Pienoismallit.net

VilleH

Perustietoni

Ikä
58 vuotta
Ammatti
Tietokoneinsinööri
Paikkakunta
Helsinki
Kiinnostuksen kohteet
Kaikki Käy.
Harrastanut mallailua
Yli kymmenen vuotta

Lisää minusta

Lyhyt vakavan sekakäyttäjän epikriisi:

Nk. muovimalleja olen rakentanut n. 5-vuotiaasta saakka, kun isäni toi niitä ihmeteltäväksi. Jäin koukkuun kunnolla, ja kouluvuodet menivätkin niitä kasaillessa, hyvä kun kouluun ehti. Jonkinlaisina kohokohtina on mieleeni jäänyt Airfixin pienet kaksitasot, joista Hannover erityisesti: Tein siihen "lozenge" -kuvion siveltimellä töpöttelemällä, ja lopputulos oli mielestäni käsittämättömän hieno.
Myös lähes kaikki Airfixin 1:700 sotalaivat sekä 1:76 maakalusto tuli rakennettua. Laivahommiin jäi pieni kytö päälle, kun enoni lahjoitti Erkki Riimalan kirjan suomalaisista sotalaivoista, mutta rakennussarjoja moisista ei ollut olemassa, eikä kai tulekaan…?

Jossakin vaiheessa myös lennokit astuivat kuvaan mukaan, siimarukkeja ja kuminauhakoneita tuli tehtyä useita. Muovimalleihin verrattuna lennokkihomma oli kalliimpaa, sotkuisempaa, mutta usein myös turhauttavampaa: tuotoksilla oli paha taipumus nopeasti pikajälleenrakennussarjoittua.
Jossakin vaiheessa vanha laivakipinä syttyi uudelleen, ja ryhdyin rakentamaan Nuoli-luokan moottoritykkivenettä sekä tykkivene Turunmaata. Kuitenkin, kun Laivasto oli juuri ottamassa käyttöön Helsinki-luokan veneitä, ja sain ruinattua itselleni sellaisen piirrustukset, rakensin sen ensiksi loppuun, ja kyllä kannatti. Muitakin laivamalleja on karttunut, muutama rakennussarja sekä full-scratchejä.

Koska nämä isommat laivamallit ovat kuitenkin hieman työläitä, tulee nykyään tehtyä jälleen näitä muovimalleja. Suomalainen maakalusto lähinnä sodan jälkeiseltä ajalta on kuulunut ohjelmaan jo pari kymmentä vuotta. Aluksi tarjolla oli näistä moderneista esikuvista vain BMP:t ja T72, sekä Escin karmea T55, joten ei kiire vaivannut…nykyään valinnan varaa on jo niin, ettei ehdi kaikkea rakentaa. Hasegavan 1:32 Mersu vei minut "pimeälle puolelle" takaisin lekojen maailmaan, ja niinpä rakentelen suomalaisia (hävittäjä)koneita 1:32. Ja kun kerran on jalka lipsahtanut, menee muutkin perässä: myös tässä tuli kierros täyteen: 1.ms-koneet ovat jälleen in, mutta tällä kertaa 1:48 skaalassa.

Nyttemmin on siis valtavasti enemmän tarjontaa, sekä hieman paremmat taloudelliset mahdollisuudet, mutta aikaa tuntuu olevan vähemmän. Vaadin mallinrakentajille 28 -tuntisia vuorokausia!

T: Ville H

Suosikkimittakaavani

Uusimmat rakentamani mallit

Vieraskirja

Ei vielä viestejä. Jätä hänelle terveisiä, kysymyksiä tai muita kommentteja.