Pienoismallit.net

Markus Salminen

Ducati 916 6.1.2017 12:27 Malli
No kiitoksia, kaikesta päätellen kyseessä on siis melko onnistunut malli.
Timo Rissanen kirjoitti:
Cafe raaserissa varmaan olisi joku takavalo ja kenties pienet vilkutkin??
Vilkut ei katukäytössäkään ole pakolliset, mutta takavalo on. Mietin kauan että millaisen teen ja mihin sen kiinnitän, mutta en keksinyt luontevaa paikkaa sille. Samasta syystä jätin rekisterikilven pois ja ajattelin tämän olevan ehkä enemmän showpyörä jolla ei olisi tarkoituskaan ajaa kadulla. Näitäkin näkee toisinaan. Taka-akselin sivulle kiinnitetystä rekisterikilvestä en itse niinkään välitä, joten en laittanut sitä siihenkään.
Fiat 131 Mirafiori stradale 24.10.2016 16:55 Malli
Tavallisessa 131:ssä ei ollutkaan minkään sortin levikkeitä, mutta Abarthin ralliversion luokittelumallissa oli. Tämä on alunperin Fujimin patterikoteloralliauton sarja, mutta koskei sarjan sisustassa ole mitään ralliin viittaavaa, ajattelin tehdä siitä siviilimallin.
Nissan Laurel SGX C130 27.9.2016 11:21 Malli
Näyttää itseasiassa todella hyvältä jos on vasta "toinen vakavasti otettava malli". Maalipinta varsinkin näyttää onnistuneelta, onko osittain tuon hionnan ansiota? Ovipaneeleita näillä sävyillä voi olla hieman vaikea litkuttaa, mutta uratkin näyttävät riittävän vahvoilta muutenkin.

Tahnan rinnalla kannattaa käyttää hiomapaperia. Itse käytän 4000-paperia lähes ainoastaan: kuivahiontaa kevyesti niin kauan että maalipinta ei kiillä, silloin se on tasainen (eli siinä ei ole kuoppia), kannattaa tosin varoa, pinta usein ohenee myös nopeasti. Tämän kaltainen auto on helppo harjoitella vaikka kattoon, koska se on laakea pinta ilman muotoja. Kun pinta ei enää kiillä, pyörittele sitä sen jälkeen hetki sillä sinisellä finellä jotta saat maalin kiiltämään. Lakalle voi halutessaan toistaa saman käsittelyn. Siitä se minullakin on lähtenyt harjoittelun kautta, varovasti edeten.

Metallimaaleille en suosittele hiomapaperia, metallikiteet tuppaa tykkäämään kyttyrää, tahna tosin tuntuu toimivan itselläni.
Toyota Celica 1600GT 27.9.2016 11:03 Malli
Tämä on itseasiassa tuotantoa sieltä harrastuksen uudelleen aloittamisen ajoilta. Varsinaista BMF:ää kun en tuolloin raaskinut ostaa, käytin normaalia keittiöfoliota, joka on todella karkeaa tähän tarkoitettuun foiliin nähden. Tuollapa se silti hyllyssä on muiden joukossa ja näyttää ihan hyvältä… metrin päästä.
Nissan Skyline GT-R 8.3.2016 23:56 Malli
Mukavaa jos miellyttää silmää. Tuon kiillottamisen olen itse opetellut lähinnä kantapään kautta, mutta kyllä se tuosta jo sujuu. Lähinnä kärsivällisyyttä enää kaivataan.
Honda S2000 31.1.2016 21:16 Malli
Kaikki omat maalinpoistovehkeet käytin ja annoin kaverillekin vielä lainaan saatesanoilla "voit kokeilla kaikkia aineita joita et ole uskaltanut kokeilla, mulla ei ole mitään hävittävää". Arvaapa kahdesti toimiko nekään… Lopulta sitten hiottiin.

Kuvaaminen oli hieman haastavaa. Kaiken saatavan valaistuksen käytin, silti järkkärillä joutui käyttämään isoa aukkoa jolloin tuo syvyysterävyysalue tottakai heikkeni. Tarkennus siis on, täytyy vaan hommata vielä enemmän lamppuja aukon pienentämiseksi.
Alfa Romeo 155 V6 TI… 21.1.2016 12:25 Malli
Tyylikkään näköinen Alfa, varsinkin sisältä. Hiilikuidut on onnistuneet ja metallitkin näyttää metallilta.

Mitä tuo pakoputkien länpösuoja on? Näyttää juuri sopivalta tarkoitukseensa.
BMW 535 M5 16.12.2015 22:13 Malli
Hienon näköinen BMW. En ota kantaa korin maalausjälkeen muuten kuin että sivellinmaalatuksi mielestäni hyvä lopputulos. Pientä appelsiinipintaa, josta siitäkin pääsee eroon kiillottamalla jos jaksaa nähdä vaivaa. Ei kuitenkaan mm. näkyviä roskia sen suuremmin.

Muutaman vinkin jos saa antaa, jotka etenkin näin mustassa autossa antavat lisää ilmettä: maalaa mm. oven lukkopesä ja maskin munuaisten reunat hopealla (mm. hopeamaaliin kastettu hammastikku käy hyvin molempiin). Vanteisiin saat taas lisää näköä maalamalla keskiöpultin vaikka metallinharmaalla/kullalla/minkä värisenä näitä ikinä olikaan. Kirkasosista saat paksuuden katoamaan maalamalla syrjän ympäröivällä värillä (kts. sumuvalo, tässä tapauksessa mustaksi)

Sisusta näyttää tarkasti ja hyvin maalatulta, plussa siitä. Alusta näissä fujimin patterimalleissa usein on melko mitäänsanomaton, mutta se ei taas ole rakentajan vika.

Kokonaisuutena sanoisin erittäin onnistuneeksi malliksi.
Delorean time machine 2.11.2015 11:27 Malli
Letkut ovat muovia ja siis koriin kiinnivaletut.
Toyota 86 4.3.2015 10:40 Malli
Pitäiskö tämä olla tuolla blogipuolella vai puuttuuko kuvia?