Pienoismallit.net

Jarmo T

Juha K kirjoitti:
Jarmo T kirjoitti:
Voisin yrittää järjestää tätä asiaa, ja aiemmin mainittujen lisäksi pystyisin tarjoamaan myös mallien kimppahankintaa ja tarvikepankkia yms. mitkä vain palvelisivat mukana olevien tarpeita. Ehdotuksia otetaan vastaan, homma saadaan tarvittaessa nopeastikin etenemään jos vain osallistujia löytyy tarpeeksi.
Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Olisiko tila jonkun firman hallinnassa jolle sitten yksittäinen mallari maksaa vuokraa? Kuuluuko tarvikepankki kuukausimaksuun, vai pitäisikö niistä maksaa erikseen?

Henkilökohtaisesti en näe tarvetta millekään "tarvikepankille". Myöskään mahdollisuus kimppahankintoihinkaan ei ole prioriteettilistan kärkipäässä. Tärkeintä olisi löytää ratkaisu millä mallailun saa ulkoistettua nykyisestä kämpästä mahdollisimman edullisesti.
Tila olisi yritykselle vuokrattuna, ja yritys laskuttaisi mallareilta kuukausimaksua.

Tarvikepankilla tarkoitin sitä, että tilassa voisi olla esim. maalitelineet, siveltimiä, maskiteippiä yms. myytävänä, ettei tarvitse lähteä niitä erikseen mistään hakemaan jos loppuu tai ei ole sopivaa sävyä itsellä. Tarvikkeet tai kimppatilaukset eivät siis vaikuta itse tilan käyttöön tai vuokraan, vaan olisivat lisäarvona tiloja käyttäville.

Ajatus yhdistyksestä tai osuuskunnasta ei myöskään ole mielestäni huono. Itselläni on kuitenkin tarve juuri tuollaiselle monikäyttöiselle tilalle, ja yhdistyksessä tai osuuskunnassa sellaisesta tulisi varmasti helposti riitaa. Sen vuoksi näkisin, että olisi selvempää jos joku selkeästi hallinnoisi tilaa ja sen käyttöä, ja tilan käyttäjät olisivat siinä asiakkaina, eli heille luvataan tietyt asiat tiettyä korvausta vastaan, ilman muita sitoumuksia puolin tai toisin. Näin homma ei kaatuisi kenenkään niskaan silloin kun jäsenmäärässä tapahtuu notkahduksia, eikä heti tarvitse kerätä kolehtia jos jokin laite rikkoutuu, vaan se voitaisiin rahoittaa pitemmällä aikavälillä yrityksen kassasta.

Loppupeleissä on mielestäni aika yhdentekevää, rassaako siellä autoa, moottoripyörää, pienoismalleja vai jotain muuta, kunhan käyttäjät huomioivat toisensa ja käyttäytyvät asiallisesti. Ja "miehisiin" harrastuksiin tarvitaan monesti hyvin samantyyppisiä tiloja, työkaluja ja tarvikkeita. Maalaustilaa ja -laitteita voi käyttää yhtä hyvin pienoismallien kuin autonosien maalaamiseen, jne. Enkä nyt tarkoita, että mallailunurkka olisi jonkin autokorjaamon takahuoneessa, vaan nimenomaan että tila olisi mahdollisimman monikäyttöistä, että siellä voisi hoitaa mahdollisimman monenlaisia projektiluonteisia asioita, joita yleensä harrastukseksi kutsutaan.

Olen myös sitä mieltä, että tietty rauha siellä on kuitenkin vallittava, eli mieluummin jotain tuotanto/varasto/kellaritilaa kuin rockbändin naapuriluukkua.

Etsin tällä hetkellä aktiivisesti 100-150 neliön tämäntyyppistä tilaa pääkaupunkiseudulta. Kriteereinä on hyvät kulkuyhteydet ja autolla sisään, wc+vesipiste ja edullinen hinta, käyttötarkoituksena on yritystoiminta. Tästä tilasta voisin lohkaista noin puolet tähän harrastuskäyttöön, ja loput yrityksen varastotilaksi. Tarkoitus ei ole "rahastaa" tällä, vaan ainoastaan kattaa tilan kuluja. Voisin järjestää tilaan tarvittavat pöydät ja kalusteet, jotka sisältyvät tietenkin kuukausimaksuun. Ehdot tarkentuvat, kunhan sopiva tila löytyy, mutta ajatuksena on vapaa kulku tiloihin kellonajasta riippumatta, ja tietty pöytä- ja hyllytila omaan käyttöön sekä lukollista varastotilaa omille tavaroille.

Jos liittymismaksu olisi yhden kuukausimaksun verran, ja kuukausimaksu 50 euroa, ja irtisanomisaika 4 kk, niin kuinka moni olisi valmis tällaisilla ehdoilla liittymään mukaan? Vastaus ei ole sitova, eikä aiemmin mainitut mahdollisuudet ja ehdotukset ole lupauksia, mutta jos löytyy puolenkymmentä aidosti kiinnostunutta, ja löydän sopivan tilan, homma saataisiin käyntiin ehkä jo heinä-elokuussa. Luultavasti tulen joka tapauksessa vuokraamaan tämänkaltaisen tilan syksyn aikana, ainoastaan tilan koko vaihtelee sen mukaan mikä on kiinnostus ja tarve tältä osin.

(Olen myös kiinnostunut jäsenyydestä yhdistyksessä/osuuskunnassa, mutta valitettavasti aikani ei riitä kovin suuren vastuun ottamiseen projektin eteenpäinviemiseksi sellaisessa muodossa. Enkä myöskään oleta, että jos joku yhdistyksen/osuuskunnan perustaa, se ratkaisisi tilaongelmaani auton laittoa ajatellen.)
Mainitsin aiemmin Töölössä sijaitsevan tilan, mutta mikä olisi sellainen sijainti mikä palvelisi mahdollisimman monia? Töölöön pääsee kätevästi autolla, bussilla ja ratikalla, mutta alueena se ei ole edullisimmasta päästä, ja kooltaan tila on sellainen että 10 osallistujaa olisi minimi. Vastaavan kokoista ja tasoista tilaa esim. Herttoniemestä/Roihupellosta saisi huomattavasti edullisemmin. Ja 10 osallistujaa tarkoittaa sitä että innostuneita pitäisi olla 20-30, jotta se 10 olisi käytännössä mahdollista saada sitoutumaan hommaan heti alusta.

Voisin yrittää järjestää tätä asiaa, ja aiemmin mainittujen lisäksi pystyisin tarjoamaan myös mallien kimppahankintaa ja tarvikepankkia yms. mitkä vain palvelisivat mukana olevien tarpeita. Ehdotuksia otetaan vastaan, homma saadaan tarvittaessa nopeastikin etenemään jos vain osallistujia löytyy tarpeeksi.
Olisiko tällaiselle oikeasti kysyntää? Saattaisin tietää sopivan noin 100 neliön kellaritilan Töölössä, joka soveltuisi mitä parhaiten tällaiseen käyttöön. Sinne mahtuisi pöytää ja hyllyä yllin kyllin, ja tarvittaessa voitaisiin hankkia vuokratuloilla yhteiskäyttöön esim. maaliruiskua tms. mille voisi olla käyttöä.

Tilaan pääsee autolla sisään, joten siellä voisi laittaa myös autoa/moottoripyörää, ja harrastella kaikenlaista muutakin tarpeen mukaan.

Kuinka moni olisi oikeasti kiinnostunut, ja minkälaista kuukausimaksua vastaan? Tila on sen verran iso, että kk-maksu olisi 50 euron luokkaa, ja vaatisi jonkin verran sitoutumista, esim 3-6 kk irtisanomisaika.

Tila voitaisiin varustaa tarvittaessa nettiyhteydellä ja vaikka videotykilläkin, kenties myös jonkinlaista referenssikirjastoa voisi haalia kasaan. Vaihtoehtoja on monia, ja idea on täysin toteutettavissa, jos vain innokkaita on tarpeeksi (vähintään 10-12).
Itse olen ollut erittäin tyytyväinen Revellin sivuleikkureihin:
www.pienoismallitukku.fi/ShowProduct/REV39008

Tuote eroaa hieman kuvasta, mutta kärkeä kohti ohenee, kärki on hieman kallistettu, ja teroitus on tehty vain yhdeltä puolelta jolloin leikkauspinta on tasainen. Oikein hyvä pihti sekä mallailuun että elektroniikkahommiin.
Itselläni OP Visa Electron, ja Ubuntu+Firefox. Soitto tuli Osuuspankista, ei Luottokunnasta.
Tällainen viesti saapui Hannatsilta, otsikolla "Important credit card security issue"
Lainaus:
Dear Customer

We are very sorry to have to tell you that a number of customers who have used our website have had their card details stolen and used by criminals.

ALL CUSTOMERS THAT HAVE ENTERED CARD NUMBERS ON OUR NEW WEBSITE PLEASE CHECK YOUR ACCOUNTS FOR SUSPICIOUS CHARGES OR ATTEMPTED CHARGES.
If you see any please contact your company that issued your card.

At the moment no one is sure how this has happened. There are several internet security firms investigating everything and we will keep you all updated as soon as we can.

There is no sign of any intrusion into the server where the card number and expiry date information that we keep is encrypted*. The CVV number is not stored.

After looking at the information we have received we think this mainly affects some customers who have sent us an order in the last 2 weeks though there are 3 from September.

We have been contacted by about 40 customers so far but are not sure how many others have had their cards compromised but have not told us yet. If you know your card has been compromised PLEASE tell us. Please send us as much information as you can as soon as you can. We need as much information as soon as possible.

Please look out for small 'insignificant' test charges of under $5.00 followed by larger charges of varying amounts. Charges have originated from different countries and in different currencies.

Until we have found out what has caused this problem and it has been fixed we have closed the website. None of the experts can find any problems with it but until the problem is resolved we prefer not to take any risks.

We have deleted ALL card numbers from the website database. We are aware that a few of you wanted access so you could delete your details but we have done this for everyone.

Paypal. We have been asked why we do not accept it. There are 2 reasons. Firstly when we started work on the new website 4 (four) years ago we could not get it to work with the fully stock controlled warehouse that we wanted to run. We did some trials but it took too long for payments arrive in our bank account which would seriously have delayed the despatch of orders. Things have now improved. Secondly it was too expensive. 3 times the cost of handling Visa and Mastercard. All our payments are now handled by Sage pay, a large British firm. Recently they have started working with Paypal and our website designers had been doing some work to incorporate it into the website. We are going to speed up the work on this and try to get it incorporated quicker.

We will re-open the website as soon as we can but will not be rushing into it.

Thank you for your help and understanding.

ALL CUSTOMERS THAT HAVE ENTERED CARD NUMBERS ON OUR NEW WEBSITE PLEASE CHECK YOUR ACCOUNTS FOR SUSPICIOUS CHARGES OR ATTEMPTED CHARGES.
If you see any please contact your company that issued your card.

* This data is stored so that customers do not have to enter it each time they order and so that we can run a back order service.
Jätin nimen mainitsematta, koska pankki ei sitä kertonut, enkä ole saanut yritykseltä itseltään mitään tiedotetta aiheesta. Kyseisellä kortilla olen kuitenkin ostanut vain tästä yhdestä jo nimetystä verkkokaupasta, joten asia lienee harvinaisen selvä.

Vahingosta viisastuneena käytän jatkossa erillistä tiliä ja debit-korttia, ja siirrän tilille vain tarvittavan summan rahaa. En viitsi edes alkaa ajattelemaan kenen vastuulle mahdollinen vahinko tällaisissa tilanteissa jäisi, pyrin vain pitämään huolen siitä, että ainakaan omalla vastuulleni se ei jää. Ulkomaisilla foorumeilla puhutaan useista jopa 800-900 dollarin veloituksista samalta kortilta, ja kehotetaan tarkkailemaan etenkin pieniä, muutaman dollarin "kokeiluveloituksia", joilla ensin on testattu kortin toimivuus.

Vaikka menetetyt rahat joskus saisikin takaisin, ei tuollaista yllätystä toivo kenellekään. Eikä se lohduta yhtään jos rahat saa kuukausien päästä takaisin, kun pitäisi ruokaa ostaa tai vuokraa maksaa.
On käynyt ilmi, että erään suuren englantilaisen pienoismallien verkkokaupan kautta on ilmeisesti päätynyt vääriin käsiin ilmeisesti suuri määrä asiakkaiden luottokorttien tietoja.

Itselleni soitettiin tänään iltapäivällä pankista ja ilmoitettiin tapahtumasta, seurauksena kortin välitön sulkeminen ja uuden kortin tilaaminen. Onnekseni omalta kortiltani ei oltu ehditty veloittaa virheellisiä summia, mutta kehotan jokaista kyseisestä kaupasta tilannutta tarkkailemaan tilannetta.

Jääköön kaupan nimi tässä vaiheessa mainitsematta, mutta kyseisen kaupan sivu on aamupäivästä asti ollut suljettuna ylläpitotoimenpiteiden vuoksi, joten jokainen kaupasta tilannut kyllä osaa arvata mistä kaupasta on kysymys.
Saab J35 Draken   12.9.2010 19:02
www.tietonikkari.fi/niks/uutuus.htm
Ha9905 J35 DRAKEN "Finnish Air Force" 1:48 54,50

www.kolumbus.fi/martti.kuivalainen/finemail.html
1/48 SAAB J35S/F Draken SUOMI 49,- €

www.pienoismallitukku.fi/ShowProduct/HAS09905
HasegawaJ35 Draken "Finnish Air Force" 1:48 48,99 €
Rautakaupasta saa alumiiniteippiä, sillä olen itse juuri päällystämässä DC-3:sta. Rulla maksaa muutaman euron ja leveys on joitakin senttejä. Suhteellisen kätevää työstää ainakin tässä tarkoituksessa, ja valmis tarrapinta, ei tarvitse erikseen liimata. Pohjassa suojapaperi joten toinen pinta on tasainen ja kiiltävä, ja materiaalia on helppo leikata muotoon ennen käyttöä.