Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Caudron C.60 19.11.2007 22:59 Malli
Komean näköistä, onneksi vaijerit jäivät kireälle.
Alasiiven läpi poratut reiät olisivat saattaneet hieman helpottaa elämää…

Moottoripellin maalin lohkeamat näyttävät hyviltä. Meinaatko tehdä/oletko jo tehnyt jonkinlaisia öljyroiskeita runkoon? Pyörivä tähtimoottori oli ilmeisestikin melko sotkuinen kapine.
Hawker Hurricane mk.I 8.11.2007 12:43 Malli
Tämä on kyllä komea ja vielä 1/72 skaalassa. Nopealla vilkaisulla tulisi heti 1/48 koko mieleen.
Pohjan vanhennus on onnistunut mielestäni hyvin, ruutikaasujäljetkään eivät näytä yliampuvilta.
The War Illustrated 6.11.2007 12:39 Referenssi
Mielenkiintoinen läpyskä, ei mitä tahansa divarikamaa. Mistä sait käsiisi?
Sotka (Ps.245-3) 23.10.2007 14:53 Malli
Hengästyttävän määrän detaljointia olet lisännyt. Näyttää siltä, että esikuvaa on tutkittu enemmän, kuin keskivertomalleissa. Mielestäni tässä mallissa yhdistyvät hyvin rakennus- ja maalaustaidot.
KV-1E 22.10.2007 22:31 Malli
Kiitoksia kommenteista.

Imperator: Eiväthän ne pigmentit koskaan kestä liian hyvin paikallaan. Asiaa auttaa, kun laittaa pigmentit mattapinnalle, kiiltävään eivät tartu senkään vertaa. Tuntuu että myös vesi auttaa, mielestäni vesi-pigmentti sotkut pysyvät paremmin paikallaan, kuin pensselillä pintaan tuputetut pölytykset. Kevyiden pölytyskäsittelyiden suojaamiseksi ei taida olla mitään keinoa. Tuossa tekstiosuudessa oli aluksi naamiovärin osalta väärää tietoa. Lopullinen talviväri on sotkua, missä on jauheiden ja veden lisäksi myös hieman tuubiakryyliväriä sidosaineena.

Kasimir: www.pienoismallit.net/keskustelut/1630_piikkilangan_teko/ Ko. keskustelun kautta päädyin seuraavalle sivulle: www.modelhut.com Käytännössä siis pyöritin kaksi kuparilankaa toistensa ympärille. Tämän jälkeen otin pitkän pätkän samaa lankaa, pyörittelin siitä piikit katkaisematta lankaa välillä ja lopuksi katkoin ylimääräiset lenkit pois. Ohuin löytämäni kuprilanka on peräisin vanhan lankapuhelimen käämistä. Järeämmistä sähköjohdoista löytyvä lanka on monesti turhan paksua tähän mittakaavaan.

Janne: Alustana on mikälie sopivan kokoinen puulevy. Levyn pintaan kaiversin pienoisporalla tienvarren ojat ja hylätyn poteron. Sopivista ylijäämäpaloista tein pienet kohoumat poteron reunoille. Maaston pohja on ruskeaksi värjättyä sisätasoitemassaa. Telan jäljet painoin tiehen massan hieman kuivuttua.

Kasvustossa käytin seuraavia materiaaleja: Woodland scenicsin Turf soil- ja Green grass, Statick grass, Games worksopin Flock. Lisäksi laitoin maastoon muutamia poron karvasta ja jostain ruohomateriaalista tehtyjä pidempiä ruohotupsuja.
Tie on maalattu veden, pigmenttijauheen (poltettu umbra, valkoinen, musta) ja Games workshopin Brown inkin (lähellä poltettua Siennaa) seoksella. Tiehen ripottelin myös hieman hienoa kuivattua savea ja pensselöin pinnan siankarvasudilla. Toimi melkein kuin kuivapensselöinti.

Aidan kepit ja maassa lojuva veräjä on tehty hammastikuista. Veistelin ja viilailin tikkuja hieman epämääräisen mallisiksi. Keppejä ja pidempiä ruohotupsuja varten porasin maastoon reiät sormiporalla.
Gaz-AAA kuorma-auto 20.10.2007 13:39 Malli
Komeaa jälkeä. Valmis dioraama tulee todennäköisesti olemaan melko vaikuttavan näköinen. Mielenkiintoista nähdä hieman harvinaisempia malleja ja vielä samassa dioraamassa.
North American P-51B Mustang 17.10.2007 20:34 Malli
Hyvännäköisiä malleja siis syntynyt jo vuosia sitten. Jenkkikoneista en niin hirveästi tiedä, mutta kokonaisuus miellyttää silmää. Mielestäni hyvä idea tehdä noita kävelyalueen kulumia metallivärin lisäksi myös eri sävyisellä vihreällä, hyvin aidon näköistä.
Caudron C.60 29.8.2007 10:50 Malli
Hienolta ja työläältä näyttää. Onko moottoripellit osittain tai kokonaan maalattu vai onko siellä paljaita metalliosia näkyvillä? Oletko harrastanut ylimääräistä "guruilua" noiden korituolien kanssa, vai ovatko ne vain hyvin kuivapensselöityjä resiiniosia?
Panzer 2 25.8.2007 23:00 Malli
Komean näköistä, tehty sen verran käytetyn näköiseksi, että malli suorastaan kerjää jonkinlaista alustaa tai dioraamaa alleen.

Sanoit, että maalauskaavio on toteutettu öljyväreillä, tarkoitatko todella koko maalausta pohjamaaleista alkaen vai pelkkää vanhennuskäsittelyä? Mielenkiintoinen ratkaisu, jos koko maalaus on tehty öljyväreillä, mutta pääasia että homma toimii!
Vallejo Plastic Putty 17.8.2007 14:16 Arvostelu
Itse menin ostamaan ko ainetta pari vuotta sitten ja kyllästyin aineeseen lähes välittömästi pääasiassa juuri siksi, että ei tarttunut kunnolla muoviin ja lohkeili helposti. Itse tykkään kunnon "myrkkykiteistä," kuten esim. Red Puttysta lähinnä juuri siksi, että aineet kestävät paikallaan eivätkä lohkeile hionnan aikana.

Mielestäni lähes kaikki vesiohenteiset mallailuun liittyvät aineet ovat syntiä, lukuunottamatta Tamiyan maaleja(alkoholilla ohennettuna) tai Milliputtia :)

Tosin eräs mallarikollega sanoi, että akryylimaaleja käyttävät vain aloittelijat ja todelliset mestarit ja kieltämättä olen nähnyt paljonkin hienoja "vesiväreillä" maalattuja malleja, joten vikaa on ehkä käyttäjässäkin.