Pienoismallit.net

Petteri Nyholm

Audi S1 Quattro 14.2.2018 17:27 Malli
No kyllähän sen legendaariseksi quattroksi tunnistaa! Omastakin hyllystä tämä löytyi joskus, mutta pistin mallin eteenpäin aikoja sitten, juuri "pienten" puutteiden takia. Tosin siirtokuvat pidin itselläni, joten kiinnostaakin että oliko niiden kanssa erityisiä haasteita?
Teitkö tämän suoraan laatikosta ilman mitään isompia muutoksia? Nähdäänkö tämä Tampereella ensi kuussa?
Citroen Xantia 1.8i Meribel 29.4.2014 17:58 Malli
Ennakkoluulottomasta asenteesta iso plussa, näin ensimmäiseksi kokeiluksi ihan ok kun jo esikuvankin tunnistaa.

Harmi kun olisit hieman malttanut, esim. selvittänyt paneelirajojen tekoon sopivaa työkalua taikka lähtenyt vaikka ensimmäisen maalikerroksen jälkeen hiomaan koria tasaisemmaksi niin olisi tullut paljon parempi lopputulos melko pienellä lisävaivalla.
Omat siirtokuvat, osa 2 30.10.2012 15:08 Artikkeli
Tän kuun 18 päivä päivitetty heidän nettisivujaan, joten luulis olevan ohimenevää? Koeta lähettää mailia uudestaan, jos on vaikka roskapostiin mennyt?
Ford Focus RS WRC 2010 16.9.2012 22:18 Malli
Hienoa nähdä tällainen valmiiksi rakennettuna! Sarjahan on todella hankala saada nippuun siististi, itsellänikin on jäänyt Focus-projekti kaapin perälle odottamaan inspiraatiota.
Oikeastaan tuosta takaviistokuvasta paljastuu suurimmat kitinän aiheet. Haastavat tuollaiset isot siirtokuvat ovat mutta hiustenkuivaajan ja pehmentimen avulla ois varmaan taipunut vieläkin siistimmin. Näyttäisi tuo takasumuvalon siirtokuva uupuvan, jos on mennyt hukkaan, niin mulla on jouten yksi arkki Focuksen siirtokuvia. Antennin lisäys olisi se kuuluisa piste i:n päälle, ja lisäksi voisi tuota apparin puoleisen oven karmin reunaa siistiä.

Kaiken kaikkiaan hieno malli, ja hatun noston arvoinen saavutus saattaa tämä malli nippuun. Olikos Renaissancen etsit sopivuudeltaan hyvää luokkaa?
Citröen 2CV Charleston 4.9.2012 15:20 Malli
Aa, meinasin näitä: "Rakentamani mallien 1,3 ja 4 kopat jätin maalaamatta"
Citröen 2CV Charleston 3.9.2012 19:54 Malli
Siisti toteutus kaikkiaan, kun et ole kuitenkaan paljoa ehtinyt mallailukokemusta kerryttämään. Eturenkaat olisi tosiaan kannattanut sovittaa sisemmäs. Citikassa tais olla kyllä aina 3-pulttiset vanteet? Vaikea on löytää erikoisvanteita kolmepulttisena, joten tuninkisitikoiden alla on tosiaan näkynyt sekä 4- että 5-pulttista.

Suosittelisin kyllä maalaamaan korit, ovatko liimaukset sen verran tukevat, ettei saisi hieman purettua ja maalattua?
Volvo P1800 5.8.2012 13:19 Malli
Uskomattoman duunin olet tehnyt. Moni olisi jättänyt esim. pohjan detaljoinnin tahi konepellin alaosan huomioimatta, mutta nekin näyttäisi tässä olevan viimesen päälle.

Itse rakenteluvaiheista kaipaisi enemmänkin dokumentointia, näytti malli jo ihan raakileenakin varsin vaikuttavalta. Mites tuon materiaalin kanssa, oletko kuparia ta messinkiä testannut, olisi taipuisampaa kuin läkkipelti? Tosin tuossa maalipurkkien hyödyntämisessä on asiallista kierrätysmeininkiä!

Tullaankos tätä näkemään jatkossa missään tapahtumissa, esim. Lahdessa tuossa syssymmällä olis hyvä niin pääsis itsekin oikein livenä tarkastamaan ;-)
Lancia Delta Integrale RWD 8.4.2012 18:33 Malli
Eipä ole ennen vastaan tullut sinistä Deltaa mutta hyvin näyttää tämä(kin) väri pukevan jo legendaarista autoa. Voisi muuten ihan oikeastikin tämän tyyppinen toteutus olla olemassa, käsittääkseni varsinkin viimeiset Evo Deltat vietiin pitkälti tuonne Japaniin.

Jos jotain kritisoitavaa pitää keksiä niin tuolle konepellin jäähdytysritilälle olis ehkä jotain voinut tehdä, tuollaisena umpinaisena on vähän huonon näkönen.
mini cooper 20.2.2012 20:00 Malli
Siveltimellä siistin pinnan aikaansaaminen ei kyllä mikään maailman helpoin homma ole. Sprayta suosittelisin itsekkin, mutta jos siveltimella meinaat koettaa niin muista maalata ohuina kerroksina, tarpeeksi ohueksi ohennetulla maalilla. Pohjamaalaus kannattaa hoitaa jollain mattaharmaalla tai -valkoisella spraylla.

Suorien listojen ym. maalauksessa kannattaa käyttää maskiteippiä reunojen rajauksessa, jos ei ns. oikeaa maskiteippiä (mm. Tamiya) löydy niin vaikka jotain perus scotch magic teippiä tai maalarinteippiä, kunhan alla oleva maali on kuivunut kunnolla. Vapaalla kädellä on liki mahdoton maalata siististi suoria linjoja.

Valojen linssien liimauksessa kannattaa käyttää kirkasta lakkaa (vaikka Revell), näin eivät linssit pääse huurtumaan.

Plussaa tuosta että olet saanut osat siististi paikoilleen, kuten myös omasta väriteemasta. Ja kuitenkin tämä on vasta sun kolmas mallisi eikä ikääkään enempää niin lopputulos on ihan hyvä!
Mini cooper 10.4.2011 13:57 Malli
No just, kannattaa ensin opetella tekemään siistiä jälkeä, eikä vaan esittää että tämmönen epäsiisti tuli- mut siis ihan muka tarkoituksella.