Pienoismallit.net

Markus Salminen

Opel Blitz 21.6.2021 17:35 Malli
Kappas kerpele, tämmönenkin jäänyt näemmä kokonaan huomaamatta. Vaikka moottoripyörät ja autot onkin ehkä enemmän se oma juttu, hyvin tehdyn mallin tunnistan silti. Alustaan en ota kantaa, kun sellaisia en itse tee, mutta malli on varsin hyvän näköinen, mitään ei pistä silmään, eikä mikään vaikuta olevan skaalan ulkopuolella. Etenkin jos malli on kahteen kertaan koottu palasista, lopputulos on vielä pykälää paremman näköinen. Timo jo edellä mainitsikin enemmän kohtia, joista en kyllä voi olla eri mieltä.

Ekstraplussa vielä asuinkaupungista ;)
Austin Mini Cooper S 9.5.2021 20:08 Malli
Omat hiomapaperini olen hankkinut väriraumasta joskus kymmenkunta vuotta sitten. Ihan rakennusmaalaustarvikeliike ja melko hyvin varusteltu. Otin kaikki kiillotuskarkeudet, karkein on P1200 ja hienoin on P20000. Hienointa en ole tainnut koskaan varsinaisesti käyttää, tuntuu vessapaperilla hiominenkin saavan enemmän tulosta aikaan.

Itse olen siirtynyt parin viime vuoden aikana lakan osalta kiiltävään 2K autolakkaan ihan oman mukavuuden takia, kun niitä enää harvemmin tarvitsee juuri kiillottaa jos roskia ei tule. Esimerkiksi tuo viimeisin Ducati 888 tankki on suoraan ruiskun jäljiltä, sitä en ole kiillottanut tai hionut mitenkään. Samalla 2K lakka peittää yllättävänkin roisia appelsiinipintaa, vaatii tosin melko paksun kerroksen, joten ei sovellu ihan kaikkiin pyörän katteisiin esimerkiksi joissa on pieniä saumoja, taitoksia tai muita yksityiskohtia.
Tally-ho kirjoitti:
Mikä on noiden monien hiointojen merkitys lopputulokselle? Eikö yksi kiiltävä lakkakerros olisi riittävä? Entäpä vahaaminen ja kiilloitus Tamiyan tahnoilla, eikä se antaisi hyvän kiillon pintaan?
Hiomapaperin merkitys on tehdä maalipinnasta tasainen. Kun pinta on kauttaaltaan matta, voit olla varma että pinta on täysin tasainen. Kun olet hiomapaperilla tehnyt pari vetoa ja katsot hiottua pintaa, siinä hionta-alueella näkyy pieniä kiiltäviä laikkuja eli kuoppia siinä maalipinnassa. Useamman karkeuden hiomapaperin tarkoitus taas on hioa pois edellisen karkeuden jättämät hiontajäljet. Hienoimman valitsemasi karkeuden jälkeen hiomatahnalla on tarkoitus tuoda kiilto takaisin väriin. Automallimaailmassa ainakin jos appelsiinipintaisen maalin päälle on vedetty suoraan kiiltävä lakka, se appelsiinipinta näkyy sieltä lakasta läpi, vaikka sen lakan kiillottaisikin siitä päältä. Menee ehkä hieman saivarteluksi, mutta minkäs perfektionisti itselleen mahtaa…

Lakkakerrosten määrä taas on ehkä enemmän rakentajasta ja rakennettavasta kohteesta kiinni. Museossa näkyvässä autossa lakka on usein paksua ja kiiltävää, kun taas arkiautossa se lakka voi olla hieman himmeämpää. Itse pidän kulkupelini puhtaana ja kiiltävänä, joten tykkään katsella mallejanikin puhtaina ja kiiltävinä. Lakan päälle vedettävän vahan olen itse todennut malleissa ehkä vähän turhana, autossahan vahalla on tarkoitus suojata maali/lakkapintaa, mutta pienoismalli harvemmin joutunee sään armoille, mutta pystyy sillä hienosäätämään lopullista kiiltoa. Ja kyllä pölyn pyyhintä on helpompaa mallin pinnalta. Sen huomaa yhä tänä päivänä mitkä mallit on joskus tulleet vahatuiksi, pöly tarraa kiinni huomattavasti huonommin.
Tally-ho kirjoitti:
Mutta mulla on nyt tyhmä kysymys
Tyhmiä kysymyksiä ei ole, on vain tyhmiä vastaajia. Ikinä ei voi oppia jos ei kysy.
Austin Mini Cooper S 8.5.2021 17:41 Malli
Ajattelinkin että jotain tällaista voisi olla valoissa taustalla. Kannattaa aina käyttää vain läpikuultavia maaleja, vaikka noita edellämainittuja, lopputulos on ihan jotain muuta luokkaa. Ja tuskin rakentelubudjettikaan kaatuu pariin tamiyan perusmaaliin…? Kirkasta punaistahan voi käyttää vaikka sitten niissä liikennelentokoneissa.

Kiillottamiseen antaisin sellaisen vinkin, että opettelemiseen kannattaa valita mahdollisimman yksinkertainen kori. Eli mitä vähemmän pokkauksia/kromilistoja ynnä muita, sitä helpompi hommaa on opetella. Ja sitten kärsivällisyyttä reilusti mukaan peliin, se ei ole nopeaa touhua. Etenkään alkuun.

Jos tavoitteena on todella kiiltävä pinta, omasta mielestäni helpoimmaksi tavaksi olen kokenut vahan ja hiomapaperin yhdistelmän. Eli ensin sen maalatun tai lakatun pinnan olen hionut P4000 hiomapaperilla kokonaan mattapintaiseksi ja sen jälkeen tamiyan kiillotustahnalla (fine ja/tai finish) kiillottanut pinnan. Miten päin ikinä päädytkään tekemään ja minkä mallin, varaudu henkisesti siihen että jostain kohtaa onnistut kiillottamaan maalipinnan puhki. Been there, done that.
Austin Mini Cooper S 7.5.2021 16:53 Malli
No kovasti nyt näyttää klassikoita puskevan ulos pajalta.

Juuri tätä haettiin silloin Jaguarin kanssa koneen johdotuksista puhuttaessa. Tuo heti ilmettä lisää ja vähentää sitä kuuluisaa lelumaisuutta. Onko takavalot ja etuvilkut kirkasosia? Näyttää kuvissa hiukan siltä kuin eivät olisi. Jos ei ole, vaan normaalia muovia, saat lähes kirkasosien tasoisia valoja kun kromaat ensin sen lasin alan, vaikka sillä molotowilla. Sen jälkeen kun kromaus on kuivunut, vedä läpikuultava oranssi/punainen siihen päälle (tamiyan X26 tai X27 esimerkiksi toimii vallan hyvin). Hämää silmää kummasti. Kori voisi ehkä kiiltää enemmänkin omaan silmään, mutta se on enemmän rakentajan silmässä mikä näyttää hyvältä, etenkin kun en ole Miniä koskaan uutena nähnyt, enkä voi sanoa millainen kiilto oikeassa on ollut.

Brittilippu on pikantti yksityiskohta. Renkaiden kromilista näyttää myös hyvältä, ei ole helpoimpia kohteita saada pitkää ja suoraa linjaa.
Ducati 888 29.4.2021 20:39 Malli
Kiitoksia. Janne, kai se hävittäjän kohdalla on sama juttu, eli kunhan tietotaito siitä miten joku asia tulee tehdä on olemassa ei loppu ole kiinni kuin viitseliäisyydestä tehdä se? Tottakai helpommin sanottu kuin tehty, mutta noin periaatteessa. Kymmenen vuotta itsellänikin kesti päästä tälle tasolle ja jokainen malli on edelleenkin taisteluvoitto, mutta niinkauan kun jokaisesta mallista oppii jotain, omasta mielestäni on syy jatkaa.
Ducati 888 18.4.2021 14:52 Malli
Varmasti nähdään näyttelyissä kun niitä vain joskus saadaan taas järjestää. Valitettavan usein tosin tuntuu olevan suurinpiirtein yksin siellä pyöräluokassa.

Miten olis Timo jos itse yrittäisit myös rakentaa yhden pyörän kun selkeästi olet kuitenkin kiinnostunut?
Ducati 888 17.4.2021 23:06 Malli
Aajuu. Joku nelisen tuntia ja yhden illan se taisi viedä. Ei siinä lopulta mitään ihmeellistä ollut, mittailin ensin sopivan kokoisen palan ja asennukseen vaan reilusti pehmennintä ja lämpöä. Kyllä se siitä hiljalleen asettui. Kumpikin vaimennin koostuu kolmesta hiilikuitupalasesta plus leovincen logot.
Ducati 888 17.4.2021 22:08 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Mistäs arvasit mainita etunimeni - vai liekkö toinen Timo - heti mallin kuvauksessa?
Aiemmin tuli palautetta kun milloin ei ollut peilejä tai milloin ei ollut vilkkuja niin pitihän sitä vähän pistää takaisin päin ;)
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
grafiittikuviointiin käytetyn ajan määrää…
Grafiittikuviointi? Tarkoitatko satulaa vai?
Ducati 888 16.4.2021 12:40 Malli
Juu ei ole ihan yksi eikä kaksi asiaa, mitkä katukäytössä arvelluttaisi. Mutta onpahan ainakin helppohuoltoinen jakopää.

Cabillä on valikoima perus- ja metallivärejä lakkojen lisäksi. Periaatteessa kaikki mitä uistimien maalauksessa tarvitaan. Tietääkseni kaikki on liuotinohenteisia. Tässä halusin kuitenkin käyttää vain noita metallisävyjä, esimerkiksi tankki on maalattu ahvenenvihreällä.

www.cabcoatings.fi
Jaguar E-Type 6.4.2021 13:20 Malli
Kannan taas kerran oman korteni kekoon, kun Mikon sanoin olet selvästi kiinnostunut oppimaan. Jokainen malli on tähän asti ollut kuitenkin aina entistä parempi, joten aiempi kokemus on kyllä näkynyt jo nyt.

Johdotuksista yleisimmin tehtävät taitavat olla tulpanjohdot sekä vesiletkut. E-typenkin tapauksessa tulpanjohdot tuovat hyvinkin paljon lisää ilmettä konehuoneen puolelle. Myös isoimmat vesiletkut ovat usein hyvin näkyvällä paikalla, joissain malleissa nämä on tosin jo toteutettu muoviosilla. Googlen kuvahaun kautta on helppo löytää lähes autosta kuin autosta kuvia ja näissä kuvissa näkyvimmät ja ensimmäisenä silmään osuvat kannattaa mallintaa. Sen verran kuitenkin tarkennan että pienoismallissa vähemmän on usein enemmän, eli jos lisäät liikaa johtoja, moottoritila näyttää usein sekaiselta spagettikasalta ennemmin kuin hyvältä mallilta. Mutta pelkästään ne tulpanjohdot on hyvä paikka aloittaa ja harjoitella hommaa. Ja työvaiheena sanoisin että mitä aiemmin pystyt johdot lisäämään, sitä helpompaa se on, etenkin kun moottori on vielä irrallaan.

Kirkasosien liimaamiseen käytän itse aina tavallista erikeeperiä. Kuivuu aina kirkkaaksi, eikä ole tähän mennessä reagoinut minkään maalin tai materiaalin kanssa.

Lakkaukseen suosittelen mitä tahansa kiiltävää, oikeisiin autoihin tarkoitettua 2K-lakkaa. Motonetin ja bilteman valikoimista löytyy molemmista. Itse olen käyttänyt Zero paintsin lakkoja kun niitä on sattumut omasta hyllystä löytymään, mutta ovat käytännössä samoja autolakkoja kovemmalla hinnalla. 2K-lakan kanssa tulee vain maalattavan osan olla täysin kuiva reagoinnin ehkäisemiseksi ja harsokerroksista kannattaa huolehtia ensimmäisen lakkakerroksen kohdalla, mutta muutoin olen itse lakannut kaiken mahdollisen päälle tamiyan akryylimaaleista lähtien ja tähän mennessä on aina onnistunut.