Pienoismallit.net

Markus Salminen

Siirtokuvaongelma   9.8.2022 13:26
Itse olen saanut mallin pinnalta irtoamaan jo kiinni kuivuneita dekaaleita ihan vedellä ja lämmöllä. Kärisvällisyyttä vaaditaan vielä vähän normaaliakin enemmän jottei se hajoa enää siirtäessä. Liottaminen jos ei suoraan onnistu, pitää dekaalia märkänä ja antaa föönillä lämpöä. Ei siinä ainakaan mitään häviä vaikka se siitä hajoaisikin, jos homma onnistuu, säästyy uusien hankinnalta.
Puolikiiltävä musta   11.6.2022 21:54
Kartoin itsekin alkuun ihan samasta syystä, mutta siirryin pikkuhiljaa vuosien myötä enemmän ja enemmän ruiskun käyttöön, nykyään menee likipitäen jo rutiinilla, ruiskulla saa vain niin paljon parempaa pintaa kuin siveltimellä, edellyttää toki että pohjat on kunnossa. Kaikkein pienimpiä osia (mm. kojetaulun nappulat, mittariston merkkivalot ym.) lukuunottamatta kaikki menee ruiskulla.

Taiteilijavärit, puhumattakaan öljyväreistä, taitaa olla tarkoitettu sellaisenaan siveltäväksi, ei ohennettavaksi. Toisaalta en ole sellaiseen tököttiin vielä törmännyt, joka ei olisi ruiskusta kuivuttuaankaan lähtenyt esim. IPA:lla tai MEK:llä. Toki aikaa vaaditaan paria minuuttia enemmän, mutta lähtenyt on kuitenkin.
Puolikiiltävä musta   11.6.2022 08:51
Viestistäsi ei selvinnyt maalaatko siveltimellä vai ruiskulla, mikäli ruiskulla, täältä myös ääni tamiyan maaleille hyvän saatavuutensa ja helpon käytettävyytensä vuoksi. Jos maalaat ruiskulla, kiiltoastetta tamiyan maaleilla on helppo säätää sillä miten märkää pintaa vetää. Etenkin mustalla tämä on helppoa koska peittää kuitenkin, oli ohutta tai paksua kerrosta. Kiiltävällä mustallakin saa "satiinia"/puolihimmeää kun vetää pelkkiä harsoja ja riittävän kaukaa.

Itse olen moottoripyörissä ja autoissa todennut riittäväksi tamiyan mustista kiiltävän, puolikiiltävän ja matan. Sävy ei toki tietenkään muutu kerrosten paksuudesta riippumatta, mutta samalla tamiyan maalit on olleet hyvinkin käyttäjäystävällisiä sävyttämiseen.

Jos emalimaali on pakko olla, esimerkiksi model masterin maaleja on saatavilla suomesta ja ovat olleet ihan toimivia, tosin omakohtaista kokemusta on lähinnä yksinomaan metalliväreistä.
Tärkeää asiaa kilpailuista   24.4.2022 19:50
Timo Rissanen kirjoitti:
Pitääkö mallitapahtumassa siis aina olla joku kisa, jonka tuomaroinnista tulee aina sanomista…
Ei tietenkään, järjestäjä tekee juuri sellaisen näyttelyn kuin itse haluaa, mutta ainakin itse olen sen verran perfektionisti ja samalla kilpailuhenkinen että haluan kilpailla. Jos näyttelyssä on "vain näyttelyssä" ilman kilpailua, en itse ala riskeeraamaan kuljetusvaurioita sadan työtunnin jälkeen vaan jätän mallit vitriiniin ja lähden vain jauhamaan tyhjää muiden kanssa. Mallit näkee kuvistakin esimerkiksi täältä, vain sen takia ei tarvitse enää lähteä näyttelyyn. Samalla toki tiedostan ettei näyttelyä ole ilman että jotain on myös näytillä.
Tärkeää asiaa kilpailuista   24.4.2022 18:57
Michael sanoi jo sen mitä itse ajattelin jo lukiessani aloitusta. Kun näitä malleja on viitisentoista vuotta tehnyt ja katsellut, tunnistaa monen mallin rakentajan jo työnjäljestä vaikka lappua ei olisi ollenkaan mallin vieressä. Ongelma tämä on etenkin näin pyöräpuolella, jossa näyttelyissä käyvät rakentajat on laskettavissa yhden käden sormin, rakentajat oppii tunnistamaan nopeasti vaikkei edes yrittäisi.

Eikä tämä ole vaikuttanut tuomarina toimiessa arviointiin. Toki alitajuisesti varmasti jossain määrin, yksikään ihminen kun ei voi olla 100% puolueeton. En halua vähätellä nimien näkyvyyttä, mutta itse olen kokenut ongelmallisemmaksi joutua arvioimaan jokaista mallia samoin kriteerein. Samassa luokassa saattaa periaatteessa olla umpiruosteinen huonosta sarjasta rakennettu malli ja hyvästä sarjasta tehty huippukiiltävä malli ja molemmat pitäisi pystyä arvioimaan samalta viivalta.
Pohjamaalaus   10.2.2022 18:46
Itse en pese esimerkiksi auton koria ollenkaan vaan käyn sen kevyesti läpi vaikka #3000 hiekkapaperilla. Rikkoo pinnan juuri sen verran että muottirasva lähtee ja primerille on hyvä alusta kiinnittyä. Maalikerrokset ja lakka peittää kuitenkin pintavirheet kun paperi on ollut riittävän hieno.
Olipa passeli ajoitus. TS-8 ei pitäisi olla ongelma, mutta suosittelen olemaan varovainen, pelkkä maali on huomattavasti pehmeämpää kuin lakka, joten vastaavasti puhkikiillottamisen vaara on olemassa helpommin. Lakalla saat muutenkin syvemmän kiillon malliin, kiillotettu maali näyttää kiillotetulta maalilta. Ja jos vedät lakan vielä kiillottamasi maalin päälle, pese huolellisesti kori välissä, lakka reagoi helposti jos pintaan jää jäämiä tahnoista tai rasvoista. Urat ja nurkat on yleensä ne mihin sitä jää (ylläri ylläri).
Itse olen vetänyt siinä vaiheessa kun se ei enää haise miltään. Jos se haisee joltain, se kuivuu edelleen, opi luottamaan omaan nenääsi. Riippuu toki maalattujen kerrosten määrästä/ohenteesta ja sen määrästä jne, mutta yleensä 24h on riittänyt itselläni. Kesällä joskus huomattavastikin vähemmän, parhaimmillaan aamulla maalattu on ollut iltapäivällä kiillotettavissa. Toki jos olet spraymaalilla maalannut, pitäisi vähintään sen vuorokauden.

Vastakysymyksenä heittäisin että millä värillä olet maalannut? Esimerkiksi osa metalliväreistä ei siedä kiillottamista ollenkaan. Ja sitä sivuten, itse en koske maaliin ollenkaan, pohjavärin hion, siihen maali päälle ja kuivuttua lakka päälle. Lakkaa sitten hierotaan ja kiillotetaan.
KPRT-Models   31.12.2021 20:57
Terveys edellä tottakai, mutta pitääkö tässä alkaa varautumaan siihen kuuluisaan pahaan päivään tilaamalla nyt mitä varastossa vielä on vai onko nykyisiä tuotteita vielä olemassa jonkinnäköinen määrä saatavilla vastaisuudessakin?
Rikkoutunut iskari   24.9.2021 15:50
Eli menikö itse iskari rikki vai sen kiinnittävä ruuvi? Saatko laitettua kuvaa osasta tai ohjeista, josta näkyisi vauriokohta?