Pienoismallit.net

btr viisnolla pk

Tervehdys!

Kouluelektroniikka Oy-nimisen firman sivuilla on tarjolla ledivilkkurakennusssarja (no. 001). Siinä on kaksi vuorotellen vilkkuvaa lediä. Vilkkumistaajuutta voidaan säätää kahdella trimmeripotentiometrillä. Virtalähteeenä on 9V:n paristo. Viime talvena teetin TN töissä näitä 5. luokan oppilailla. Piirilevy on melko pieni ja senkin voi unohtaa, kun yhdistelee osat sopivasti toisiinsa pienillä johdonpätkillä ja jos laittaa ledeille pidemmät johtimet, niin tuosta voisi saada valot koneeseen.
Alustat hakusessa   16.5.2017 16:33
Tervehdys!

18mm liimapuulevystä (mänty- tai kuusi-) sirkkelillä mittoihin ja jyrsimellä reunat, sitten kevyt hionta, värjäys ja lakkaus. Edullisia ja helppoja… kysäise, josko jonkin lähikoulun tuttu TN-opettaja joutaisi muutaman alustalevyn tekemään. Saattaisi olla edullisempi vaihtoehto, kuin tilata joltakin kaupalliselta firmalta.
Btr viisnolla pk (lo., velv. opett. TN töitä)
Amerikkalainen Hirst Arts niminen firma tekee silikonisia muotteja, joita käyttämällä voi itse valaa kipsistä seinäelementtejä ja muita rakenneosia erityyppisten rakenteiden tekoon. Heidän sivustollaan on myös erilaisia pieniä vinkkejä ja niksejä, joita varmaankin voi myös hyödyntää diodraamojen valmistuksessa. Seinäelementit ovat melko paksuja (n. ½''), joka on hyvä huomioida mittakaavan valinnassa.

Firman kotisivut löytyvät osoitteesta…

www.hirstarts.com
Uusia Suomi-malleja tulossa   9.1.2016 23:14
Tervehdys! Tuosta vaunumiesten setistä voi olla apua myös pilottifiguurien tekijöille. Tuolla lapikasjalkaisella herralla kun on päällään jonkilnlainen siviilimallin (tuo kaksirivinen napitus) nahkatakki. Mielestäni olen joskus nähnyt potrettikuvan suomalaisesta pilotista, jolla on samaisella leikkauksella oleva nahkatakki/-pusero päällään. En heti löytänyt netistä suoraa frontaalikuvaa, mutta seuraavasta nettioisoitteesta löytyy Fiat-lentäjä istumassa koneensa vieressä vastaava takki päällään.

www.ww2incolor.com/d/621556-1/Finnish_FiatG50_pilots_1941
Valokuitu   5.1.2016 00:42
Muistin, että tällä saitilla oli joskus keskustelua valokuidun saatavuudesta. Poimin Lidlistä tuotteen "Led fibre optic lamp". Siinä on nippu (halk. n. 14mm) 280 mm pitkiä työntömitalla mitattuna n. 0,4mm halkaisijaltaan olevia muovisia kuituja. Lampun rungossa on punainen, vihreä ja sininen ledi, joista aina kaksi palaa vuorollaan. Kuidut näyttävät siirtävän valoa jonkin verran myös kyljistään ulos. Tässä voisi olla edullinen vaihtoehto kuitujen hankintaan. Tarjoushintana oli 5€.
Sturmi seminaari 14.9.   15.9.2013 00:09
Kiitokset kaikille järjestäjille hienosta tapahtumasta!!!
Sturmi-tietoutta tuli kerralla niin paljon, että oma "huimapyörä" pyörii kotvan aikaa, ennenkuin kaikki informaatio jäsentyy.
Tampereella oli käytössä sisällissodan aikana lentokalustoa. Käytetystä konetyypistä minulla ei ole varmuutta, mutta lekomiehet tunnistanevat. Kuva löytyy nettiosoitteesta www.jukkajoutsi.com/tampere1918.html
1:1   10.3.2011 21:29
Tervehdys!

Penkarikypärksi ihan ok, mutta dekaalit eivät ole ihan aikalaismalliset. Kuvun tuuletusaukon pokkauksem mukaan ko. kypärämalli on maamme puolustuslaitoksen hankintoja vuoden 1955 kieppeiltä. Swat-Teamin tietopankkisivulla on Jari Myntin kypäräkokoelma ja sieltä löytyy seuraavaa tekstiä "… Hinnaltaan edullisin ulkomaalainen tarjous tuli Saksasta Hans Römer-tehtaalta, joka tarjosi ostettavaksi uutta saksalaismallista M/53 kypärätyyppiä. Joulukuussa 1955 tilattiin välittäjän kautta 50 000 kypärää jotka tuli toimittaa kahdeksan kuukauden sisällä maahan…"

(http://swat-team.fi/kyparat/20/?lang=fi)
nukkekodin rakennus   7.9.2009 19:52
Suosittaisin seuraavaa sivustoa:

www.printmini.com/printables/pp.shtml

jonka alta löytyy kaikenlaista printattavaa materiaalia (1:6, 1:12, 1:24 ja 1:48) nukkekotiin soveltuvista tapeteista II MS:n propagandajulisteisiin vaihtelevissa mittakaavoissa. Jopa pieniä euroseteleitä ja passin kansia on tarjolla
T-26:n suomimiehistön varustus   22.3.2009 13:20
Tervehdys!

Lisäsin referenssikuviin muutaman kuvan vanhasta suomalaisesta vaunupäähineestä.