Pienoismallit.net

Markus Salminen

Austin Mini Cooper S eilen 17:41 Malli
Ajattelinkin että jotain tällaista voisi olla valoissa taustalla. Kannattaa aina käyttää vain läpikuultavia maaleja, vaikka noita edellämainittuja, lopputulos on ihan jotain muuta luokkaa. Ja tuskin rakentelubudjettikaan kaatuu pariin tamiyan perusmaaliin…? Kirkasta punaistahan voi käyttää vaikka sitten niissä liikennelentokoneissa.

Kiillottamiseen antaisin sellaisen vinkin, että opettelemiseen kannattaa valita mahdollisimman yksinkertainen kori. Eli mitä vähemmän pokkauksia/kromilistoja ynnä muita, sitä helpompi hommaa on opetella. Ja sitten kärsivällisyyttä reilusti mukaan peliin, se ei ole nopeaa touhua. Etenkään alkuun.

Jos tavoitteena on todella kiiltävä pinta, omasta mielestäni helpoimmaksi tavaksi olen kokenut vahan ja hiomapaperin yhdistelmän. Eli ensin sen maalatun tai lakatun pinnan olen hionut P4000 hiomapaperilla kokonaan mattapintaiseksi ja sen jälkeen tamiyan kiillotustahnalla (fine ja/tai finish) kiillottanut pinnan. Miten päin ikinä päädytkään tekemään ja minkä mallin, varaudu henkisesti siihen että jostain kohtaa onnistut kiillottamaan maalipinnan puhki. Been there, done that.
Austin Mini Cooper S 7.5.2021 16:53 Malli
No kovasti nyt näyttää klassikoita puskevan ulos pajalta.

Juuri tätä haettiin silloin Jaguarin kanssa koneen johdotuksista puhuttaessa. Tuo heti ilmettä lisää ja vähentää sitä kuuluisaa lelumaisuutta. Onko takavalot ja etuvilkut kirkasosia? Näyttää kuvissa hiukan siltä kuin eivät olisi. Jos ei ole, vaan normaalia muovia, saat lähes kirkasosien tasoisia valoja kun kromaat ensin sen lasin alan, vaikka sillä molotowilla. Sen jälkeen kun kromaus on kuivunut, vedä läpikuultava oranssi/punainen siihen päälle (tamiyan X26 tai X27 esimerkiksi toimii vallan hyvin). Hämää silmää kummasti. Kori voisi ehkä kiiltää enemmänkin omaan silmään, mutta se on enemmän rakentajan silmässä mikä näyttää hyvältä, etenkin kun en ole Miniä koskaan uutena nähnyt, enkä voi sanoa millainen kiilto oikeassa on ollut.

Brittilippu on pikantti yksityiskohta. Renkaiden kromilista näyttää myös hyvältä, ei ole helpoimpia kohteita saada pitkää ja suoraa linjaa.
Ducati 888 29.4.2021 20:39 Malli
Kiitoksia. Janne, kai se hävittäjän kohdalla on sama juttu, eli kunhan tietotaito siitä miten joku asia tulee tehdä on olemassa ei loppu ole kiinni kuin viitseliäisyydestä tehdä se? Tottakai helpommin sanottu kuin tehty, mutta noin periaatteessa. Kymmenen vuotta itsellänikin kesti päästä tälle tasolle ja jokainen malli on edelleenkin taisteluvoitto, mutta niinkauan kun jokaisesta mallista oppii jotain, omasta mielestäni on syy jatkaa.
Ducati 888 18.4.2021 14:52 Malli
Varmasti nähdään näyttelyissä kun niitä vain joskus saadaan taas järjestää. Valitettavan usein tosin tuntuu olevan suurinpiirtein yksin siellä pyöräluokassa.

Miten olis Timo jos itse yrittäisit myös rakentaa yhden pyörän kun selkeästi olet kuitenkin kiinnostunut?
Ducati 888 17.4.2021 23:06 Malli
Aajuu. Joku nelisen tuntia ja yhden illan se taisi viedä. Ei siinä lopulta mitään ihmeellistä ollut, mittailin ensin sopivan kokoisen palan ja asennukseen vaan reilusti pehmennintä ja lämpöä. Kyllä se siitä hiljalleen asettui. Kumpikin vaimennin koostuu kolmesta hiilikuitupalasesta plus leovincen logot.
Ducati 888 17.4.2021 22:08 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Mistäs arvasit mainita etunimeni - vai liekkö toinen Timo - heti mallin kuvauksessa?
Aiemmin tuli palautetta kun milloin ei ollut peilejä tai milloin ei ollut vilkkuja niin pitihän sitä vähän pistää takaisin päin ;)
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
grafiittikuviointiin käytetyn ajan määrää…
Grafiittikuviointi? Tarkoitatko satulaa vai?
Ducati 888 16.4.2021 12:40 Malli
Juu ei ole ihan yksi eikä kaksi asiaa, mitkä katukäytössä arvelluttaisi. Mutta onpahan ainakin helppohuoltoinen jakopää.

Cabillä on valikoima perus- ja metallivärejä lakkojen lisäksi. Periaatteessa kaikki mitä uistimien maalauksessa tarvitaan. Tietääkseni kaikki on liuotinohenteisia. Tässä halusin kuitenkin käyttää vain noita metallisävyjä, esimerkiksi tankki on maalattu ahvenenvihreällä.

www.cabcoatings.fi
Jaguar E-Type 6.4.2021 13:20 Malli
Kannan taas kerran oman korteni kekoon, kun Mikon sanoin olet selvästi kiinnostunut oppimaan. Jokainen malli on tähän asti ollut kuitenkin aina entistä parempi, joten aiempi kokemus on kyllä näkynyt jo nyt.

Johdotuksista yleisimmin tehtävät taitavat olla tulpanjohdot sekä vesiletkut. E-typenkin tapauksessa tulpanjohdot tuovat hyvinkin paljon lisää ilmettä konehuoneen puolelle. Myös isoimmat vesiletkut ovat usein hyvin näkyvällä paikalla, joissain malleissa nämä on tosin jo toteutettu muoviosilla. Googlen kuvahaun kautta on helppo löytää lähes autosta kuin autosta kuvia ja näissä kuvissa näkyvimmät ja ensimmäisenä silmään osuvat kannattaa mallintaa. Sen verran kuitenkin tarkennan että pienoismallissa vähemmän on usein enemmän, eli jos lisäät liikaa johtoja, moottoritila näyttää usein sekaiselta spagettikasalta ennemmin kuin hyvältä mallilta. Mutta pelkästään ne tulpanjohdot on hyvä paikka aloittaa ja harjoitella hommaa. Ja työvaiheena sanoisin että mitä aiemmin pystyt johdot lisäämään, sitä helpompaa se on, etenkin kun moottori on vielä irrallaan.

Kirkasosien liimaamiseen käytän itse aina tavallista erikeeperiä. Kuivuu aina kirkkaaksi, eikä ole tähän mennessä reagoinut minkään maalin tai materiaalin kanssa.

Lakkaukseen suosittelen mitä tahansa kiiltävää, oikeisiin autoihin tarkoitettua 2K-lakkaa. Motonetin ja bilteman valikoimista löytyy molemmista. Itse olen käyttänyt Zero paintsin lakkoja kun niitä on sattumut omasta hyllystä löytymään, mutta ovat käytännössä samoja autolakkoja kovemmalla hinnalla. 2K-lakan kanssa tulee vain maalattavan osan olla täysin kuiva reagoinnin ehkäisemiseksi ja harsokerroksista kannattaa huolehtia ensimmäisen lakkakerroksen kohdalla, mutta muutoin olen itse lakannut kaiken mahdollisen päälle tamiyan akryylimaaleista lähtien ja tähän mennessä on aina onnistunut.
London taxi 19.3.2021 23:15 Malli
Karmit olen itse foilannut aina neljästä palasesta. Eli toisin sanoen karmien pysty- ja vaakaosat omista palasistaan. Foili on kuitenkin niin ohutta ettei saumaa kyllä näe jos ei tiedä mihin kohtaan tihrustaa. Ja nimenomaan niin päin, että aloittaa listan "kuperalta" puolelta jottei foilia tarvitse venyttää missään kohtaa. Aikaa se vaatii, mutta eipä se maskiteipinkään asettaminen ihan sormia napsauttamalla käy.

Itse käytän työkaluina hammastikkua, normaalia bulkkivanupuikkoa sekä samaa terää joka veitsessä kulloinkin sattuu kiinni olemaan. Moni sanoo että aina uusi, mutta en ole itse kokenut tätä tarpeelliseksi. Kai tässä sama on kuin kaikessa muussakin eli tapoja on yhtä monta kuin tekijöitä. Hammastikulla saa paineltua reunat syvennyksiin riittävän tarkasti eikä puu tunnu jättävän jälkiä, vanupuikko tuntuu usein olevan vähän turhan laakea päästään.
London taxi 19.3.2021 12:04 Malli
Ensimmäisen kuvan vilkaisulla tietojen jälkeen oli ensimmäinen ajatus että nyt on muuten laadukas ja tarkka sarja. Tekstissä mainitsit kuitenkin skaalan olevan 1:24 eli oletan tuon 1:144 tulleen vanhasta tottumuksesta?

Eihän tuossa mitään hävettävää ole miksei voisi tänne laittaa.

Rakentelun osalta näyttää edelleenkin todella hyvältä, mutta autoissa suosittelen käyttämään ikkunankarmeissa, valokehyksissä ynnä muissa bare metal foilia ennemmin kuin maalaamaan hopealla. Hopea yleensä näyttää… noh, hopealta/harmaalta ja usein tuo malliin lelumaisuutta.