Pienoismallit.net

Markus Salminen

Jaguar E-Type 6.4.2021 13:20 Malli
Kannan taas kerran oman korteni kekoon, kun Mikon sanoin olet selvästi kiinnostunut oppimaan. Jokainen malli on tähän asti ollut kuitenkin aina entistä parempi, joten aiempi kokemus on kyllä näkynyt jo nyt.

Johdotuksista yleisimmin tehtävät taitavat olla tulpanjohdot sekä vesiletkut. E-typenkin tapauksessa tulpanjohdot tuovat hyvinkin paljon lisää ilmettä konehuoneen puolelle. Myös isoimmat vesiletkut ovat usein hyvin näkyvällä paikalla, joissain malleissa nämä on tosin jo toteutettu muoviosilla. Googlen kuvahaun kautta on helppo löytää lähes autosta kuin autosta kuvia ja näissä kuvissa näkyvimmät ja ensimmäisenä silmään osuvat kannattaa mallintaa. Sen verran kuitenkin tarkennan että pienoismallissa vähemmän on usein enemmän, eli jos lisäät liikaa johtoja, moottoritila näyttää usein sekaiselta spagettikasalta ennemmin kuin hyvältä mallilta. Mutta pelkästään ne tulpanjohdot on hyvä paikka aloittaa ja harjoitella hommaa. Ja työvaiheena sanoisin että mitä aiemmin pystyt johdot lisäämään, sitä helpompaa se on, etenkin kun moottori on vielä irrallaan.

Kirkasosien liimaamiseen käytän itse aina tavallista erikeeperiä. Kuivuu aina kirkkaaksi, eikä ole tähän mennessä reagoinut minkään maalin tai materiaalin kanssa.

Lakkaukseen suosittelen mitä tahansa kiiltävää, oikeisiin autoihin tarkoitettua 2K-lakkaa. Motonetin ja bilteman valikoimista löytyy molemmista. Itse olen käyttänyt Zero paintsin lakkoja kun niitä on sattumut omasta hyllystä löytymään, mutta ovat käytännössä samoja autolakkoja kovemmalla hinnalla. 2K-lakan kanssa tulee vain maalattavan osan olla täysin kuiva reagoinnin ehkäisemiseksi ja harsokerroksista kannattaa huolehtia ensimmäisen lakkakerroksen kohdalla, mutta muutoin olen itse lakannut kaiken mahdollisen päälle tamiyan akryylimaaleista lähtien ja tähän mennessä on aina onnistunut.
London taxi 19.3.2021 23:15 Malli
Karmit olen itse foilannut aina neljästä palasesta. Eli toisin sanoen karmien pysty- ja vaakaosat omista palasistaan. Foili on kuitenkin niin ohutta ettei saumaa kyllä näe jos ei tiedä mihin kohtaan tihrustaa. Ja nimenomaan niin päin, että aloittaa listan "kuperalta" puolelta jottei foilia tarvitse venyttää missään kohtaa. Aikaa se vaatii, mutta eipä se maskiteipinkään asettaminen ihan sormia napsauttamalla käy.

Itse käytän työkaluina hammastikkua, normaalia bulkkivanupuikkoa sekä samaa terää joka veitsessä kulloinkin sattuu kiinni olemaan. Moni sanoo että aina uusi, mutta en ole itse kokenut tätä tarpeelliseksi. Kai tässä sama on kuin kaikessa muussakin eli tapoja on yhtä monta kuin tekijöitä. Hammastikulla saa paineltua reunat syvennyksiin riittävän tarkasti eikä puu tunnu jättävän jälkiä, vanupuikko tuntuu usein olevan vähän turhan laakea päästään.
London taxi 19.3.2021 12:04 Malli
Ensimmäisen kuvan vilkaisulla tietojen jälkeen oli ensimmäinen ajatus että nyt on muuten laadukas ja tarkka sarja. Tekstissä mainitsit kuitenkin skaalan olevan 1:24 eli oletan tuon 1:144 tulleen vanhasta tottumuksesta?

Eihän tuossa mitään hävettävää ole miksei voisi tänne laittaa.

Rakentelun osalta näyttää edelleenkin todella hyvältä, mutta autoissa suosittelen käyttämään ikkunankarmeissa, valokehyksissä ynnä muissa bare metal foilia ennemmin kuin maalaamaan hopealla. Hopea yleensä näyttää… noh, hopealta/harmaalta ja usein tuo malliin lelumaisuutta.
Mercedes-Benz 300SL 13.3.2021 16:53 Malli
Noihin valusaumojen poistoon voisin antaa sen perinteisen vinkin, jota ainakin itse käytän, eli ennen mitään pohjatöitä piirtelee tussilla kaikki rajat peittoon. Kun näitä jälkiä alkaa hiomaan, sauma on varmasti poissa kun kaikki väri on hiottu pois. Samalla tulee varmistaneeksi pinnan tasaisuuden saumakohdasta.

Eikä tuosta mielestäni niin harmissaan kannata olla, hyvinhän tuo on onnistunut, kun voisin kuitenkin olettaa linjalentokoneen olevan aikalailla erilainen rakennettava.
Mercedes-Benz 300SL 10.3.2021 20:02 Malli
Mies on sitten päättänyt siirtyä yhä enemmän autojen puolelle vai? Hyvin se näyttää tässäkin skaalassa sujuvan.

Näyttääkö kuva väärin vai onko kolmoskuvassa näkyvän vasemman takalokasuojan päällä valusauma? Näyttää kuin siinä päällä kulkisi sauma auton suuntaisesti.
Rothmans Porsche 962 9.3.2021 21:22 Malli
Ei ole muita afteriosia käytetty. Et muista aivan väärin, Henkka ajoi '84 Canonin väreissä olevalla punavalkoisella 956:lla, joka oli tätä edeltävä kehitysversio.

956 esiteltiin 1982 ja korvattiin 962:lla kaudelle 1985, joskin 1984 molempia saattoi nähdä samassa kisassa. 962 olikin valmistuksessa 1991 asti ja muutama tiimi onnistui vielä 90-luvun puolivälissäkin voittamaan autolla. Käytännössä 956 ja 962 dominoivat melko pitkälti koko 80-luvun prototyyppisarjoja.
Rothmans Porsche 962 5.3.2021 18:15 Malli
Kaikki Revellin 962:t on tehty samalla muotilla kuin Hasen pakkaamat. Teipit ja vanteet muuttuu autoyksilöstä riippuen, mutta kori ja kaikki muut osat tulee samoista muoteista. Sitä tamiyan 962:ta kannattaa kiertää kuin ruttoa, Hasegawa/Revell on huomattavasti mukavampi rakennettava. Se tamiyan 956 sen sijaan on eri auto, sisältää täyden moottorin, ohjaamon ja alustan ja on kaikin puolin hyvälaatuinen sarja iästään huolimatta.
Höyrypinassi 6.2.2021 21:26 Malli
Figuurista huolimatta fiilis on enemmän luokkaa: "antaisiko viisi vai kuusi tähteä".

Joku tekee piirustusten mukaan höyrypaatin, joka on vielä vaatekaappeihin verrattuna täysin aidosta menevä, jossa ei ole mielestäni edes parantamisen varaa moottorin tai oikeastaan minkään muunkaan osalta, kyseenalaistan lähinnä skaalanmukaisuuden. Tässä mallissa edes mahonkilankkujen syykuvio ei ole ulkona skaalasta, joka (ainakin omasta mielestäni on hankala saavuttaa luonnonmateriaaleilla) on hatunnoston arvoinen saavutus.
Kilpasoutuvene 2.2.2021 12:40 Malli
Paljon noita listaamiasi on tullut katseltuakin, tämä oli tosiaan enemmän hetken mielijohteesta aloitettu kun jotain piti päästä rakentamaan, enkä koskaan uskonut tämän tulevan valmiiksi. Periaatteessa kiinnostaa hyvinkin yrittää tehdä vastaisuudessa jotain vastaavaa, nuo moottoripyörät vain on olleet eniten se juttu. Paljon mieluummin katselen kun joku muu tekee ja tietää mitä tekee.
Taksimersu 31.1.2021 12:43 Malli
En itseasiassa käyttänyt apuliimaa lopulta ollenkaan, painoin vanupuikolla foilia kiinni listaan terän juuresta samaan aikaan kun vedin ylimääräistä veitsellä pois. Foili pysyi lopulta sen verran kiinni omalla liimallaan että lakan sai vedettyä päälle.