Pienoismallit.net

Taneli Äikäs

Tuolta löytyy jos vaikka mitä, hyviä lehtisahanteriäkin: www.sar-machine.fi/esitteet.htm Lehtisahalla saa sahattua suoraankin kun hiukan sitä treenaa. Itse käytän töissäni 0,16 mm paksuisia lehtisahanteriä.
Apali Oy konkurssiin   5.2.2015 05:54
Saimme eilen painoon Siivet 1/2015 - lehden, joka ilmestyy 25. helmikuuta. Lehti ilmestyy tänä vuonna kuusi kertaa, sivuja on keskimäärin 60 kpl. Lehden voi ostaa irtonumerona lehtipisteistä tai tilata sen täältä.

Irtonumero 8,90€, kestotilaus 47,50€ ja 12kk määräaikainen 54,00€

Taneli Äikäs
päätoimittaja
Siivet-Wings
siivet.fi
Apali Oy konkurssiin   28.11.2014 20:34
JFI Airshow Oy on 28.11.2014 ostanut Apali Oy:n konkurssipesältä SIIVET- ja Kaliberi - lehtien julkaisuoikeudet. SIIVET-lehden julkaisua jatketaan.

www.jamiflyin.com/ajankohtaista/?issue=62
Ilmavoimien sodanaikaisiin väreihin maalattu Hawker Hurricane Jämin lentonäytökseen.

Jämijärvellä Pohjois-Satakunnassa 19.-20.7.2014 järjestettävään Jämi Fly In & Airshow - lentonäytökseen saapuu Suomen Ilmavoimien jatkosodanaikaiseen värityskaavioon maalattu Hawker Hurricane - hävittäjä. Canadian Car and Foundry co. vuoden 1941 puolivälissä Kanadassa lisenssillä rakentama Hawker Hurricane Mk  XIIb tuhoutui jo seuraavan vuoden marraskuussa Nova Scotiassa Kanadassa. Monivuotisen restauroinnin jälkeen Hurricane on loppusuoralla, kone lentää 1650 hevosvoiman Rolls Royce Merlin 24/500 V12 turvin Suomen taivaalla vihdoin ensi kesänä tunnuksenaan HC-465. Koneen omistaa Suomessa asuva britti Phillip Lawton, jonka monivuotinen unelma lentävästä Suomi-hävittäjästä toteutuu vihdoin.  
Ilmavoimilla oli jatkosodassa kaikkiaan 13 Hurricane- konetta, joista kymmenen Englannista ostettua Mk I - mallia ja kolme sotasaaliiksi saatua Mk II - mallia. Varaosien puutteen vuoksi konetyypin käyttö jäi vähäiseksi, koneilla saavutettiin yhteensä viisi ja puoli ilmavoittoa. Ainoa säilynyt kone, Hawker Hurricane Mk I tunnus HC-452 on näytteillä Keski-Suomen Ilmailumuseossa Tikkakoskella. 
Jämin lentonäytöksen tämän vuoden teema on "Warbirds". Lawtonin Hurricanen lisäksi tapahtumassa esiintyy yli kymmenen muuta ensimmäisen tai toisen maailmansodan aikaista sotakonetta tai niiden replikaa. Maanäyttelyssä on esillä mm. Lappiin vuonna 1942 pudonneen saksalaisen Messerschmitt Bf 109 F-4 hylky Keski-Suomen Ilmailumuseosta. Osana tapahtumaa järjestetään sotilasajoneuvojen kokoontumisajot, tulossa on jatkosodan aikaista kalustoa moottoripyörästä panssarivaunuun. 

www.jamiflyin.com/mitamissamilloin/ajankohtaista/?issue=47
eerik oksanen kirjoitti:
Siis mikä Hurricaine,tuskin aito suomi hurricaine?
Vai lainaako ilmailumuseo staatiseen seisontaan?
Onko se joku kopiokone vai iso radio ohjattu kone?
Eipä ole noita hurricaneja montaa maailmalla,englanissa on yksi ja sitä lentää nainen.
Mittakaava on 1:1, lentää Suomen sodanaikaisissa tunnuksissa. Lisätietoa saamme tällä viikolla. HC-452 oli näytillä v. 2012, viime vuonna warbirdeja ei ollut lainkaan, tänä vuonna ei ole muita kun warbirdeja: www.jamiflyin.com/airshow

Alustavasti 1-3 muutakin ww2 - hävittäjää on tulossa, samoin 1-2 ww1 - hävittäjää. Maanäyttelyyn tulee Messerchmitt Bf 109 F-4 (NE+ML) hylky ja Fieseler Fi 156K-1 Storch.
Meinasin säästellä aprillipäivään, mutta kun koneen omistaja tuumasi että siitä vaan, poijaat niin kerronpa nyt, että Jämin näytöksessä 19.-20. heinäkuuta 2014 lentää Suomen väreissä oleva Hawker Hurricane!!! Lisätietoa koneesta ensi viikolla tapahtuman fb-sivulla. Saa tuulettaa, jakaa ja tykätä!

www.facebook.com/JamiAirshow
360 virtuaalikuvia   23.2.2014 19:20
Tervepä vain,

sivujen päivityksen yhteydessä laitoin kuvat taas näkyviin, tosin vain "warbirdit". Tässä linkki: www.jamiflyin.com/mitamissamilloin/warbirds360 Kuvaamme ensi kesänä kaikkien näytökseen osallistuvien ja näytteillä olevien koneiden ohjaamot samalla tekniikalla siten, että kamera on pilotin pään korkeudella. (Mitä edelliseen, v. 2011 viestiin tulee, tuolloin kuvaajalle tuli viime hetken este..)

Mahdollisuuksien mukaan kuvaamme muutakin tapahtumaan osallistuvaa kalustoa samalla systeemillä (sotilasajoneuvot)

-taneli
360 virtuaalikuvia   15.6.2011 14:00
hyvä että kelpaavat :) Kuvaukset on tehnyt www.jj-net.fi talkoohengessä josta kiitos heille, tarkoitus olisi Jämillä sitten kuvata vielä ainakin Spitfire Mk. XVI, Fokker Dr.1, Gloster Gauntlet, Texan/Harvard ja mahd. Aero L-39 Albatros ja silloin pilotin pään korkeudelta. Ehkä muitakin mielenkiintoisia konetyyppejä, katsotaan nyt mitä tänne lopulta tulee.
ehkäpä tästä sivusta on jotain apua: www.jamiflyin.com/museossa , ei välttämättä väreissä, mutta ehkä joissakin yksityiskohdissa.