Pienoismallit.net

Markus Salminen

RMS Titanic 1:200: Kylkiä ja… 6.1.2021 14:17 Rakennusblogi
Eli tuleeko koko rungon yläpuolinen kylkirakenne (superstructure, en tiedä suomenkielistä vastinetta) etsiosista? Vai onko sarjassa alunperin muovirakenne jonka päälle nämä tulee?
1951 Chevrolet Fleetline 31.12.2020 18:45 Malli
Hienosti on kyllä tehty. Ei kuvien perusteella pysty mielestäni sanomaan onko pelastusprojekti vai aloittamattomasta sarjasta aloitettu.

Näissä tällaisissa projekteissa olisi toki valtava kiinnostus nähdä kuva koskemattomasta lähtökohdasta. Kuvauksen mukaan lähtökohta on kuitenkin ollut ilmeisen surkea, joten työtä on ilmeisesti ainakin korin osalta joutunut tekemään reilumminkin.
Ducati 1199 Panigale 20.10.2020 11:43 Malli
Kiitoksia, hieman täytyy myöntää olleeni hämmästynyt. Tavoite kun tämän kohdalla ei ollut muuta kuin hyvin rakennettu perusmalli ilman ihmeellisyyksiä. Ensimmäinen tämä oli omalla kohdalla, toivottavasti ei kuitenkaan jää viimeiseksi.
Ducati 1199 Panigale 12.10.2020 19:36 Malli
Oliskin oma. Muutenkin kuin ostoslistalla. Ajatus "maalaamaan omani" takana oli siis sanoa että maalata oma värikaavioni, ei mitään sen eksoottisempaa.
Ducati 1199 Panigale 11.10.2020 16:39 Malli
Joo, vanteisiin olen itsekin hieman pettynyt. Kokeilin tässä Alcladin kultaa niihin ja veikkaan ettei siihen tarvitse palatakaan, käytetään jotain muuta. Näin jälkikäteen ajateltuna kullan päälle olisi voinut vielä kokeilla läpikuultavaa keltaista, josko olisi tuonut syvyyttä lisää, mutta helppo se nyt on jossitella.
Horten Ho 229 V3 24.9.2020 20:11 Malli
Mallista en sano sen enempää koska en ymmärrä lentokonemalleista käytännössä mitään, mutta näiden mallien kohdalla herää aina oma historiankiinnostus ja iso pyörä pyörimään. Entä jos Hortenin veljekset olisivat saaneet muutaman vuoden aiemmin proton toimimaan tai jos BMW olisi saanut suihkumoottorinsa toimimaan ja sitä rataa.

Silti sanon sen että näin motomallarin silmin kone näyttää ainakin riittävän aidolta.
Trabant 601S Universal 27.8.2020 14:17 Malli
Perustekniikat näyttää olevan hyvin hallussa. Huonompiakin kuvia on nähty vaan kyllähän näistä selvää saa. Hanki silti se yksivärinen taustapahvi kuvausta varten vaikka intoa riittääkin, kuvat vain paranee entisestään.

Maalasitko takavalot läpikuultavalla värillä? Jos maalasit, vedä vielä sitä molotowin kromia joko siihen valon syvennykseen tai sitten siihen valon takapintaan, saat aikaan heijastinpinnan ja syvyyttä valoihin. Pieni ja nopea juttu, mutta muuttaa jälleen paljon luonnetta.

Ahdasta (ja varmaan kuumaa) siellä on kyllä ollut sisällä ajella pitkin Puolaa…
Honda CB900F 13.7.2020 18:23 Malli
Ajatuksena oli itseasiassa rakentaa jotain näyttelyvehkeen suuntaista, eikä niinkään katupeliä, siksi ei myöskään vilkkuja, peilejä tai muuta.
Yamaha YZF-R1 12.7.2020 18:54 Malli
Se on nätti. Ei siitä ympäri pääse. Ainoa mistä voisi mainita niin noita tamiyan kasaamiseen käyttämiä ruuveja ja niiden kantoja voisi yrittää peittää jollakin. Muuten siitä ei löydä kuin positiivista sanottavaa etsimälläkään.
Peterbilt 359 8.6.2020 19:44 Malli
Kyllähän se ns. ensimmäiseksi malliksi on varsin hyvän näköinen. Ei niitä tuhruja ainakaan näistä kuvista heti pistä silmään. Moottorin osalta suosittelisin suttaamaan seuraavalla kerralla alueellisemmin. Tarkoitan, että öljyä todennäköisemmin on enemmän esimerkiksi lohkon kyljessä kuin sylinterikannen päällä ja niinpoispäin.

Ilmeisesti tarkoitat aksenttivärillä tamiyan panel lineriä? Kokeile seuraavalla kerralla ohuelti myös ovien rajoihin ym. paneelirajoihin, tuo kummasti ilmettä lisää, eikä ole iso juttu. Pieniä vinkkejähän olisi reilusti, kuten ikkunankarmien foilaus, mutta jätetään ne joskus myöhemmäksi, ettei se mielenkiinto nyt lopahda taas siihen että on liikaa juttuja joiden kanssa nyhrätä.

Kokonaisuus on kuitenkin mielestäni todella hyvällä tasolla jo nyt. Jos mielenkiintoa vain riittää seuraavalle mallille niin jatka ihmeessä.