

Tämä siis kertoo paljon mallin onnistumisesta, koska se voisi olla pienempää tai suurempaa, kuten luonnollisessa koossaan 1:1, on se niin hienosti toteutettu!

Reilusti kurattu vaunun tarvitsisi mielestäni alustaa kaverikseen, mutta se ei kuulu/vaikuta tämän mallin arviointiin. Pientä mustaa "nokeamista" voisi putken suujarrussa olla ja kuva sammakkoperspektiivistä olisi hieno näyttämään Pantterin pelottavaa jykevyyttä tai joku armoton lähikuva detaljoinnista!

Viiden tähden työtä!

T.Waltter
Volkswagen Type 2 Delivery Van 18.5.2013 13:28 Malli
Kiitos paljon kommenteista!

Kyseessä oli ensimmäinen automallini, mitä olen kasannut. Yhdyn kommentteihin, että niitä kolhuja olisi voinut kyllä tehdä puskureihin ja niitä "kukkivia" aukkoja tehdä mm. auton alahelmoihin.

Auton ideana toimi, että se olisi hylätty ruostumaan romupihalle, likaisena ja tavaroitakin vielä kyydissä. Tieliikennekäyttöistähän tästä ei saa millään… paitsi osallistumalla "pimp my ride"-ohjelmaan! :)

T.Waltter
Argentiinan Ilmavoimien Mirage… 16.5.2013 09:04 Referenssi
Tuota, kyllä se edelleen ainakin itsellä näkyy vähän väärässä kohdassa. Syytä en tiedä? Mutta kuitenkin, huippu kirjoitus! Näitä lisää!

www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/49/04/104904.jpg