Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Tulenavaus 27.10.2008 21:12 Malli
Kiitoksia taas palautteesta. Tuo lataajan käsi on hyvä huomio. Laittaisin kyllä lisää kuvia, mutta en ole saanut tarpeeksi tähtiä :) Kansio on täynnä jo näistä kuvista.
Tulenavaus 27.10.2008 11:37 Malli
Kiitoksia palautteesta ja kritiikistä.
Kalle: Tykin asekilpeen voisi tosiaan lisätä oksan tai pari, tämä oli mielessä ennenkuin projekti keskeytyi viimeksi ja unohtui, kun viimeinkin viimeistelin mallin.
Esko: Kyllä se takimmainen ukko on johtaja, sillä on kiikarikin kädessä :) Täytyy sanoa, että en edes ajatellut johtajan sijoittelua tuolta kannalta. Ei vain pidä mainita asiasta kenellekkään…
Antti: Ostin tykn kuivalaiseltg ja ukot tuli eri panskien mujkana. En muista ppaljo makso ku siit on nii paljo aikaa :) Katsotaan, jos seuraavaan projektiin saisi maalattua figuurit hieman paremmin.
Messerschmitt Bf-109 G-10 4.9.2008 00:23 Malli
Hieno malli, pisteitä erityisesti maalauksen yleisvaikutelmasta. Luftwaffen täplikkäät kaaviot ovat vaikeita maalata ja usein pitkään harrastaneet mallaritkaan eivät tahdo saada vaikutelmaa kohdalleen. Värirajojen häivytys onnistunut hyvin pienestä mittakaavasta huolimatta.

Kuten jo sanottiin, vaaleampi vihreä näyttää hieman oudolta mutta en ihmettelisi vaikka Revellin sekoitusohje olisi jo valmiiksi poskellaan ja tietokoneen näyttö hämää sävyjen kanssa vielä lisää.

P.S Kyllä se kuomu kannattaa aina maskata, vapaalla kädellä maalamista kannattaa ennemmin harjoitella esim. taktisten merkintöjen ym. maalausten kanssa, niissä pieni "käsialan" näkyminen lisää kummasti uskottavuutta.
Santahaminan merilentoasema 3.6.2008 10:30 Malli
Onneksi olkoon, sekä dioraamasta että valmistumisesta malliguruksi. Aivan mahtavaa jälkeä, täytyy sanoa, että olen enemmän kuin hieman kateellinen. Onneksi pääsee tätäkin kohta äimistelemään livenä.
Bf 109 G-6 (MT-437): Projektin… 17.5.2008 23:14 Rakennusblogi
Hyvältä näyttää taasen. Kunnioitusta sille, että jotkut jaksavat vääntää pikkuskaalaan näin näyttäviä detaljeita. Mittaritaulun alla olevaan paneeliin liittyen kuulin guruilta, että paneelin yläosassa oli saranat, jolloin paneeli voidaan kääntää piiloon mittaritaulun alle silloin, kun mahan alla ei ole mitään pudotettavaa. Tämä luonnollisesti saattaa tarkoittaa sitä, että paneeli oli paikoillaan useammassa koneessa, kuin äkkisiltään ja kuvien perusteella luulisi. Täydellisen merkityksetön nippelitieto malleja ajatellen, mutta joka tapauksessa hauska tietää :)
Santahaminan merilentoasema 6.5.2008 22:14 Malli
Mahdottoman hieno siitä tulee. Hienoa, että intoa on riittänyt kaikkien osa-alueiden viimeistelyyn, detaljointi on vaikuttavaa kautta linjan. Omia suosikkidetaljeitani ovat lamput, vesirännit ja hallien sisärakenteet, erityisesti tikapuuhässäkkä. Toivottavasti viimeksi mainituista erottuu jotain ulos asti.

Hienoa, että on jo näin pitkällä, vastaavia malleja ei Suomesta kovin montaa varmasti löydy. Toivottavasti veden tekemisen kanssa ei tule ongelmaa.

Oletko muuten jo katsellut hyllystä paikkaa ensi vuoden Model Expon Best of show pokaalia varten ;)
Zeppelin Staaken RVI 6.5.2008 17:33 Malli
Kiitoksia palautteesta. Seuraavaksi pitäisi kasata mallin ympärille vielä jonkinlainen dioraama…
Zeppelin Staaken RVI 4.5.2008 22:30 Malli
Ehdit Antti kommentoimaan, ennen kuin viimeistelin tekstiosuuden. Sain tunnukset asettumaan hieman paremmin muutaman ohjesäännön vastaisen paniikkiratkaisun avulla, ovat nyt paremmat kuin Expon aikaan mutta eivät kuitenkaan täydelliset.
Messerschmitt Bf109G-6 1.5.2008 23:43 Malli
Onko mallin kansio jäänyt vain klikkaamatta valmiiksi, vai meinaatko vielä tehdä säätöjä? Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että onneksi olkoon, komea malli syntyi. Öljy ym. likavalumat näyttävät aina yhtä hyviltä vanhennuksessa :) Itse ruiskuttelisin pohjaan ehkä vielä hillityn tumman likakerroksen siipien väliselle alueelle siten, että töhkän määrä vähenee rungossa taaksepäin mentäessä.

Rispektii ja sillai, rakenna lisää 1/32 lekoja!

P.S. Mul on toi sama ja rewelln K malli kans :)
Ps. 231-1 7.4.2008 22:04 Malli
Tästä mallista on vaikea löytää mitään kitisemistä. Mainio yhdistelmä sekä maalaustekniikkaa että detaljointia. Lisää plussaa siitä, että rakennusvaihe on dokumentoitu perusteellisesti. Pelkistä valmiin mallin kuvista jäisi paljon yksityiskohtia ja modifikaatioita huomaamatta.