Pienoismallit.net

OH

BT-42 20.4.2022 21:11 Malli
Kiitos kommentista. Pähkäilin itsekin tuon suujarrun värin kanssa. Päädyin lopulta noudattamaan Tamiyan ohjeita ja maalasin sen naamiomaalauskaavion mukaisesti. Tuo on onneksi helppo korjata, joten jos jollakin on tarjolla faktoja suujarrun väristä, niin otan sen kiitollisena vastaan.
BT-42 19.4.2022 17:58 Malli
Moro Jake!

Kiitos kommentista. Tavoitteena oli nimenomaan jäljentää vaunuyksilön esikuvan mukainen pölyinen yksilö. Myös telaketjuissa pyrin jäljentämään teiden kivetyksen aiheuttamaa metallin kiiltoa. Yksi työn alla oleva malli on suunniteltu maksimaalisella kuralla, mutta palataan siihen sitten jos se joskus valmistuu.
BT-42 18.4.2022 17:40 Malli
Kiitos kommentista. Naamiomaalaukset värirajat maalasin pensselillä. Ohensin maalin todella juoksevaksi ja maalasin useamman kerroksen, jolloin maalipinta pysyi tasaisena.
Pzkpfw III Ausf J 4.11.2020 12:37 Malli
Moro! Modelmasterin pohjamaali toimii ruiskun kanssa erinomaisesti, mutta maali ei kuivuttuaan pysy mallissa. Pienikin nirhauma/isku maalipintaan/ hiominen aiheuttaa maalin halkeamisen ja irtoamisen muovipinnasta. Syitä tähän lienee useita esim. käytetty ohennin. Itse ratkaisin ongelman käyttämällä pohjamaalaukseen muiden valmistajien maaleja.
Pzkpfw III Ausf J 21.10.2020 20:55 Malli
Kiitokset palautteesta. Kuran määrän kanssa kamppailin pitkään. Alkuperäinen tarkoitus oli vain pölyttää malli, mutta teloihin tulikin vähän liikaa kuraa…telapyöriin voisi tosiaan lisätä kuraa. Figuurikin olisi kiva lisä…taitopuoli figuurimaalauksessa on itkettävän ja naurettavan välimaastossa, joten se jäi nyt ja varmaan jää myös tulevaisuudessa tekemättä…voisihan sitä toki harjoitella.
IDF Shot Kal Gimel 16.6.2020 20:24 Malli
Moitteeton rakennusjälki yhdistettynä erinomaiseen maalaukseen ja säistykseen takaa loistavan lopputuloksen. Vaunu näyttää siltä kuin oikeassa elämässä kuvittelisin olevan. Tykkään…
ITPSV90 9.9.2017 11:19 Arvostelu
Moro!

Leopard Clubin konversio näyttää ihan ok setiltä. Harmi vaan, että setti ei kuitenkaan korjaa tornin osien virheitä.

Liukaste-esteiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Leopard alustat ovat yksilöitä ja niiden liukaste-estepinnoitus vaihtelee.

Itse odottelen Perfect Scale Modellbaun tuotteiden julkistamista ja teen lisä-/korjausosien hankintapäätöksen vasta sen jälkeen.
ITPSV90 8.9.2017 22:23 Arvostelu
Kiitos kaikille. Toivottavasti arvioinnista on apua mallin rakentamisessa.
Niko Asposalo kirjoitti:
ONpas kattava arvostelu, kiitos! Ehdit varmaan huomata jo tämän:
www.facebook.com/LeopardFibel/
Tiesin, että Leopard Fibel on aikeissa tuottaa myös jotain, mutta mitään kuvaa en ollut ennen linkkiäsi nähnyt.
Ville H kirjoitti:
Tornin yläetuosan panssarointi, 6.kuva tässä, itse tein tulkinnan että alaosan yläreunaa kannattaisi siirtää sisäänpäin, jolloin puuttuva kynnys muodostuu; tämä perustuu tuon yläpanssarin asemaan tykkipodien reunalevyihin, eli jos tuohon liimaisi riittävän paksun levyn, tulisi se liian "ulos" (toivottavasti hiffaatte mitä ajan takaa)
Mikäli alaosan yläreunaa siirtää sisäänpäin muodostuu panssarilevyn yläosan kulma vääräksi, ja kaiken lisäksi alaosaan pitää vielä joka tapauksessa lisätä levyä, että alaosaan muodostuu oikea "kynnys". En ole vielä itse pähkäillyt asiaa sen enempää, mutta jotain sille pitää tehdä.
Ville H kirjoitti:
Noihin voimakoneen ritilöihin; oliko sinulla Olli niiden mittoja; itse yritin interpoloida valokuvista mittoja ja tulin tulokseen, että niiden koko itse asiassa olisi aika lähellä todellisuutta; muotopoikkeamat toki huomasin 8)
Mitat taitavat olla melko lailla kohdillaan, pl. oikean takakulman ylempi ritilä. Muodot tosiaan ovat hiukan sinne päin. Mittoja minulla ei valitettavasti ole hallussani.
Ville H kirjoitti:
Olisiko tuon tutkan mitta- ja detaljipoikkeamien syynä alkuperäinen Marksman-prototyyppi?
En tiedä. Jotain muutoksia tutkaan tehtiin ennen sarjatuotannon aloittamista. Epäilen kuitenkin, että todellinen syy on mallivalmistajan huonot/puutteelliset referenssit.
Ville H kirjoitti:
Vielä yksi juttu. Takana olevat ison laatikot: Vaikuttaisi, että alkuaikoina vain ylempi olisi ollut kiinnitetty, ja tämä alempi olisi jotakin uudempaa perua, oliko tulkintani oikea. Ajatukseni kun olisi tehdä (sattuneista syistä) tämä alkuperäisasuisena 90-luvun alussa.
Takalaatikoiden kokoonpano on vaihdellut vaunujen palvelushistorian aikana. Alkuperäisessä kokoonpanossa ylempi takalaatikko on tainnut olla erilainen (kuvaa ei valitettavasti ole saatavilla).

cdn-live.warthunder.com…/uploads/8e/9f5963714449ab3536cec0509fd2a9b9c9f629/&
forum.valka.cz/topic/view/29014/FIN-Itpsv-90-Marksman

Mikäli aiot tehdä 90-luvun vaunun kannattaa yksilöiden kanssa olla tarkkana. Ensimmäisen erän torneissa oli tornin oikeassa etukulmassa oleva antenniteline erilainen kuin muissa. Nykyisellään kaikki antennitelineet taitavat olla samanlaisia.

ylilauta.org/sota/68384763
35 (t) 8.8.2017 22:53 Malli
Siisti kuin sika pienenä 😀. Peruslaadukasta tuotantoa Jarmon linjastolta. En ole yhtään CMK:n mallia rakentanut…en ole uskaltanut. Onko yhtään työvaihekuvaa saatavilla? Näkisi miten paljon tuohon on tehty parannuksia. Koska aina on jotain parannettavaa, niin heitän muutaman kehitysehdotuksen: Niitit suorastaan huutavat pinwashia luoksensa. Ei liian tummaa eikä ehkä liian vaaleaa, vaan juuri sopivan ruskeanharmaata, että ne nousevat sopivasti esiin. Lisäisin myös kuraa telapyörien väleihin. 👍🏻