Pienoismallit.net

Janne Kortesoja

Kubelwagen Type 82… 17.11.2014 09:45 Malli
kiitos kommenteista, kiva kuulla että vanhennus ja ruoste toimii, ne oli tässä itselle iso juttu :)
Itse kun katselen tätä niin pistää silmään että malli voisi istua paremmin tiehen, eli seuraavalla kerralla pitänee massojen vielä ollessa märkiä upotella urat siihen tai jollain keinolla saada näyttämään että vähän hiekkaan uppoaa.

Ja figuurit ja lisäromppeet laitetaan harkintaan, eloa kyllä tulisi lisää niillä.
B.M.W R/75 18.7.2013 14:27 Malli
Jasper Rauhanen kirjoitti:
Hieno Diorama. Miten teit maaston mukavan näköinen?
Moi,
styroksialusta päälle muotoilin tien molemmin puolin hieman koholla olevat alueet kevytsilotemassalla. Mielestäni se ei oiken tälläiseen hyvin toimi, halkeilee helposti ja toimii paremmin varmaan juuri epätasaisuuksien tasoittamiseen. Noh, sain kuitenkin maastoa vähän koholle.

Maalasin punaruskealla akryylimaalilla koko pinnan. Maali sellaista paksumpaa perus askartelumaalia. Sivelin erikeeper+vesi seosta alustaan ja sirottelin tiealueelle luonnonhiekkaa muutamia kerroksia ja vähän nurmikkoalueellekin.

Tietä maalasin maaliruiskulla ruskean eri sävyillä ja mielestäni se oli liian punertava joten kokeilin Light Yellow Ocra pigmenttia ja siitä tulee tuo kellertävä sävy.

Nurmikko alueet on tehty sirottelemalla erikeeper+vesi seoksen päälle kahta erilaista rautatiemalleihin käytettävää sirotetta. toinen on tummanvihreän eri sävyjä ja toisessa on vaalean ja kuivuneen ruohon sävyjä, tässä on seassa myös rakeita jotka taitaa olla korkista rouhittuja, niistä tulee tekstuuria. Näitä kun laitto sekaisin ja yksittäin niin tuli kivasti sävyltään vaihteleva maasto.

Kaksi kiveä on luonnosta poimittuja kiviä joita taisin vain hieman harmaalla harjata. Ja välistä pilkistävä "kasvi" on kans joku varpu jonka nyppäsin metästä.
3,7cm Flak 37 and crew 18.7.2013 14:02 Malli
Seppo Valjakka kirjoitti:
Jos on tarkoitus esittää Luftwaffen ukkoja, pitäisi kauluslaattojen olla keltaiset.
Paketin kansikuvasta katsoin mallia ja laatat on punaisella pohjalla ja sen päällä sitten siipikuvioita, ilmeisesti metallin värillä. Löysin juuri tämän linkin :
Linkki Näyttää olevan "FLAK Artillery" merkinnät punaisella pohjalla olevan. Olin vetänyt itse asiassa kullan värillä pienet viivat punaisen päälle mutta parempi lienee metallin sävyyn olevat siivet, eikös ?
WH Officer 18.7.2013 01:41 Malli
eerik oksanen kirjoitti:
Upseerin kaulus laatat on maalamatta,koppalakin kotka on oudon mallinen,myös nauhat lakkiin ja missäs on kokardi ympäryksen kera?
Kasvoihin enemmän sävyjä, kuten käsiin.
Tuossa nahkatakissa on omituisia taiteita,kuin luodin naarmuja?
Napit asetakiin voinut laitaa hopeanharmaala, onhan se upseerismies.
Sen mukaan kauluslaatat ja koppalakki.
Kannataa katsoa erinlaisia uniformu dokumenteja,kirja,ynnä muita,,,?
Onkos tuo pohja valmis?Onko talvi?Niin käsineet käteen.
Ei kai se vielä mahdotonta ole silmiä laitaa tuohon,parantaa figua paljon.
Kaikki hyviä kommentteja kun summailen. Taidan jatkaa vielä tämänkin työstämistä. Nahkatakin taipeet, ehkä olisi pitänyt alkujaan itse olla kriittinen niitä kohtaan, valussa kun sellaisenaan ovat urat. Ehkä tuota itse figuuria ennen maalausta olisi voinut niiden osalta muokata. Tai sitten kenties niitä uria hyödyntää paremmin esim. tummennuksissa? Muuten nuo vaaleat kohdat takissa ovat kuluneisuutta jota hainkin. Ei ole talvi kyseessä, kuvassa viimeisin pölykerros erottuu kirkkaasti, voin koittaa sitä harjata pois ja paljastaa alta maan väriä, joka siellä on. Silmät, kaulusmerkinnät jne. sitä tarkkuutta ja huolellisuutta vaativaa toimea johon pitää tarttua. Jeps, tästä jatketaan.
WH Officer 17.7.2013 22:57 Malli
Jasper Rauhanen kirjoitti:
Hieno figuuri. Yritä seuraavaan figuun silmät.

P.s Minkä valmistajan figu on ?
Kiitos kommentista ja heti täytyy korjata tuo valmistaja. Eli, se on MAIM, EI MAM. Silmiä pitää lähteä seuraaviin rohkeasti kokeilemaan.
Crusader MK 1 22.5.2012 20:00 Malli
Kiitos Mika ja Petri kommenteista :) koitin varovasti mennä noiden öljypesujen kanssa. Filtterin jälkeen ruiskutin pintaan mattalakan ja se ei ollut ehkä oivallisin alusta öljypesuille vaikka paneeliuriin sen kohdistin. Tässä tuo perusmaalaus onnistui omaan makuun hyvin ja en tohtinut liikaa lähteä yrittämään jotta ei tulisi sotkua. Winsor ja Newtonin pineeni-ohennin tuntui hyökkäävän akryylipintaan joten varovasti koitin toimia.