Pienoismallit.net

Waltter Holm

Obj.706 11.6.2020 07:18 Malli
Kiitos kommentista.

Tornin takana olevat puulaatikot ovat omavalmisteiset. Käytössä n.3mm muovilevy, jonka päälystin n.1mm lentokonevanerilla. Oikea puu ei tarvinnut kuin öljyvärikäsittelyn ja naulojen/niittien maalauksen.

- Waltter
ARL-44 9.6.2020 17:59 Malli
Moi, ja kiitos kommenteista.

Tämä Amusing Hobbyn sarja oli nautinto rakentaa. Osat sopivat hyvin yhteen, telat ovat toimivat, helppo siistiä ja nopeat kasata. Alumiininen putki ja syövyteosat mukana, kerrassaan loistava sarja.

Kun tuosta ruosteesta oli puhetta, niin varsinaista AK:n tuoreen ruosteen-litkua käytin ainoastaan kyljen luukkuhin, sekä tornin kattopanssariin. Näihin siksi, että katolla tuossa kohtaa on hitsaus-sauma, johon sadevesi olisi jäänyt nalkkiin ja päässyt kulumalla lopulta maalista läpi. Miehistön luukkujen saumoihin samalla periaatteella. Niistä kuljetaan joten pinta kulunut ja kosteus alkanut vaikuttaa. Kuvaamani oranssi ruoste kun on "tuoretta". Samanlaista voi nähdä muutamassa päivässä esim. auton jarrulevyissä, jos ne kastuvat ja auto seisoo. Muuten olen valumilla ja roiskeilla kuvannut likaa ja mutaa, joita olisi syntynyt harjoituksissa.
M7 HMC 5.2.2020 15:59 Malli
Moi ja kiitos kommentista.

Käytin levittämiseen pumpulipuikkoa. Aine kovettaa helposti pensselin harjat, jolloin se voi olla käyttökelvoton jatkossa. Pumpulipuikko kannattaa kastaa ensin veteen jotta, siitä ei irtoa pumpulihapsuja aineen sekaan ja siten mallin pintaan. Pumpulipuikot ovat myös halpaa kertakäyttöistä tavaraa tähän tarkoitukseen.

- Waltter
Vega PV-1 Ventura 31.12.2018 18:24 Malli
Kiitos kommenteista!

Hyvät uudet vuodet kaikille!

- Waltter
SU- 122 5.1.2018 23:18 Malli
Kiitos paljon kommenteista!

Aina oppii uutta ja kiitos tuosta tarkennuksesta Maxim konekiväärin osalta.

Itse vaunun sävyä mietin melko pitkään ja päädyin enemmän kirkkaaseen taittavaan sävyyn. Mietin käsitellä keltaiset alueet vielä Migin ruskeaan taittavalla filtterillä, mutta päädyin jättämään sävyn sikseen. Silmissäni jotenkin tuo sävy toimii hyvin vihreän kanssa ja näin se päätyi lopputulokseen. Ja toki lopullinen totuus värin osalta on voinut olla mitä vain, voimme vain yrittää parhaamme.

- Waltter Holm
Arctos 18.12.2017 09:59 Malli
Kiitos kommenteista!
King Tiger (production turret) 11.12.2017 09:37 Malli
Kiitos kommenteista. Usko meinasi muutaman kerran loppua mallin valmistumisen suhteen, mutta koska rakentamisen sai aloittaa jo itsenäisyyspäivänä aika ehti juuri riittää, koska malli ehti juuri sunnuntain illasta valmistua.

Ensi vuonna malli voi olla myös 1:35 skaalaa, mutta aiheena voisi olla pienempi esikuva ja tehdä sellainen sarja, johon ei löydy mitään lisäosia, jotta se pitäisi rakentaa täysin vain oman laatikkonsa antimista. Tämä tämän tarinan opetuksena. 😂

-Waltter Holm
Mil Mi-26 "Halo" 18.11.2017 15:08 Malli
Kiitos kommenteista! 🙂

Projekti oli mukavaa vaihtelua panssarikalustoon, jota tulee enimmäkseen mallailtua. Vaikka tässä on käytetty paljon myös samoja tekniikoita tuli mukaan hieman myös uuden opettelua mm."scrätsi"-rakentelun, mittakaavan ja maaston merkeissä. Mielessä on ollut vielä lisätä Zil kuorma-auto tuohon mukaan, kun hyllyssä sellainen odottaisi, mutta katsotaan…
Sherman IC Firefly 17.11.2017 12:30 Malli
Kiitos paljon kommenteista!
Husky 6x6 AVGP 5.5.2016 23:32 Malli
Hienoon lopputulokseen olet päässyt!

Ensimmäiseltä katsomalta katselin miten tämä panssaroitu ajoneuvo oikein kulkee, kun pyörätkin ovat katolla. Ei menoa haittaisi vaikka koko ajoneuvo "flippaisi", kun on renkaat katolla plus jonkinlainen nosturi!

Hieno malli ja plussaa harvemmin täällä saitilla nähdystä ajokista.