Pienoismallit.net

VilleH

BTR 60 PB Ps673-6 21.3.2013 11:34 Malli
Kiitos kehuista!

Tuo malliarvostelu ei vain oikein ole mun juttuni… Otin näköjään kuvat suurimmalla tarkkuudella, siksikin tila ahdisti. Mutta kyllä toivoisi, että tila riittäisi muutamaan kuvaan, jo oletuksena. Aiemmin en ole törmännyt tähän rajoitukseen näin tiukkana, vaikka muutama malliesittely onkin jo tehtynä.

T:Ville H
BTR-60 PB "petteri" 24.4.2012 21:43 Referenssi
Jees, tuo kyllä vahvistaa sitä ajatusta että ainakin Ps673-6:ssa juuri nyt on kokonaan valkeat sivuseinät (sisällä, tieäteski). Kiitos taasen!

T:Ville H
BTR-60 PB "petteri" 23.4.2012 20:28 Referenssi
Kiitokset! Tästä selvisikin pari yksityiskohtaa (Paitsi se sisäväri…)

T:Ville H
Fokker D.VII 30.1.2012 14:59 Malli
Moi Mikko,

Itselläni työn alla sama vekotin, tarkoitus tehdä alkuperäinen tarnstoff-pintainen sekä se myöhäisempi sirpalemaalattu versio.

Minua jäi vaivaamaan tuo "Ero näkyy nokassa, josta puuttuvat pyöret korjausluukut". Tuo Eduardin sarjahan 8131 oli nimenomaan OAW-versio? Siinä on kovin matalina tuossa etummaisen laskutelinetuen takan pyöreät luukut, vai olikos niitä muitakin?

Olitko Pore poistanut nuo akselin muotosuojuksen soljet, nehän oli tuossa sarjassa nekin… En ole ihan varma mutta ikään kuin niitä ei enää olisi tuossa sirpalekaavioon maalatussa 1.D.357:ssa?

T:Ville H
USS Arizona 1:200… 10.12.2011 10:57 Rakennusblogi
Kiitokset kehuista, voi kun itsestänikin tuntuisi tuolta. Tämähän on siis ihan muovirakennussarja, joten suurin osa detaljien tarrkkuudesta on Trumpeteerin toimesta jo valmiina.
En näe estettä, etteikö olisi ensi vuoden expossa jo täysin valmis, työtä ei ole enää kauheasti jäljellä.

Toni: Keskikoneet ovat yhdellä säätimellä, radioissa kaasutikussa vasemmalla ja pyörivät suurin piirtein samaan tahtiin (Pikkuerot moottoreissa jne). Peräsin on näiden takana, ja ohjaus normaalisti peräsintikulla. Peräsin on niin kookas, että malli kääntyy normaalitilanteessa sillä oikein hyvin.
Sivukoneet on miksattu V-peräsinmikasauksella, eli kun oikeaa (korkeusperäsin-)sauvaa käyttää, pyörivät sivukoneet samaan tahtiin joko eten tai taakse, miten on tarkoitus. Haluttaessa kääntää mallia paikallaan, voidaan siivekevivulla pyörittää koneita eri suuntiin (siis toista peruutukselle ja toista eteenpäin), eli kääntää alusta vaikka paikallaan (tosi hitaasti). Eli käytössä on neljä toimintoa radioista.

Potkurit ovat ihan sarjasta, mutta muokattu esikuvan mukaisiksi lavan muodoiltaan. Esikuvan mukaisesti oikeanpuoleiset potkurit ovat vasenkätisä ja vasemman puolen potkurit oikeakätisiä. Tällaisessa laivamallissa potkurien vääntömomentti on niin pieni runkoon ja painoon verrattuna, ettei tuolla kätisyydellä ole kovin suurta merkitystä.
U.S.S. Constitution 19.5.2011 15:55 Malli
Niin, ja itse malli, se on oikein hieno! Tuo köysistö toki voisi olla hieman tummempi.

T: Ville H
U.S.S. Constitution 19.5.2011 15:48 Malli
Tässäpä opettavainen tarina, millaista oli laivastoelämä tuohon aikaan kyseisellä laivalla:

The U.S.S. Constitution (Old Ironsides) as a combat vessel carried 48,600 gallons of fresh water for her crew of 475 officers and men. This was sufficient to last six months of sustained operations at sea. She carried
no evaporators (i.e. fresh water distillers!).

However, let it be noted that according to her log, "On July 27, 1798, the U.S.S. Constitution sailed from Boston with a full complement of 475 officers and men, 48,600 gallons of fresh water, 7,400 cannon shot, 11,600 pounds of black powder and 79,400 gallons of rum."

Her mission: "To destroy and harass English shipping."

Making Jamaica on 6 October, she took on 826 pounds of flour and 68,300 gallons of rum.
Then she headed for the Azores, arriving there 12 November. She provisioned with 550 pounds of beef and 64,300 gallons of Portuguese wine.

On 18 November, she set sail for England. In the ensuing days she defeated five British men-of-war and captured and scuttled 12 English merchantmen, salvaging only the rum aboard each.

By 26 January, her powder and shot were exhausted. Nevertheless, although unarmed she made a night raid up the Firth of Clyde in Scotland.

Her landing party captured a whisky distillery and transferred 40,000 gallons of single malt Scotch aboard by dawn. Then she headed home.

The U.S.S. Constitution arrived in Boston on 20 February, 1799, with no cannon shot, no food, no powder, no rum, no wine, no whisky and 38,600 gallons of stagnant water.

GO NAVY!

T: Ville H
USS Arizona 1:200… 24.1.2011 13:15 Rakennusblogi
Mulla on noita upgrade-settejä jo useampi, aina kun ei jaksa odottaa tarpeeksi kauan nettikauppojen varastotäydennyksiä… Sekundääriaseistuksen putket ovat toki käyttökelpoiset, mutta en kyllä koe niitä välttämättömiksi. Peränosturin umpiristikot tulin jo fiksanneksi 0,5 mm muovisuirolla, etsiosa tietenkin nopeampi vaihtoehto.
Kaikkein tärkein anti on kulkuportaat sekä tikkaat. Vahinko vaan, että kulkuportaiden kiinnitys on täysin miettimättä, ja osat tavattoman hentoja. Myös esikuvanmukaisuus voisi olla hieman parempi. Tikkaita ei tule tarpeeksi, olisin halunnut korvata myös tykkitornien, korteenin sekä nosturien alaosan tikkaat paremmilla.
Kaiken kaikkiaan esim. eduardin tai WEM:in lisäsatsi olisi varmasti parempi, mutta kun niitä ei ole nyt eikä heti ole tulossakaan. Toisaalta tuo hinta on todellakin aika halpa.

T:Ville H
USS Arizona 1:200… 16.1.2011 11:59 Rakennusblogi
"Vannas"putket tulevat tosiaan lähes vaakatasossa, ja vaikka ne ovat pitkät (n 22 ja 25 cm) yläpää jää vedenpinnan alapuolelle. Tiivistys on tarkoitus tehdä ihan vaseliinilla. Jos ei tepsi, sitten takapäähän vannasputken sisään pieni huopaboksi tms. Putken sisähalkaisija on 3,2 ja akseli 2 mm joten tiivistys voi olla haasteellinen. Mutta toisaalta muovimallissa ei haittaa vaikka pikkuliru vettä tulisikin sisälle.
Kuten kuvista ja tarinastakin voi päätellä, etu(-ylä)päässä on siis kuulalaakerit, takapäässä laakerina toimii putken päässä oleva muotoholkki.
G.T.S. Finnjet: Vihdoinkin… 16.1.2011 11:47 Rakennusblogi
Moi, pyysit kommetteja tästä tuolla Arizona-blgin puolella.

Tämähän on tavattoman mielenkiintoinen viritys. Itse tosin olisin käyttänyt propulsiossa kahta pientä harjallista konetta, esim. servon moottoreita. Näihin löytyy pieniä ja kevyitä pakillisia säätimiä ja yhdellä pärjää mainiosti. Tällöin tuo hieman hankalan näköinen jakovaihdeviritys olisi jäänyt pois.

Näkisin mielelläni mallin vedessä. Ehkäpä Model Expossa?

T:Ville H