Pienoismallit.net

Jari Pietiläinen

Mika Haalahti kirjoitti:
On sitten aihe, mihin mahtuu ainakin WW II kalustoa, aseistusta myöskin. Saattaa mukana olla jopa WW I aseita.
Jos suosittaisiin sitä kalustoa, joka on ollut mukana 2014-2016 Ukrainan sodan aikana, vai? Parin seuraavan vuoden aikana moni mallifirma arvatenkin herää ja alkaa syytää kalustoihin dekaalia, camoa sun muuta maalausohjetta.
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Kiinnostaa. Vielä ei tosin ole käsitystä millä osallistuisin, mutta luulisi löytyvän jotain sopivaa pienellä etsimisellä. Ehdotettu aikaraja kävisi minulle.
Okei, sovittu. Heti aamulla 21.2.16 vehkeet riviin ja ihailemaan niitä…
Petri Lyy kirjoitti:
Ryhmän ylläpito kuuluu aloitusviestin laittajalle :)

Alustavaa kiinnostusta voisi olla osallistua mikäli aikataulu on soppeli. Sodan alun 2-vuotispäivä ehkä? Muuten on liikaa rojektia jonossa.
Jos ryhmärakentaminen aloitettaisin nyt, olisiko 21.2.2016 hyvä aika lopetella, koska silloin tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta Ukrainan terrorismin alkamisesta.
Pitäiskö laittaa pystyyn ryhmä, jossa tuotaisiin esille vuonna 2014 alkaneen Ukrainan kriisin sotilaskalustoa? Tällä kertaa pienoismalleja alkoi syntyä jo melkein saman vuoden autoista ja tankeista.

Kiinnostaisiko tällainen ryhmä ja sen ylläpitäminen? Mallin kansallisuudella ei olisi väliä, kunhan kalustoa on käytetty tämän Ukrainan kriisin aikana.

Itse voisin laittaa tämän ensimmäiseksi malliksi:

www.1999.co.jp/eng/image/10319848p/10/1
Tomi Eloranta kirjoitti:
Niin että millä tekniikallako vastaavaa jälkeä? Mr Surfacer 500 toimii ainakin varsin hyvin karkean valujäljen jäljittelyyn, lyhytkarvaisella pensselillä töpöttelemällä. Tarvittaessa hiontaa ja uusintakäsittelyä.
Juu, tätä ainetta juuri metsästin, kiitokset. Saisikohan tällä pientä röpöä vaikka autonhelmoihin kuvaamaan alkavan ruosteen kupruilua yms.? Kokemuksia?
Tankin tornin pinnan "kupruilusta" olisi nyt kysymys. Koskee etenkin kolhoja neuvostovaunuja, mutta myös muita. Eli vaunun torniin on jo valuvaiheessa jäänyt aikamoisia klohmuja ja epätasaisuuksia.

Miten näitä voisi parhaiten 1/16 tankkia tehdessä esittää? Muistan joskus nähneeni asiasta jopa videon. Klohmut tulleet ilmeisesti valuvaiheessa. Tässä yksi sellainen alue, sijaitsee tuon kulman heijastuksen ympärillä:

www.google.fi…tbo=u&source=univ&sa=X&ei=j-JlVZ_vD6a8ygPQ24CgCA&ved=0CB0QsAQ
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Aizun 0,4mm teippiä löytyy T:mi Kuivalaiselta.
Kiitokset, Antti.
Mika Haalahti kirjoitti:
Googlella löytyy ainakin 0,4 mm maskiteippiä.
Kiitokset vinkistä! Japseilla näkyy olevan Aizun maskiteippiä niin 0,4- kuin 0,7-millisenä.

www.hlj.com/product/AIZ00015/Sup
Raimo Leino kirjoitti:
Noin isossa skaalassa maalaisin nuo hakaristit itse - käyttämällä apuna esim. Tamiyan erinomaista keltaista rajausteippiä.
Laskin vaan, että kun se hakaristin valkoinen varjostus on luonnossa tasan sentin levyinen, tuossa 1:16 mittakaavassa leveys on vain 0,625 milliä. Ei taida edes Tamiyalta löytyä noin ohutta teippiä…?
Löytyykö jostain suomalaisten tankkien hakaristimaskeja mittakaavaan 1:16? Olen yrittänyt etsiä, vaan enpä vielä ole mistään huomannut moisia. Vai ryhdynkö väsäämään itse teipistä maskeja?