Pienoismallit.net

VilleH

Bonito 23.8.2022 21:36 Malli
No onhan tämä tosiaan aivan käsittämättömän hieno!
Ja veneellä vielä hieno historiakin.
Tämähän ei taida olla toimiva, vaan staattinen malli, eikö totta.

T:Ville H
Uss Buckley: Turbiini ja… 7.8.2022 16:22 Rakennusblogi
Moi, mitäs tälle kuuluu, onko edistystä tapahtunut?

T:Ville H
Uss Buckley: Turbiini ja… 15.7.2022 11:39 Rakennusblogi
No tämähän on mielenkiintoinen projekti!

Kun kirjoitit, että aiot päällystää rungon "todella ohuella vanerilla", miten ohuesta tässä on kyse? Kannattaa huomioida, että 2,4 m noin 40 kg (esikuvan ilmoitetusta 1740 tn uppoumasta laskettu) uiva malli tulee kärsimään ainakin jonkinlaisia kolhuja, ja rungon tulee kestää ne… Itse sanoisin, että jos käytät vaneria, niin 2 mm on jo alaraja, ja suosittelen vahvasti, että kuidutat vielä rungon. Kuidutuksen ei tarvitse olla välttämättä kovin paksu, varmaan joku 150 -200 g kangas riittänee.
Vielä sen verran, että kovin ohuita pintalevyjä käytettäessähän kaarituksen on oltava erittäin tarkasti tehty ja myös asemoitu! - et voi hioa muotovirheitä, joita aina kyllä pakkaa vähän tulemaan.

Oliko sinulla jo elektroniikka funtsittuna, käsitän ettei tuollaista turbiini-generaattori- moottoriratkaisua ole kai valmiina olemassa?

Oliko tuohon kattilaan minkälainen vuoraus, tuo tyyppihän sellaisen tarvitsee.

T:Ville H
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 5.3.2022 19:27 Rakennusblogi
UPEAA!! Hienoja uutisia!

T:Ville H

PS: Ostan pari metriä ylijäämää jos myyt, minullakin ihan sama tarve, mutta hieman pienempi malli.
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 12.1.2022 18:51 Rakennusblogi
Ai niin - 0,2 alumiinia on ainakin joskus löytynyt kirjapainoista, pienemmissä koneissa käytetään sitä, siinähän on etuna se himmeä toinen puoli johon liimat tarttuvat hienosti. Mutta taisit tietää tämänkin ennestään.

T:Ville H
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 12.1.2022 18:48 Rakennusblogi
Hienoa kuulla, että homma jatkuu kaikesta huolimatta!
Itse teen aina noiden puurunkojen pinnoituksen niin huolellisesti kuin pystyn, koska ensinnäkin kosteus päästessään puurakenteeseen tekee tuhojaan ja toisaalta, rungon kolhiintumista ei oikein voi välttää mitenkään uivan mallin tapauksessa. Mitä lujempi ulkopinta on, sen parempi.
Jos kerran mennään kokonaan uuteen pinnoitukseen, suosittelen, että lakkaat sen ensin laminointiepoksihartsilla ja sitten vielä päällystät ohuella lasikuidulla. Epoksilla siksi, että se uppoaa puun syyrakenteeseen ja "tappaa" sen. Tuota parantaa vielä, jos levittäessä lämmittää pintaa hiustenkuivaajalla. Edullista ja oman kokemukseni mukaan ihan käyttökelpoista epoksia saa Biltemasta. Epoksissa on sekin etu tavalliseen lakkaan nähden, että se ei ainakaan reagoi mihinkään liiman ohenteisiin tms.

Työmäärästä puheen ollen, kuten tiedätkin, tällaisessa laivassa rungon osuus on ehkä 1/5 osa, ehkä jopa 1/10 osa, riippuen miten paljon detaljiikkaan panostaa.

T:Ville H
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 11.1.2022 17:22 Rakennusblogi
Kun lueskelin ajatuksella tuota rakennuskertomusta, niin oliko nyt niin, ettei tuon folion alla ollut mitään muuta kuin se kittitasoitus? Eli pintaa ei ole tiivistetty lakalla tms. joka olisi ehkä olennaisesti parantanut folion tarttuvuutta? Varmaan vain meni ohi tuo minulta.
Omasta kokemuksestani voin kertoa vähän samanlaisia kokemuksia, kun liimasin kontaktiliimalla 0,15 mm kuparilevyjä, aluksi meni hienosti, mutta eipä aikaakaan, kun liima nähtävästi reagoi kuparin kanssa, ja levyt alkoivat irtoilla. Pikaliima ja epoksi sitten pelastivat tilanteen…

Korjausehdotuksenani olisi kokeilla, saisiko folion liiman aktivoitua lämmittämällä silitysraudalla, vaikka käyttäen ohutta teräsvillaa "pehmusteena" välissä?

T:Ville H
Diana II 19.11.2021 17:16 Malli
Jepp, aivan käsittämättömän hieno junnun tekemäksi, sääli kun ei jäänyt jälkipolville.

T:Ville H
Panssarilaiva Ilmarinen… 28.9.2021 18:19 Rakennusblogi
Sanoit, että Forum Marinum myy piirrustuksia - Minulle uusi tieto! Tiedätkö, onko siellä muidenkin paattien piirrustuksia, ja kuinka paljon tuo satsi maksoi?
Ainakaan minun mielikuvituksella en saanut Googleakaan löytämään mitään tuosta.

T:Ville H
Panssarilaiva Ilmarinen… 25.9.2021 14:17 Rakennusblogi
Hienoa, siitä se lähtee!
Tosiaan jo tällaisen (n.) keskikokoisen sotalaivan detaljien määrä on aikamoinen, yksi polkuhan on resiini/valkometallivalut, mutta näitähän sinä oletkin jo kokeillut, jos oikein muistelen? Mutta toki siinäkin pitää se masterkappale tuottaa jotenkin.

Kun nyt tuolle polulle olet lähdössä, niin olisiko ajatusta, että noita kaupallistaisi - harva tekee panssarilaivaa 1:50, mutta sehän tuossa CAD:issä on niin upeaa, että 3d-mallit voi skaalata myös pienempiin mittakaavoihin.

T:Ville H