Pienoismallit.net

Niko J

Saab 9-5 NG Aero Sportcombi… 5.3.2020 00:03 Rakennusblogi
Ismo Penttinen kirjoitti:
No parempi siitä tuli kuin uskalsin odottaa. Tosi vaativa tapa tuottaa malli, ja jos siinä vähän karikatyyrimäistä näköä olisikin, sen tunnistaa välittömästi Saabiksi. Valkoinen väri oli hyvä valinta, malli on raikkaan näköinen.
Joitakin isojakin korimuutoksia ja tyhjästä nyhjäistyjä malleja olen itsekin tullut tehneeksi ja valmiiksi julistaminen on aina onnittelun arvoinen suoritus. Sen verran hikeä, verta ja kyyneleitä rakentamisen aikana valuu.

Eikä muuten ole muilla farkkuSaabia hyllyssä.
Kiitos kommentista. Näinhän se vähän on, että oli lopputulos millainen tahansa on se automaattisesti hatunnoston arvoista, kun lähtee tyhjästä tekemään. Yhdestä päähänpistosta tämäkin lähti. Ei todellakaan ole mikään parin päivän pikkuprojekti. Suunnittelua vaatii alusta lähtien, kaavojen etsimistä, mittojen laskemista yms. Näitä kun tässä muutaman olen vuosien aikana vääntänyt, on tavallisten rakennussarjojen tekeminen alkanut tuntumaan tylsältä. Eihän siinä oikeen oma kädenjälki muodoissa näy, kun joku muu on sen jo muotilla tehnyt. Ja kaappi pursuaa keskenjääneitä tekeleitä, joista ei ikinä siistiä mallia enää tule, joten nään tämän olevan hyvä tapa tyhjentää kaappeja. Ja pääseehän tässä harjoittamaan omaa luonnostelukykyä ja hahmottelua samalla. Ja hyvää kehitystä olen jo omassa tekemisessä huomannut.
Saab 9-5 NG Aero Sportcombi… 13.2.2020 03:00 Rakennusblogi
Markus Salminen kirjoitti:
No nyt! Vaikka oma ajokki onkin OG aero, kiinnostusta tähän on kyllä reippaasti. Vaikuttais vaan olevan tuossa hieman enemmän työsarkaa kun "pikkupakkelointia ja tasoittelua"… Kyllä ne muodot kuitenkin jo niin kohdallaan on että tuosta välittömästi esikuvansa tunnistaa.

Eikö muka NG 9-5:stä muka koskaan ehtinyt tulemaan farkkua…

Väriksi noista kahdesta ehdotan viininpunaista.
Kiitos kommentista, kyllä tästä pikkuhiljaa muodostuu oikeen näköistä, Dremel päätti sanoa tosin sopimuksensa irti tänään, joten pikkuviivästystä projektissa lienee. Farkkuja tehtiin tosiaan se reipas 30, näistä ilmeisesti 27 liikennekäytössä. Sedanina olisi mulle unelma, opiskelija-aika mennään kuitenkin og Femmalla.
Viking Sally 2.8.2019 10:30 Malli
Nyt on pakko kommentoida, ylpeä olen tosta omasta puisesta Estonian mallista hyllyllä mut kyllä tää on jo ihan next level, VAU!
Saab 9-5 Aero: Valmis 2.5.2018 22:50 Rakennusblogi
Kiitos kommentista! Joo itseasiassa vedin alle kerroksen ruiskukittiä, ja hioin vielä vesihionnalla sen pinnan.
Saab 9-5 Aero: Valmis 1.5.2018 23:34 Rakennusblogi
A Lappalainen kirjoitti:
Jo se, että muokkaa Mersun sarjasta Saabin, on kunnioitettava suoritus. Iso peukku täältä!
Kiitos! Mulla on tapana aloittaa nämä muutosprojektit kaapin perukoilta löytyvistä romumalleista, joten lähtökohdat eivät aina ole parhaimmat tai helpoimmat mahdolliset. Tämäkin Mersu oli jo osittain maalattu ja kasattu, mutta into näin surkean sarjan kokoamiseen hävisi, joten parempi tätä on Saabina katsella:). Näihin muutosprojekteihin en siis ole yhtään uusia malleja vielä uhrannut:) Kivempi näitä on laittaa hyllyyn muokattuina ja hieman raakoina, kuin se, että ne lojuisivat osina miljoonalaatikon pohjalla.
Saab 9-5 Aero: Valmis 1.5.2018 17:52 Rakennusblogi
Pernax kirjoitti:
No kyllähän tuosta saabin tunnistaa, onhan tuo haastavaa yrittää saada oikeat muodot scratsina vaikkakin samanlaisia korimuotoisia autoja löytyykin. Hatunnoston arvoinen suoritus. Ainoa nupina tulee noista ajovalojen pyyhkimistä. En ole varma onko vanhemmissa malleissa sulat mutta ainakin -03:ssa on sellaiset nousevat ruiskumallit.
Kiitos kommentista! Kyllä ainakin Googlesta löytyvien kuvien perusteella vanhemmissa olisi sulat.
Saab 9-5 Aero: Sisusta valmis 23.4.2018 13:55 Rakennusblogi
Markus Salminen kirjoitti:
Kyllä siitä Saabin tunnistaa, keskikonsolissa olisi ehkä radion paikalla voinut olla jotain? Penkit olisi voineet olla ehkä tasaisempiakin, mutta ymmärrän kyllä, muoto on erittäin haastava ja itse kun tekee, vaatimustaso on vähän toista kuin tehdasmalleissa.

Tasoittele koria vielä, se on kuitenkin se näkyvin osa autoa.
Kiitos kommentista. Keskikonsoliin tulee koko radio hässäkkä siirtokuvalla, niin paljon pieniä kohtia siinä, ettei viitsi maalailla. Ja joo penkit on vähän mitä sattuu, erityisesti niskatuet, kun joutui ne itse tekemään ja ovat älyttömän pieniä. Yritän vielä hioa hieman pois suurempia epätasaisuuksia. Kori näyttää nyt realistisemmalta, ja sitä olen hionut aika reippaasti.
Scania R620 v8: Scania valmis 22.7.2016 12:03 Rakennusblogi
A Lappalainen kirjoitti:
Onnittelut vetäjän loppuun saattamisesta. Italerin Scaniat saisi kyllä joko Italeri tai joku muu valmistaja päivittää oikealle vuosituhannelle, sen verran tekemistä niissä on, jos haluaa saada edes näkyvimmät osat oikein. Samaten kuin mainitsemasi sovitusongelmat korjaantuisivat todennäköisesti uusilla muoteilla myös, ilman säätämistä näitä ei saa läjään. Rasvattu vetopöytä on hyvä yksityiskohta, numero kolmosen kattopitkän linssissä on jotakin ihmeellistä? Valmiin yhdistelmän uskoisin tähänastisen perusteella olevan näyttävä malli.
Kiitos! Siinä linssissä on erikeeperiä, mutta ei ole kuivunut, taisi mennä vähän liikaa sitä kun ei ole parissa päivässä vielä kunnolla kuivunut:) Sen verran olen niitä kärryjä miettinyt, että varmaan tulee hesburgerin logoilla ja hampurilaisilla varustettuja:)
Scania R620 v8… 18.7.2016 17:03 Rakennusblogi
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Huomaan että Italeri on mennyt siitä mistä aita matalin, alusta näyttää olevan lähempänä 3 sarjaa ja mylly on tasan 14L vinkkeli mitä R sarjalaisessa ei ole laisinkaan, löytyy kyllä 4 sarjasta vielä =), olen pitkään harkinnut raskaankaluston pienoismallia, mutta taidan ostaa sittenkin jonku panssarivaunun.

Työkseen kun rassailee tätä raskaampaa kalustoa niin tietty "epäkohdat" nousee äkkiä esille, mutta eipä mitään, jatka vaan, sinällään kiva seurata miten homma etenee.
Joo totta, koitin vähän korjata noita virheitä mutta koneen ja alustan kokosin niin kun ohjeessa oli. Harmi homma kun noi osat on vähän mitä sattuu, ei millään meinaa noi osat sopia.
Estonia 9.4.2016 13:34 Malli
Pikku päivitys tähän, tuli tossa joulun alla vähän laitettua tätä realistisemman näköiseksi. Hommattu modelcon valmiskaidetta( tiedän, on hieman liian isoa ), porattu reikiä, tehty alusta, kaiverrettu päätykannet, paperiset tekstit vaihdettu siirtokuviin, ja lisätty ruostetta ym detaljeja. Korjasin myös muutaman kouluaikana tehdyn virheen ulkokansissa.