Pienoismallit.net

Markus Salminen

BMW M3 DTM eilen 13:16 Malli
Peilin päällä. Halusin kokeilla jotain uutta. Etulamppujen heijastuksesta taidan tietää mitä tarkoitat. Linssin takana on kupera kromipintainen umpio kuten oikeassakin lampussa ja veikkaan että heijastus taas johtuu kuvausvalosta. Suodatinkangas ei kuitenkaan hajauta valoa vaikka sitä pehmentääkin. Kirkkaan linssin pinnassa on myös sama uritus, joka oikeassakin valossa on hajauttamassa valoa, en tosin tiedä onko sillä mitään vaikutusta pienoismallia ajatellen.
BMW M3 DTM 15.1.2022 15:20 Malli
Se Fujimin E30 ei ole samoilla muoteilla tehty. Se Fujimin versio löytyy omastakin hyllystä ja siinä on mukana siviilimallin sisusta, tässä ei, tässä on ainoastaan kilpa-auton sisustus. Se fujimin malli on mitoiltaan hiukan pielessä, mutta esikuvansa siitä tunnistaa koska vain. Scale productionilla on resiinimuunnossarja siviilimallin M3:sta varten, en tiedä miten isolla työllä siitä saisi vaikka 320i:n sisustan. Ei ole tällä hetkellä saatavilla, mutta jos kiinnostaa, pistä kyselyä, niillä on tapana tuoda jo loppuneita painoksia uudelleen tuotantoon.

www.scaleproduction.de/product_info.php?info=p2314_transkit-bmw-m3-interior.html
Mercedes Benz 230 E W123… 31.12.2021 23:45 Malli
Miksei olisi hyväksyttävää? Oli raaka-aine sitten styreeniä tai vehnäjauhoja on ainakin omasta pienoismalli aina pienoismalli jos sillä on selkeä esikuva. Väliäkö sillä vaikka olisi syötävä. Kyllä siitä halutessaan tunnistaa satakakskolmosen, joten toivottavasti oli paremman makuinen kuin esikuvansa.
Calsonic Nissan R91CP 25.12.2021 20:52 Malli
No nyt! Ikävä kuulla siirtokuvista, omassa hyllyssä odottaisi R92CP jossa todennäköisesti on ihan samanlaiset dekaalit. Autohan ei muutenkaan ulkoisesti käytännössä eroa 91-mallista. Laitoitko siirtikset kiiltävän maalin päälle?

Hämmentävää näissä sarjoissa oli mielestäni moottorin poisjättäminen kun ahtimet, välijäähyt, vaihteisto ym. oli kuitenkin mallinnettu. Eikai se moottori siihen päälle olisi paljon vaatinut…

Kuuluuko antennit olla ihan noin pitkät, yleensähän ne on olleet luokkaa 30…40cm eli skaalassa pari senttiä pisimmilläänkin?
1958 Chevrolet Bel Air 409… 29.11.2021 16:04 Malli
Johonkin pyörään on jo pitkään tehnyt mieli tehdä jotain vähän vastaavaa teippauksilla ja sapluunoilla. Miten itse toteutat näitä? Ensin haluttu kuva maskiteipille ja teippi pintaan vai jotain muuta?

Minkä valmistajan maaleja käytit tässä? Järjestys tulikin jo tuossa, mutta värit on hiukan vielä sumussa. Vihreä ainakin sopii sävyltään omaan silmään.
Alfa Romeo 155 DTM 16.11.2021 19:56 Malli
Itseasiassa tässäkin on moottori, mutta oli mielestäni sen verran heikko detaljoinniltaan, että päätin jättää piiloon. Tältä osin huomaa hyvin, miten uuden mallin valmistus on kehittynyt 30 vuodessa, nykyaikaisessa mallissa on detaljontia ihan eri tavalla kuin tässä.

Juuri näitä aerodynamiikkaosia tarkoitin, jotka kaikki oli erikseen kiellettyjä, mutta kuitenkin tiimit saivat jotenkin viritelmänsä hyväksyttyä. Aina näitä insinöörien ja sääntönikkareiden kissa-hiiri leikkejä on kuitenkin mielenkiintoista seurata ja lopputulokset on ollu toisinaan huvittaviakin.
Alfa Romeo 155 DTM 16.11.2021 16:50 Malli
Älkää nyt kinatko isot miehet, se on loppupeleissä kuitenkin vain pienoismalli :D
Alfa Romeo 155 DTM 15.11.2021 15:37 Malli
Itseasiassa väärin meni. Listat on teipattu tässäkin, kuten joka autossa aina, mutta tällä kertaa jälki meni vihkoon melko huolella. Oma veikkaukseni syypäästä on tuo lakka, toisesta lakkakierroksesta tuli liian paksu ja taisi täyttää paneelirajoja vähän liikaa, joten teippiä ei välttämättä ollut sekään ihan täydellinen. Toisena muttana arvelen lakan ominaisuuksien olevan hiukan hankalia tähän, koska tuo 2K-lakka on niin kovaa ja kiiltävää kuin on, veikkaan ettei maalin tarttumisominaisuudet ole ihan parhaasta päästä.

Kaikki tämä on tietysti vähän selittämisen makua, mutta ei sitä tuolta vitriinin oven läpi näe.
Bugatti 35 B, vm-23 3.10.2021 15:11 Malli
Toivotaan että saatte näyttelyn järjestettyä, itselleni Kuopio on kuitenkin sijaintina/etäisyytenä melko mahdoton, etenkin kaksipäiväisenä.
Bugatti 35 B, vm-23 2.10.2021 08:17 Malli
Vai tällaisen olet sitten päättänyt rakentaa? Nätti se on, etenkin kun koko ajan pitää mielessä mittakaavan. Tässä tulee vain taas se efekti mitä itse vihaan eli siveltimen jälki näkyy riittävän isolla tasaisella pinnalla siinä kohtaa mistä valo heijastuu.

Ilmeisesti rakentaminen oli hienoinen via dolorosa koko ajan, mutta lopputulos on silti siisti.