Pienoismallit.net

Markus Salminen

Rikkoutunut iskari   24.9.2021 15:50
Eli menikö itse iskari rikki vai sen kiinnittävä ruuvi? Saatko laitettua kuvaa osasta tai ohjeista, josta näkyisi vauriokohta?
Pisteytys   13.7.2021 16:13
Kalle Rantanen kirjoitti:
Timo Rissanen kirjoitti:
Systeemi on olemassa, mutta ei pakollinen.
Kommentti on pakollinen jos eroa on enemmän kuin kaksi tähteä.
En malta enää olla hiljaa, kun tätäkin ketjua on lueskellut. Lisään soppaan oman haisevan mielipiteeni. Edellämainittu kommentointipakko on ideana hyvä, mutta omasta mielestäni sen merkitys on käytännössä olematon. Esimerkiksi muutama oma vanha malli, joille oli näköjään ilmestynyt uusia arvosteluita. Keskiarvo oli näissä parissa aiemmin 4 ja 4,4 tähden väliltä, kaikkiin kolmeen oli ilmestynyt 2,5 tähden arvio. Tällöinkään kommentointipakko ei ole langennut, mutta ainakin omasta mielestäni jos parinkymmenen käyttäjän antama keskiarvo on yli neljän, pitäisi 2,5 tähden antamiselle olla perusteet olemassa. Tai vastaavasti jos kaivetaan esille sivuston parhaiten arvosteltu malli, keskiarvoltaan todennäköisesti jossakin 4,9 tienoilla, voi tällekin antaa vain 3 tähteä ilman että sitä joutuu sen enempää perustelemaan.

Karin näkökulman ymmärrän täysin, olen huomannut itsekin toisinaan ajautuneen samaan suuntaan, yritän silti välttää tietoisesti tätä. Etenkin uusien mallareiden kohdalla, jolloin yritän antaa sanallista palautetta niiden kuvien perusteella, mitä saatavilla on. Väitän silti että kyseinen ajatusmaailma suuressa mittakaavassa tappaa sivuston idean jos kaikki vain lisäilevät omia mallejaan, ilman että kukaan arvioi malleja mitenkään.

Pisteytys sinänsä on mielestäni hieman ongelmallinen tällä sivustolla, etenkin auto- ja moottoripyöräpuolella, jossa valmiissa mallissa näkee usein vain yhden kommentin jos sitäkään. Tällöin pisteytys on ainoa tapa saada edes vähän "palautetta", vaikka mallin arvosana sinänsä ei kiinnostaisikaan. Mallien keskiarvon määrittämä levytila myös oli ainakin omalla kohdallani alussa ongelma, kun kuvia jäi usein yksi tai kaksi mahtumatta. Nykyään ei toki ole niinkään enää murhe. Pisteytyksen korrelaatiosta kehittymiseen olen itse vähän eri mieltä, vaikka pisteytys onkin ollut rakentamisen alusta ollut noususuuntainen, väittäisin pisteytyksen nousseen taitojen myötä eikä päinvastoin.
Ajovalojen linssit   23.4.2021 18:55
3D-tulostaminen alkaa muutenkin olla teetettynä hinnaltaan normimallarin ulottuvilla, mutta miten kirkasosien kanssa mahtaa olla, onko niitä mahdollista tehdä? Tai onko jollakulla jo kokemusta asiasta?
Ajovalojen linssit   22.4.2021 19:59
Mikä pitäisi olla valmiin linssin halkaisija? Itse tein kerran kirkkaasta valurangasta lämmittämällä. Lämmittämällä valurangan pätkän päätä pehmeäksi ja tökkäämällä sitä esimerkiksi pöytää vasten sain rangan pään leviämään hieman. Sen jälkeen pätkä porakoneeseen tai mihin vaan vastaavaan jolla pyörittää ja hakemaan lopullista muotoa ja kiillottamaan. Vähän kuin sorvaamalla. Tämä tosin tuskin onnistuu jos linssin tulee olla halkaisijaltaan huomattavasti valurankaa suurempi, mutta näin itse onnistuin kerran.
Omalta osaltani tämä tuli valmiiksi. Ilman tätä rakentelua malli tuskin olisi koskaan valmistunut.
pienoismallit.net/galleria/malli_16578/
hpienoismallit.net/media/kuvat/16/01/12/160112.jpg
Ja niille jotka miettivät, kyseisen häristimen mahdollistama lopputulos näyttää tältä:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AoyWgxhhTco[/youtube]
Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot   20.12.2020 09:54
BMW sai mainokset pintaan. Pölyä piisaa sen verran että siistimistä pitää tehdä vielä ennen lakkausta, sen jälkeen pääseekin tekemään sisustaa. Tai niitä kaikkia viittä osaa mitä siihen sarjan mukaan vakiona kuuluu.
fcma.fi/download/file.php?id=2517&mode=view
Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot   16.12.2020 20:28
Mikko Laine kirjoitti:
- sarjasta puuttuvan pohjapanssarin tekeminen (kuva tästä olisi kiva)
Tuollaista ainakin näyttävät käyttäneen E30:ssä.
hikonicag.com/wp/wp-content/uploads/2015/05/IMG_1816.jpg
Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot   24.11.2020 17:19
Yritetään saada rakennettua tuo Escin BMW 320 turbo, jota on tullut hyllyssä jo muutaman vuoden pelättyä ja katseltua.
Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot   21.11.2020 19:00
KL kirjoitti:
Lähtökohtana olisi Hellerin C4 WRC
Otan osaa :D