Pienoismallit.net

Markus Salminen

Jaguar E-type roadster 21.9.2022 19:20 Malli
Ulkonäkö on tunnetusti katsojan silmässä, mutta omalla kohdalla se taitaa ilmeisesti olla siellä perssilmässä, koska E-type ei ole koskaan ollut mielestäni nätti auto.

Onko moottori ja sen osat myös maalattu noilla luettelemillasi väreillä? Kuvassa ainakin hopea näyttää melko muovisen oloiselta, sen tilalle suosittelisin ehkä ennemmin metallivärejä (Alclad, AK extreme metal jne.). Paneelirajoille myös suosittelisin hiukan näyttämään jotain mustaa tussia tai maalia, ainakin kuvissa näyttää hyvin niukalti värjätyltä. Muutoin näyttää kyllä hyvältä ja aikakaudelle tyypilliseltä.
Lotus 78 17.9.2022 08:36 Malli
No ei nuo taidot kovin rajallisilta näytä, mitä kuvia tiiraa. Vai onko se perisuomalainen syndrooma ettei omaan työhön saa olla tyytyväinen?

JPS:n musta-kulta -väritys on yksinkertaisuudessaan tyylikäs mutta tässäkin on ilmeisesti käytetty kahta eri dekaalisarjaa? JPS logot kun näyttäis olevan eri sävyä mitä muut? Kahdesta eri tulostimesta kun ei vaan tunnu saavan saman sävyistä kultaa.
Mazda RX-7 FD: Valmis 19.5.2022 16:37 Rakennusblogi
Ei sitä kannata sen enempää kadehtia, siitä vain opettelemaan, vaikka hyvin tuo kiillotus näytti jo Ferrarin kohdalla olleen hallussa.
Mazda RX-7 FD: Valmis 17.5.2022 10:31 Rakennusblogi
Kuopion suurin ongelma on sen sijainti, 6h yhteen suuntaan ei juuri mahdollista päiväreissua järkevästi. Mielessä se on aina silloin tällöin ollut, mutta joka kerta se kaatuu siihen matkaan.
Rolls Royce v. 1911 10.4.2022 20:03 Malli
Ole hyvä :)

Oot sitten tykästynyt näihin smerin umpisynkkiin rakennussarjoihin? Fiksaationsa kai jokaisella…

Tuohon kameran muuttamaan vihreään syylliseksi veikkaisin vahvasti taustapahvin väriä. Kokeile valkoista, harmaata tai mustaa ja veikkaan ettei ongelmaa ole.

Sen verran pitää nipottaa että eikös nimi ole Royce eikä Rouce?
Mazda RX-7 FD: Moottori 9.4.2022 20:46 Rakennusblogi
Tarkoitatko letkuilla noita messinkisiä jarruputkia? Ne on alumiiniputkea, pääasiassa ulkohalkaisijaltaan 0,2mm ja sisähalkaisijaltaan 0,11mm, tehty ensisijaisesti settiin jossa tuo 0,1mm "sujahtaa" sisään tuohon isompaan. Kumiletkuissa ei varsinaisia liittimiä ole tässä mallissa. Näissä mitä omasta varastostani löytyy, on valmistaja Albion Alloys, ei mitään tietoa onko firmaa enää edes olemassa, mutta tuottaa jos jonkinmallista ja -muotoista alumiini/messinkipötköä. Messinkitankoa löytyy ainakin tuosta 0,1mm:stä 8mm asti.

Timo, pidetään se korkki kiinni ennemmin :D Näissä "pilkku jotain milliä" osissa on ihan tarpeeksi sihdattavaa ilmankin että on pelti kiinni.
Skyline 7.4.2022 18:45 Malli
Markku Rinne kirjoitti:
Eipä tuo spraymaalien käyttö juurikaan eroa ruiskun käytöstä jos kerran maalausolosuhteet ei myöden anna. Siveltimillä ne peilipinnat vain pitää unohtaa.
Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta ihan täysin en allekirjoita tuota sivellinpinnan kiillottamista. Metalliväreillä se on unohdettava ehdottomasti, mutta "normaalilla" kiiltävällä värillä onnistuu kyllä. Tosin työmäärä on isompi, enkä ainakaan itse enää nykyään kiillota muuta kuin lakkaa. Lakka taas ei välitä siitä miten se on pintaan saatu, samalla tavalla se santapaperia tottelee kunhan se vain on kuiva.
Skyline 30.3.2022 19:59 Malli
Ilman ruiskuakin saa peilipintaa aikaan jos haluaa, esimerkiksi spraymaaleilla, se vaan vaatii huomattavasti enemmän töitä saman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kiillottamalla sekin silti hoituu.

Vaikka Timon kanssa kuvauksesta olenkin samaa mieltä, ei itseltänikään löydy mitään missä saisi puolimetrisiä malleja kuvattua. Ainakaan ilman reipasta säätämistä.

Millainen malli oli rakennettava, vaikuttiko että 1:24 malli oli isketty kopiokoneeseen +100% vai tuntuiko että oli ihan suunniteltu tähän skaalaan?
Mazda RX-7 FD: Alusta 20.3.2022 19:02 Rakennusblogi
Tervo Salminen kirjoitti:
Tämä on jo melko saastainen: ts18056.kapsi.fi/Koti/Mopot/slides/P8290047.html Sadekeli ja 25 kilometriä hiekkatietä mökille.
Onhan se, mutta sadekeli ja hiekkatie ovat molemmat sellaisia jotka jo yksistään saa likaantumaan, puhumattakaan yhdessä. Tottakai omanikin likastui vastaavalla tavalla, mutta kun ajettava oli, oli keli mikä tahansa tai määränpää missä vain. Mutta sen takia kalustoa tulee pestyä tarvittaessa päivittäin jos tarve on. Parhaimmillaan olen tainnut pestä järvivedellä kun ei muutakaan ole ollut silloin saatavilla.
Mazda RX-7 FD: Alusta 19.3.2022 21:23 Rakennusblogi
Tarkoitin.

Oman autonikin pesen päivittäin jos tarve vaatii, joten mallejanikin tykkään katsella puhtaina. Toisaalta taas kuluminen on eri asia kuin lika, mutta idea varmaan tulee selväksi.

Raskaan säistämisen ongelma omasta mielestäni on nimenomaan siinä että sillä on liian helppo peittää virheitä, uskallan väittää että laajan virheettömän pinnan tekeminen on haastavampaa kuin kuravehkeen. Esimerkiksi monttupyörän tekemisessä maalipinnan laatu on melko yhdentekevää jos kaiken peittää kuralla. Toki uskottavan mudan tekeminen on oma taiteenlajinsa ja siinäkin taitaa vähemmän olla enemmän, mutta itse valitsen puhtaan jos vain valita voi.

Jos taas puhutaan vaikka niistä moottoripyöristä, valtaosa suomessakin säännöllisessä ulkoilutuksessa olevista pyöristä taitaa nähdä tietä vain kuivalla ja nätillä kelillä, jolloin eivät järin pölyisiksi koskaan tulekaan.