Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Messerschmitt Me-262A-1a 8.7.2007 22:29 Malli
Iltaa.

Luitko vastaukseni tuolta varsinaisen foorumin puolelta? Omassa tiedossani tästä koneesta on yksi kuva ja siinä koneen pyrstö on rajautunut kuvan ulkopuolelle, eli koko peräsimen maalaus on sivistyneiden arvausten varassa. Tiedän kaksi väripiirrosta koneesta ja molemmissa peräsimen maalaus on esitetty eri tavalla.

Jos et ole vielä maalannut ruskeaa väriä pintaan, ehdottaisin että käyttäisit pinnasta koholla olevia maskeja, sillä kuvien perusteella kaikki Me 262 koneet näyttävät olleen ilman maskeja ruiskulla maalattuja ja värirajat ovat siis ainakin hieman sumeita.

Neuvotaanko Tamiyan ohjeessa todellakin käyttämään RLM 65:sta? Itse olen sitä mieltä, että Me 262 koneissa käytettiin RLM 76:sta.
Malli Cajander Talvisodassa. 11.6.2007 01:13 Malli
Hienolta näyttää, varsinkin modifioitu Suomi-ukko näyttää hyvältä.

Sen verran sanon, että ruumiin ihosta ainakin käsi kannattaa maalata eri väriseksi. Tällä hetkellä ihon väri näyttää ainakin kuvan perusteelle turhan eloisalta kuuluakseen lumeen hautautuneelle ruumiille. Tietysti jos maalaus on vielä kesken, kommentin voi sivuttaa. Ainakin pahasti paleltunut iho menee mustaksi, mutta en tiedä miltä hengiltä ammutun ja sen jälkeen jäätyneen ruumiin iho näyttää, ei ole onneksi ainakaan toistaiseksi tarvinnut ruumiita katsella.

Mielestäni on välillä paikallaan, että dioraamoissakin nähdään kuolleita ja haavoittuneita, sillä kyllähän ne sotilaat muutakin tekivät, kuin polttelivat savukkeita vaunujen vieressä tai muuta vastaavaa.
I.V.L. A.22 Hansa 29.5.2007 09:21 Malli
No hemmetti, sehän näyttää hyvältä. Kuinkas Dioraaman kanssa menee, joko aikataulu painaa päälle? Ainakin itselläni jokunen savukeaski kului vastaavan homman puitteissa :)
Iljushin DB-3:n… 5.5.2007 21:14 Referenssi
Jees, komea kuva.
Kuriositeettina lisättäköön, etttä koneen edessä patsasteleva lentäjä on Hauptmann Franz von Werra I/JG53:sta. Werra tunnetaan parhaiten siitä, että hän oli ainoa saksalainen, joka onnistui pakenemaan vankileiriltä Kanadasta takaisin Saksaan.