Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Messerschmitt Bf109G-6 4.4.2008 22:16 Malli
Näyttää uhkaavasti siltä, että keskimääräistä hienompi malli on syntymässä. Laikutkin näyttävät onnistuneen oikein hyvin. Helpommalla olisit mielestäni päässyt, jos olisit tehnyt kesän -44 koneen v. 1954 väsyneen koneen reppanan sijasta :)
Zeppelin Staaken RVI 20.3.2008 21:25 Malli
Kiitoksia palautteesta. Antti, jostain syystä homma alkoi taas edetä viimeisimmän Ikaalisten reissun jälkeen, joten muutaman rauhoittavan ottamisen lisäksi tarvittiin ainakin yhdet "överit", ennen kuin homma alkoi taas kiinnostaa :)
BW-372 11.3.2008 10:54 Referenssi
Päivitetty koneen väritystä koskevia tietoja koskien siivissä näkyvää keltaista maalia.
BW-372 7.3.2008 20:31 Referenssi
Kiitoksia palautteesta. Täytyy myöntää, että en tunne venäläisten käyttämiä/modifioimia Hurricaneja kovin hyvin, joten en tiedä, oliko tällä aseistuksella olevia koneita käytössä jo tässä vaiheessa. Ilmeisesti myöhemmin on arveltu, että taistelussa olisi ollut mukana myös Mig tai Jak koneita, mutta varmistusta ei ole asiaan saatu.

(17.7 2008 Parempaa tietoa osumista, kuomun reiät ovat sirpaleiden aiheuttamia, vaikka nopealla vilkaisulla näyttää luodin reiältä ja ilmeisesti kaikki osumat ovat kevyen kk:n luodeista) Edit: 9.7. 09 Poistin kokonaan väärää tietoa sisältävän virkkeen osumista.
M4A1 Early Sherman 11.1.2008 22:18 Malli
Ei tarvinnut nähdä kuin kansion ykköskuva, kun pystyi arvaamaan tekijän :) Naamiomaalaus miellyttää silmää. Hienoa, että on käytetty ruisku- ja pensselitekniikoita sekaisin.
Moni malli on mielestäni pilattu sillä, että joka kohta on maalattu ruiskulla vain ruiskulla maalaamisen ilosta, vaikka esikuvanmukaisemman jäljen saisi tietyissä tilanteissa aikaan pensselillä.
Jagdpanzer IV Lang 27.12.2007 23:48 Malli
Omaa silmääni tässä mallissa miellyttää erityisesti maalauskaavion tekninen taso ja telojen ja pakoputkien väritys. Mielestäni oikein pätevä malli ja varsinkin valmistumisaikanaan ollut varmasti aivan huipputasoa.
Itsekin "kirotun nykysuuntauksen" edustajana näkisin mielelläni mallissa aavistuksen enemmän käytön jälkiä, mutta toisaalta ilman dioraamaa/alustaa esillä olevat mallit näyttävät helposti oudolta liiallisesti vanhennettuna.

Ovatko vaunun taktiset numerot peräisin Tamiyan arkilta? Kovin montaa vanhaa Tamiyan vaunusarjaa en ole tehnyt, mutta olen ymmärtänyt, että herra Tamiyalla on menneinä aikoina ollut tapana laittaa jokaiselle saksalaisarkille hyvin saman malliset ja kokoiset (ja totta kai punavalkoiset) vaununumerot.

Eskon koukkuun pitää tarttua sen verran, että kyllähän niitä öljyläikkiä, polttoainevalumia, kuraa ja kengänjälkiä vaunuihin ilmestyi jo melko lyhyiden käyttöjaksojen jälkeen, mutta tietenkään maali ei ehtinyt kulua ja lohkeilla tunnistamattomaksi mössöksi. Suhteellisen harvojen näkemieni tehdaskuvienkin perusteella olen huomannut, että panssarivaunujen tuotanto ei ollut erityisen kliinistä puuhaa ja uudetkin vaunut saattoivat olla ulkoasultaan enemmän tai vähemmän töhryisiä ja maalipinta epätasaista.
Polikarpov I-16 Type 10 21.12.2007 21:22 Malli
Jälleen kerran yleispätevä malli. Tuliko sarjassa noin näppärän näköiset aseen piiput, vai onko käytetty neuloja tms.? Kulumia katsellessa tuli mieleen, että kuinka suurelta osin metallipäällysteinen Rata oli? Olen ymmärtänyt, että siiven ulkoreunat olivat kangasta ja runko vaneria ja luukut, nokka ja muutama muu osa metallia.
Mig-21F-13 16.12.2007 22:59 Malli
Tästä näyttäisi tulevan melkoisen komea malli. Todella näyttävä ohjaamo, suosittelen kuomun auki jättämistä. Onnea matkaan alumiinimaalien kanssa jo tässä vaiheessa.
Pakko päästä sanomaan: Mul on tois sama ostin cittarista makso 7ekee :)
Fw 190 A-8 R-8 16.12.2007 19:00 Malli
Kiitoksia palautteesta. Pitääpä porata nuo hylsynpoistoaukot auki jossain vaiheessa, onneksi ei ole iso homma kyseessä.
Caudron C.60 3.12.2007 15:43 Malli
Hieno malli syntyi, onneksi olkoon. Nokkapellit vanhennuksineen miellyttävät silmää, ovat sopivan repsottavia ja kulahtaneita. Harmi ettei ehtinyt valmistua Openiin.