Pienoismallit.net

Kari Suominen

Finnair Airbus A330 20.6.2014 17:22 Malli
Kiiltoasteet ovat makuasioita ja tämä malli häikäisi muutenkin kuin lakkansa ansiosta. Kannanottoni ei vaikuttanut pisteytykseen.
Finnair Airbus A330 20.6.2014 15:41 Malli
Peruskemiasta tuttu spontaani reaktio syntyneestä ensivaikutelmasta Linkki. Onnittelut onnistuneesta työstä.

Mielenkiintoinen seikkaperäinen työvaihekuvaus ja osaavissa käsissä syntynyt malli. Ainoastaan maalauksen kiiltoaste on omaan makuuni aavistuksen liian kiiltävä. Muutoin aivan bueno. Tai paremminkin fantasticamente.
Lufthansa Boeing 737-130… 8.10.2013 21:30 Malli
Rakentaessa useasti törmää varsin selviin eroihin mitta- ja muototarkkuudessa sekoittaessaan eri valmistajien osia samasta mallista tai kuten tässä, siirtokuvia, keskenään. Asioita, joita valmista mallia katsoessaan ei kuitenkaan huomaa, jos ne on onnistuttu muokkaamaan ja häivyttämään kuten tässä.
Lufthansa Boeing 737-130… 7.10.2013 00:42 Malli
Rakentamisen filosofia tekijällä rento, mutta työn jälki tinkimätöntä. Tähtisadetta.

TwoSixin lasertulosteita joskus kokeilleena kysyn mielenkiinnosta, kuinka kävi kylkien ikkunalinjojen sinisten raitojen kanssa kohdassa, jossa ne taivutetaan kummaltakin puolelta nokan päälle tuulilasin alle? TwoSixin toleransseista johtuen raitojen päät eivät välttämättä mene aivan kohdakkoin päistään millään kevätjuhlaliikkeillä vaan jäävät tapauskohtaisesti joko hieman vajaiksi tai menevät vähän yli. Ohuilla siirtokuvilla tämä ei olisi ongelma, mutta paksuilla laserprintatuilla tahtoo jäädä lovi tai pykälää, jonka korjaileminen siistiksi on työlästä.
Lufthansa Boeing 737-130… 6.10.2013 23:39 Malli
Aivan totta, 330 tulee uudestaan. Julkaisun lähestyminen on alkanut jo näkyä esim. eBayn huudoissa ja vanhojen sarjojen hinnat eivät ole enään kivunneet niin järjettömiin summiin kuin aiemmin. Uuden julkaisusta huolimatta osiltaan täydellinen vanhakin sarja kannattaa kyllä empimättä ostaa, jos sellaisen alle kolmeenkyppiin jostain saa !
Lufthansa Boeing 737-130… 6.10.2013 22:48 Malli
Mika Louhiaho kirjoitti:
Wade: Toisaalta en panisi pahakseni, jos Revell julkaisi uudelleen esim. B767 ja A330 -sarjan koneita. Niiden saatavuus Suomessa on tällä hetkellä lähempänä nollaa. Saksan ebay:sta olen tässä viime päivinä yrittänyt muutamaa jahdata, mutta hinnat nousevat helposti lähemmäs kolmeakymppiä - harvinaisuuksia kun ovat jo sielläkin.
Hinnat lähellä kolmeakymppiä ? www.ebay.de…s-1-144-KIT-/251332438976?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item3a8494abc0
Osta ihmeessä äläkä emmi, jos sillä rahalla saat.
1/32 B-17G Flying Fortress 12.8.2013 12:00 Arvostelu
Yllättävää, että tämän kokoluokan malli on täysin styreenistä. Yleensä nämä ovat olleet resiini- tai lasikuituvahvisteisia. No jos jäykkyydet riittää niin aina parempi, mieluummin ainakin itse styreenistä rakennan.

Ensimmäiseksi varmaan varmistat mittakaavapiirustusten avulla, että pinnan detaljointi ja paneeliurat ovat kohdillaan ja tarvittaessa kaiverrat uusiksi ja vasta sitten herkuttelemaan sisäosien detaljoinnilla ;=)

Onnea projektiin !
Suhoi Su-7BM Fitter A 18.7.2012 13:34 Malli
Opa Laitinen kirjoitti:
.Erityis maininta ja papukaija merkki hain kidan maalaamisesta tähän mittakaavaan.Ei varmaan mikä helppo homma
Kiitos opa

Myönnettävä on, että kitaa maalatessa piti rätti kastaa tärpättiin toisenkin kerran ja pyyhkiä kaikki pois ja
alottaa alusta.

Neukkuaiheet, etenkin nämä vanhemmat, ovat kiehtovia kun esikuvatkin ovat länsimaisiin vastapelureihinsa
verrattuna rujoja ja joskus peräti rumia sekä rakennettu tyyliin holopaisen leka ja lommo. Mukava että aihe-
piiri tämän saitin "valtavirrasta" poikkeavana kiinnostaa muitakin Phantomia siteeratakseni.
Suhoi Su-7BM Fitter A 18.7.2012 13:22 Malli
PhantomII :

Täysin samaa mieltä, mutta kai se vaan raadollisuudessaan on niin, että markkinatalouden lait ohjaavat
mallisarjojenkin valmistusta.Mitä eniten ostetaan sitä valmistetaan. Se miksi valtavirta on suuntautunut näihin
Spiteihin , mersuihin etc on kyllä arvoitus, sillä en usko rakentajakunnan nyt niin homogeenistä massaa ole-
van, että kaikilla olisi samat intressit aihevalinnoissaan… Art Model ja ja RV Aircraft ovat yhdenmiehen yrityk-
sinä tehneet pioneerityötä hienoilla MiG-23 -sarjoillaan poistaen osaltaan ainakin tämän mallin kohdalla olleen vuosikymmenen kuilun. Hinta tosin alkaa näissä olla tähän mittakaavaan aika suolainen.

Ei se kohoviiva loppuviimeksi pahan näköinen ole, mutta kyllähän uppoviiva on tätä päivää. Itsellekään tuo
kaivertaminen ei ole niitä mieluisampia, muistissa on vieläkin KP:n mukelon hionta ja uudelleen kaiverrus.Sil-
loin ajattelin että ei ikinä kuuna kullanvalkeana enään…
Suhoi Su-7BM Fitter A 17.7.2012 03:05 Malli
PhantomII kirjoitti:
Mukava nähdä tämä Neukku-klassikko mallina. Näitä ei ole pahemmin sivuilla näkynyt. Liekö syynä ennakkoluulot KP.n malleihin? Firman sarjat ovat tosi vanhoja - erityisesti valmistusmenetelmiltään - mutta mainioita aihioita sinänsä.
Moi ja kiitos kommentoinnista

Rakentelufoorumeilta löytyy kosolti kuvia toinen toistaan hienommista neljännen ja viidennen genren
koneista, mutta nämä vanhemmat Suhoit (Su-7/9/11) eivät ole kovin populäärejä rakentelijoiden keskuudessa. Ehkä pakkauslaatikon ravistelulla kasaan menevät, nykyaikaisilla menetelmillä tuotetut uutuudet houkuttelevat nuoremman polven rakentelijoita enemmän, sillä se ylimääräinen vaivannäkö ja aika joka säästyy osien sovittelun ja runsaan hiomisen sekä kittauksen osalta, voidaan käyttää vaikka värimodulointiin ;)

Nämä kaikki edellä mainitsemani esimerkiksi voidaan rakentaa vain juuri näistä "ei niin mukavista sarjoista rakentaa" tässä mittakaavassa : Su-7 vain KP vaihtoehtona, Su-9/11 vain AModel (Undaa laske mukaan)
ja Amodelinkaan laatuhan ei esittelyjä kaivanne. Näihin neukkoneisiin hurahtaneiden kuppikunnan on sitten nysvättävä näita näistä lähtökohdista. Hyvinä puolina molemmilla valmistajilla on juuri mainitsemasi eksoot- tisempien mallien tuottaminen ja kohtuu hyvä mittatarkkuus.

Kuomu on todellakin läpikäynyt muutaman "washin" aina hammastahnalla tehdystä hionnasta alkaen.
Detaljointi on kohoviivaa. Koska tämä oli pilottiprojekti ja näitä on tarkoitus tehdä vielä 2 lisää, jätin ensimmäisen originaaliin asuu ulkoisesti. Seuraavat saavat hionnan ja salaojat.