Pienoismallit.net

Juha Koskinen

Ford Standard 1938, melkoisen varmaan.
Muilutusautot?   26.4.2011 22:59
Amerikanautot taisivat olla aika yleisiä tuohon aikaan, mutta myös ainakin Fiateja, Renaulteja ja Citroeneja oli.
1/25 mittakaavassa löytyy Revelliltä ainakin -26 T-Ford ja 32 Ford B, kummatkin rodeja nykyaikasella alustalla. Löytyy myös -31 Model A sedan rodi johon saisi vakiokamat -31 Woodysta. AMT/ MPCllä on ollut 28 Mod. A sedan(harvinainen) ja 34 sedan, kaikki 2-ovisia kun taas monet Suomi-mallit olivat 4-ovisia.
AMT:n vanhat A- ja B-Fordit tulivat myös vakio-osilla, näistä saisi alkuperäistä lättäpäätekniikkaa.
Ihan suoraan laatikosta ei paljon saa vakiokamaa.
Muistaakseni AMT:llä oli jokin 20-luvun gangsteriauto joka oli 4-ovinen, olisiko ollut Chrysler, mukana oli viinakanistereita, aseita ja luodinreikäisiä laseja! Luonnollisesti tätäkään ei löydy joka sivan hyllystä.
Mutta esim tuo 26 T-model ei liene ihan mahdoton löydettävä nykyään ja 32 on aika kantti vielä sekin, ja 4-oviseksi muuttaminen ei liene ihan mahdoton skrätsäys?
Rekkaveturin ilmajarrut   12.4.2011 10:26
A Lappalainen kirjoitti:
Jenkeillä on ollut Rockwellin akseleissa kiilajarruratkaisuja. Voisi hyvin olla Whitessäkin, ajanjakso osuisi sinne päin.
No niin! Rockwell, johan rupesi löytymään! Kiitoksia!
Rekkaveturin ilmajarrut   11.4.2011 22:03
Jep, kyllä olen tuota FCMA:n juttua seurannut, juuri sama malli kuin minullakin.
Joo aika vähän on jenkkirekkaprojekteista juttua. Täytynee tehdä uskottavan näköinen esitys valistuneilla arvauksilla, eihän näillä ammuta. Eikä varsinkaan ajeta.
Ja se kiilatappi saattaa olla myös nimellä kartiotappi, viitaten alkup. viestiin.
Rekkaveturin ilmajarrut   11.4.2011 18:53
Minulla on tällainen vanha, Matchboxin boxaama AMT:n 1/25 White Freightliner tylppäkeulainen rekkaveturi jonka rakensin 30+ vuotta sitten, ja sen jälkeen se on hissukseen muuttunut kasaksi laatikon pohjalla kollisevia osia. No, rupesin tässä katselemaan tätä osakasaa ja totesin että lähes kaikki osat ovat vielä tallella, oleellisimmat ainakin, ja ajatus entisöinnistä syntyi.
Helpoin tapa olisi tehdä se suoraan laatikosta- periaatteella, koska kuorma-auton tekniikka ei ole aivan tuttu minulle, mutta pieni lisädetaljointi houkuttelee aina. Googlettamalla löytyikin jotain kuvia auton moottorista ja polttoainepuolen voi pistää aika hyvin arvaamalla, mutta ko. auton jarruista en onnistunut löytämään oikein mitään.
Mallin jokaisessa jarrukilvessä on kaksi potikkaa, jotka muistuttavat ilmajarrujen "työsylinteriä" mutta jarrut ovat rumpujarrut ja potikan sijoitus on levyjarrumainen. Voisiko kyseessä olla kiilatappi-tyylinen jarruratkaisu? Olisiko White käyttänyt tällaista ratkaisua mikä nykyään löytynee kevyistä kuormureista? Mallihan esittää 60-70-luvun vaihteen laitetta.
Ei tämä nyt niin tärkeä juttu ole, ajattelin vain jos joku tietäisi ihan lonkalta..
Neuvoa kaivataan   1.4.2011 07:56
Päivämäärästä huolimatta tarina kuulosti niin tutulta, että tunsin sisälläni jo unohtuneeksi luulemani tyhjän, pimeän ja hyisen kylmän kauhuntunteen nostavan rumaa päätään.
Ruvetaan harrastamaan yhdessä jotain kivaa on suomeksi: minä valkkaan kivan harrastuksen josta sinäkin tykkäät tai itket ja tykkäät.. :)
Hyvää päivää vaan!
Uutta Revelliltä?   26.3.2011 22:52
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Juha Koskinen kirjoitti:
Pistäpä vähän arviota miltä näyttävät valmiina ja miten menevät kasaan.
Molemmissa sai käyttää voimaa jonkun verran että siipitaso meni runkoon kiinni. Corsairissa veistin hieman niitä kiinnitystappeja. Lisäksi Corsairissa jouduin veistämään rungon keulaosassa sitä kohtaa mihin mottimötikkä tulee kiinni. Se otti potkuriin niin että painoi sen vinoon eikä tietysti myöskään pyörinyt. Muutaman lastun pois veistäminen löystytti tosin mötikkää vähän mutta eipä enää kanita potkurista. Kannattaisi varmaan kokoamisessa suosiolla veistellä niitä tappeja jos tuntuu ettei siipiosa mene "sovinnolla" paikoilleen.

Siistejähän nuo ovat, eikä mielestäni mitenkään lelumaisia, mutta jokseenkin "steriilinomaisia" kun vertaa maalattuihin. FW:ssa on pakokaasuvanat ja savujuovat siipitykkien kohdalla. Uskoisin kuitenkin että ne jotka vannovat säistämisen ja muun "autenttisoinnin" nimeen eivät oikein lämpiä näille… Kakkossivun viestissäni (sivun toiseksi viimeinen) on aijaa.comin linkkinä kuvia molemmista koneista.
Kiitoksia!
Uutta Revelliltä?   26.3.2011 21:27
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Nyt miulla on siis Focke Wulf ja Corsair. Sarjassa on neljä konetta vielä jäljellä. Kouvolan Prismassa oli Mustang, Me 109 ja Hurricane.

Olis muuten jännää jos Revell toisi markkinoille malleja jotka muutoin olisi normisti koottava, mutta kaikki osat olisivatkin valmiiksi oikean värisiä samoin kuin tässä kuuden koplassa.
Pistäpä vähän arviota miltä näyttävät valmiina ja miten menevät kasaan.
Tuo valmiiksi maalaus on vähän sellainen juttu, että siitä voi olla ainakin kahta mieltä, meinaan ,että se varmasti nopeuttaisi rakentamista mutta toisaalta rajoittaisi rakennusvaihtoehtoja.
Tai sitten ei, voihan sitä päällemaalata!
Uutta Revelliltä?   26.3.2011 20:31
Katselin noita kaupassa myös, vähän himotti ostaa se Focke-Wulf ja varsinkin se Corsair, siinä oli niin makeet ruutukuviot. Saisipahan joskus jotain valmiiksikin :)
Kahakka   17.3.2011 19:50
Itse ehkä kokeilisin vaikka parinkymmenen figuurin maalausta ensin ja arvioisin jaksanko maalata vielä kymmeniä tai peräti satoja ukkoja lisää. Plus hevoset ja kalusto.
Kyllähän näillä warhammer ym peliharrastajilla on melkoisen suuria dioraamoja joissa ukkoja ja kalustoa on pilvin pimein. En kyllä tiedä montako tekijää nillä yleensä on.