Pienoismallit.net

Juha Koskinen

Pienet merkinnät   22.7.2022 15:19
Hei, kiitos vastauksesta. Samoilla linjoilla olen itsekin, täytynee edetä ns. valistuneen arvauksen periaatteella epäselvissä kohdissa..
T: Juha K
Pienet merkinnät   21.7.2022 22:04
Otin tässä kesäpuhteeksi pitkään keskeneräisenä olleen Tamiyan 1/48 Me Bf 109-e:n. Teen siitä maj. Helmut Wickin koneen jossa on jälkikäteen tehdasmaalauksen päälle kylkiin vedetty vihreää suojamaalausta ilmeisesti isolla sudilla tai kenties vaikka katuharjalla jäljestä päätellen, lisäksi moottorinsuojukset sekä osa sivuvakaajaa on maalattu keltaiseksi. Siirtokuva-arkilla on runsaasti pieniä ohjetekstejä, numeroita ja muita merkintöjä jotka tulee kiinnittää eri puolille runkoa. Mietin, että näitä tuskin maalauksen jälkeen lisättiin enää ainakaan kaikkia. Kysymys on että tulisiko nämä jättää mallista pois uudelleen maalatuilta alueilta? Kyllähän ne hyvältä näyttävät mutta autenttisuus kärsii? Kuuklen kuvista tihruttamalla asia ei selviä mutta ainakaan keltaisen nokan alueellta en ole havainnut ko. merkintöjä. Olisiko jollakulla tietoa asiasta?
T: Juha K
camaro 69 1:12   23.6.2022 15:54
Hei
Valitettavasti minulla ei ole ko. osia mutta esim tämän sivuston käyttäjiltä voisi löytyä. 1/12 mittakaava on tosiaan vähän harrastettu joten varaosat saattavat olla myös hankalammin löydettäviä.
Yksi mahdollisuus on valmistaa puuttuvat osat itse ns. pitkästä tavarasta, varsinkin iskarit ovat aika simppeleitä rakentaa erikokoisista putkista ja tangoista. Lopputulos on usein parempi kuin sarjan oma.. Kardaani syntyy myös putkesta tai tangosta, nivelet ovat hieman hankalammat toteuttaa. Jäähdytin ja tuulitunneli vaatiikin enemmän näpertämistä, varsinkin sopivan tekstuurin löytäminen kennoa kuvaamaan, mutta lienee mahdollisen rajoissa nekin.
Hyvää rakentelua ja juhannusta kaikille!
T: Juha K
Puolikiiltävä musta   11.6.2022 20:29
Maalaan autojen korit, alustat ja isommat osat ruiskulla mutta pienet yleensä siveltimellä. Täytyy perehtyä noihin Tamiyan maaleihin varsinkin ruiskukäytössä.
Kartan ruiskun käyttöä kun vähän turhaan koen sen hieman työlääksi tuuletuksineen ja puhdistuksineen jne.. lisäksi kerran kokeilin ruiskuttaa vedellä ohennettua taiteilija-akryyliväriä (tuubitavaraa) onnistui kohtalaisesti mutta maali kuivui nopeasti ja jämähti ruiskuun ja melkein pilasin koko spruutan..
T: Juha K
Puolikiiltävä musta   10.6.2022 20:37
Hei, kiitos vinkistä! Täytyy tutustua noihin Tamiyan mustiin. Joo, tosi on tuon täysmustan suhteen, itsekin yleensä taitan sitä valkoisella enemmän tai vähemmän.
T: Juha K
Puolikiiltävä musta   10.6.2022 10:10
Tervehdys. Rakentelen malleja lähinnä 1930-1960- lukujen siviiliautoista, joskus satunnaisesti 1/72 lekoja. Näissä autoissa alustan ja moottoritilan useat osat ovat mustia kiiltoasteen vaihdellessa matasta puolikiiltävän kautta lähes täyskiiltävään.
Olen 70-luvun alkuhämäristä saakka käyttänyt Humbrolin maaleja lähinnä niiden hyvän saatavuuden takia, taisivat pitkään olla myös ainoa vaihtoehto ainakin Tampereella. sittemmin olen käyttänyt myös Revellin "markettimaaleja" soveltuvin osin, myös jonkin verran Vallejon, Tamiyan ja jopa Citadelin akryyleja.
Näihin em. auton osiin olen käyttänyt Humbrolin Satin black 85-sävyä sellaisenaan tai sopivasti taitettuna. Revellillä ei vastaavaa sävyä ole ja kysyisinkin että olisiko muita vaihtoehtoja kätevästi saatavilla? Humbrol kun on poistunut ainakin toistaiseksi myynnistä.
Tietysti mattamustaa voi lakata kiiltävämmäksi ja kiiltävää matammaksi, mattamustaa voi myös kiillottaa mutta kyllä valmis maali olisi kätevämpi.
Mielestäni lentokoneiden potkurit ovat usein myös puolikiiltävän mustia, myös spinnerit ja yöpommareiden alapuolet niin että mitä lekomallarit käyttävät näihin?
T: Juha K
Kolhoimmat koneet?   22.4.2022 20:44
Bristol 170 Freighter
Kolhoimmat koneet?   22.4.2022 18:49
Lähes kaikki 2. ms brittiläiset kuorma-autot, saksalainen Sturmpanzer IV. Lentokonepuolelta ainakin Ju 87 Stuka ja monen suosikki Fairey Gannet, varsinkin tutkaversio..
M: Malleja Tampereella   13.10.2021 21:02
Tervehdys
Automalleista on tullut pari kyselyä niin kerrottakoon nyt että ne on myyty loppuun tällä erää.
Sotilaskalustoa on myös mennyt mukavasti, jotain vielä on.
Lentokonemalleja olisi mutta en ole vielä vakuuttunut niiden myyntitarpeesta mutta tilaongelmaa on sen verran että aiheeseen palataan varmaan vielä.
T: Juha K
Ostwind   27.9.2021 18:22
Kiitos vastauksesta. Eiköhän tästä Ostwind saada syntymään. Täytyypä tähyillä noita kirjoja.