Pienoismallit.net

Markus Salminen

Yamaha XJR400: Yksityiskohtia 28.3.2018 11:35 Rakennusblogi
Jousilla halkaisijaa 6mm ja pituutta 14mm. Toinen mikä varmaan onnistuu staattisessa mallissa, on kiertää vaikka tinalankaa sopivan paksun pyörötangon ympärille ja "tehdä" omat jouset. Luulisin saatavan riittävän luonnolliset jouset, varsinkin kun sen ei tarvitse kuitenkaan toimia jousena.
Yamaha XJR400: Yksityiskohtia 27.3.2018 21:20 Rakennusblogi
Lakalla nyt vaan varmistin sen tasaisuuden ilman tarvetta kiillottaa.
Yamaha XJR400: Yksityiskohtia 27.3.2018 20:45 Rakennusblogi
Alcladilla, kyllä. Kiiltävä musta pohjalle, 2K-lakka sen päälle ja kromi viimeiseksi.

Iskareissa on nimenomaan erilliset aitometalliset jouset, näyttää kyllä huomattavasti paremmalta kuin niissä sarjoissa joissa on muovista valetut vastineet. Kiinnityspisteiden väli on noissa 27mm, joten siitä vain mitoittamaan hondaan korvaavaa. Näyttää ainakin huomattavsti paremmalta.
Yamaha XJR400: Alku aina… 25.3.2018 19:36 Rakennusblogi
Noh, uusiksihan se maalaus/lakkaus piti tankista ja katteesta tehdä, mutta nyt on saatu samaan pisteeseen takaisin. Olishan nuokin tunnit voinu käyttää johonkin parempaan… Vielä ne pitää vahata ja jokunen muu detalji maalata, saa sen verran kuvamateriaalia, että voi lisätä kokonaan uuden merkinnän.
Yamaha XJR400: Alku aina… 12.3.2018 20:56 Rakennusblogi
Tänään sain Zeron 2K-lakan tankin ja katteiden päälle. Aivan virheetön pinta, jopa ilman roskia tällä kertaa, mutta eikös tankki ja takakate päässeet tietenkin kosketuksiin keskenään ja kuivuivat kiinni toisiinsa. Vika ei mielestäni ole koko lakkakerroksen läpäisevä, joten saa nähdä josko tuosta pääsisi kiillottamalla eteenpäin. Ei vaan viitsisi aloittaa koko maalaus-kiillotus -rumbaa uudestaan…
Yamaha XJR400: Alku aina… 11.3.2018 23:22 Rakennusblogi
Kuulostaa siltä perinteiseltä noidankehältä. Ensin löytyy kiva väri/etsit, siihen pitää hommata sitten se sarja, jonka jälkeen saattaa löytyä hiilikuitua, tai keksii jonkun toisen kivan väriteeman ja pitää hommata kaksi sarjaa…

Sininen on ihan tamiyan ts-50 suoraan paukkupullosta pintaan, ei sen eksoottisempaa tällä kertaa. Sattui vain olemaan hyllyssä ja sopivan sävyistä omaan silmään. Metallivärin päätin jo alussa, jotta niihin vähiin osiin jotka tuolla maalataan, tulisi hiukan lisää eloa.
Kawasaki GPZ900R Ninja… 22.2.2018 15:48 Rakennusblogi
Hyvältäpä se kyllä näyttää tossakin värityksessä. Pitäsköhän sitä…
Chevrolet Impala '62 21.2.2018 22:01 Malli
En tästä kyllä löydä virheitä oikeastaan edes etsimällä. On herralla ainakin ikään nähden taidot kohdillaan. Dekaalit on hyvin, maali roskaton ja tasainen, ei saumoja tai muuta ylimääräistä näkösällä. Ovien paneelirajauksesta on ainoastaan jäänyt hiukan ylimääräistä maalia urien reunoille, sen kun vielä pyyhkäiset pois niin hyvä on.

Tikkiksellä vain jäi harmittavasti kilpuriluokka kokonaan tutkimatta, mutta kuvista saa melko hyvin selvää.
Kawasaki GPZ900R Ninja: Maskia… 19.2.2018 11:32 Rakennusblogi
Nojuu, eipä ne kovin ihmeellisiä ole, omassani ei tainnu olla edes maalia sisäpinnalla vaan paljas muovi. Lähinnä tuo teipinjälki pisti silmään ettei jää näkyviin.

Maalaus meni riittävän monta kertaa pieleen. Se musta/kulta/metallinharmaa -väriyhdistelmä oli ehkä silloisiin taitoihin ja ilman ruiskua vähän turhan kunnianhimoinen tavoite. Ei tuossa kuitenkaan mitään soviteongelmia tai muita vastaavia muistaakseni ollut.
Kawasaki GPZ900R Ninja: Maskia… 18.2.2018 23:45 Rakennusblogi
Hyvä että sekakerrokset maaleissa toimivat kuten piti, kyllähän niitten kuivana pitäisi kuitenkin aika hyvin kestää, ainakin ohuina kerroksina. Ainoa joka pistää silmään on tosiaan tuo mainitsemasi tankin vuotanut reuna, mutta sekään ei haitanne. Keulakatteen sisäpinnalle tulee ilmeisesti jotain, nyt ainakin teipin jäljet näkyy melko selkeästi?

Noista siirtokuvista, samalla lailla olen itekin tehnyt ja laittanut siirtokuvat suoraan maalin päälle ennen lakkaa. Ei ainakaan vielä ole ollut mitään ongelmia. Taitaa olla taas näitä mallarikohtaisia asioita, joissa jokaisella on oma tapansa.

Mielenkiintoista seurata mitä tästä tulee, tämä jäi omaankin hyllyyn kesken jokunen vuosi sitten.