Pienoismallit.net

Kari Suominen

MiG-21R 5.8.2022 06:31 Malli
Joo, osa säädöistä on siirtynyt eri vaiheeseen. ISO-arvoa ja valkotasapainoa ei ostetakaan filmin mukana vaan säädetään kuvatessa. Valkotasapainon säätö on jossain määrin uusi asia filmikuvaajille. Osa kuvan laadusta tehdään vasta jälkikäsittelyssä (terävoitys, värien säätö). Jälkikäsittelyyn menee aikaa, kun ennen filmin kehittäjä teki hommat
MiG-21R 3.8.2022 00:30 Malli
Kirjoitin 27.7. klo 22:51 ! " Mallikuva on vanhasta ohuesta kovakantisesta MiGien olemusta luotaavasta kirjasta. En muista opuksen nimeä. Kirjan kuvat eivät kulje käsikkäin tekstin kanssa ja ne lienevät paraemminkin kuvituskuvia löyhästi tekstiin liittyen." Eli ei kuva ole ollut missään vanhassa Fujimin pakkauslaatikossa.

Harmi kun kirjakin on mennyt muutaman kymmenen muun mukana antikvariaattiin tai roskiiinn. Pyrin eroon paperista refikuvissa ja kun malleja on valmistunut, olen vienyt lähdekirjat tai -lehdet samantien antikvariaattiin tai roskiin. Kun mallikuvat ovat sähköisessä muodossa, on arkistoiminen sujuvaa eikä tarvitse kahlata pölyisiä lehtiä ja kirjoja.
MiG-21R 31.7.2022 20:31 Malli
Sarja on vanha FUJIMIn sarja, joka ei ollut alkuperäisessä pakkauslaatikossaan. Englanninkielisessä textissä ei mainintaa suositelluista maaleista . Maaleja käytän ylipätään hyvin vaihtelevasti

Humbrollin loppuvarastoni toimitti maalit
Maalausvälineinä toimivat siveltimet ja ruisku soveltuvin osin.

Aihe on Egyptiläinen camouflake,. joka löytynyt vanhasta ilmailukirjasta

Kiitos mielenkiinnosta

Kari
MiG-21R 28.7.2022 22:17 Malli
Palvelimelle siirretyissä kuvissa on jotakin poikkeavaa alkuperäisiin verrattuna juuri kansallisuustunnuksissa.
MiG-21R 28.7.2022 21:53 Malli
.KIItös ylläpidolle mahdollisuudesta pisteytyksen palauttamiseen väliinpudonneillle.
MiG-21R 28.7.2022 21:27 Malli
No nyt vörkkii.Kiitos Timo!
MiG-21R 27.7.2022 22:51 Malli
Pentti Rantanen kirjoitti:
Pisteytyksen puuttuminen minuakin harmittaa. Kaipasin kuvaa alapuoleltakin. Muutoin MiGin värit ovat selkeän kirkkaat; kyseessä lienee juuri laivuekäyttöön tullut yksilö. Onko siitä yksilötietoutta? Käytitkö sivellintekniikkaa? Minkä valmistajan mallista on kyse?
Hei ja kiitos mielenkiinnosta.

Laitoin muistilapun näytön kylkeen ja kirjoitin siihen tekstin : Muista alapuolen kuvat. Seuraavista kuvasarjoista siis pitäisi loytyä.

Mallikuva on vanhasta ohuesta kovakantisesta MiGien olemusta luotaavasta kirjasta. En muista opuksen nimeä. Kirjan kuvat eivät kulje käsikkäin tekstin kanssa ja ne lienevät paraemminkin kuvituskuvia löyhästi tekstiin liittyen.

Maalausvälineinä toimivat siveltimet ja ruisku soveltuvin osin.

Mallin valmistaja on FUJIMI

Kari
MiG-21R 27.7.2022 21:44 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Hei Kari,
Kirjoittaisitko mallin teosta ja sen helppouksista ja vaikeuksista. Eli malikuvaus. Silloin voisi antaa rakentavaa ja kehuvaa palautetta.
Jätitkö tahallaan pois pojotusmahdollisuuden?
Hei Timo

Kirjailijaksi ei minusta ole, mutta otan kohteliaisuutena kehotuksen ryhtyä sellaiseksi.

Aamuyöllä syöttäessäni kuvan tietoja klikkasin ilmeisesti vahingossa tekstiä, jossa kysyttiin että pisteillä vai ilman. Yritin korjata virheen lähettämällä faxia ylläpidolle jossa pyysin korjausta, mutta mitään ei kuulunut eikä mitään tapahtunut. Näillä siis mennään

Kari
Suhoi Su-11 16.7.2022 22:16 Malli
Moi
Ei mene palikat A-Modelin laatikkoa ravistaen kasaan. Kyllä niiden kanssa saa ihan oikeasti painia.
Nyt kun olet yhden sarjan selättänyt saamalla valmiiksi asti niin ei muuta kuin uutta putkeen ja sorvin ääreen
kun kerran hyväksi havaitsemasi tekniikka on sekin vielä hyvässä muistissa

Kari
Suhoi Su-11 15.7.2022 00:28 Malli
Tarkoitukseni oli osallistua junamatkan aikana, mutta lentoasemalta nousi varsin äänekäs ryhmä osastoon haitaten keskittymistä, joten päätin jatkaa rauhallisempana hetkenä. Sivustolta poistuttu ripästi jolloin tuo T jäi sinne kummittelemaan

Varsin siististi kasautunut kone josta esikuva hyvin tunnistettavissa.

Muutama huomio :

Oletko pyöristänyt lisäpolttoainesäiliöiden kärkiä? Hionnan vaikutuksesta kärjet ovat auki kaipaisivat ripauksen kittiä maalin alle.

Alapinnan kansallisuustunnukset siivenkärjistä siirretty lähes runkoon kiinni.

Ohjuksien väri outo, virallisena valkoisena toimisi paremmin