Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Messerschmitt Me-109/Hispano… 10.2.2009 13:35 Referenssi
Joo, väärä väri kyseiseen alatyyppiin, mutta toimii leffassa ja paljon huonompiakin yritelmiä saksalaiseen kaavioon on nähty.
Ainakin tämän yhden kuvan perusteella näyttää lisäksi siltä, että merkintöjen osalta kone on onnistuttu hyvin saamamaan herra Adolf Gallandin loppuvuonna lentämä E-Mersun wnr. 5819:n näköiseksi.

Lisäksi on vielä mahdollista, että koneen elokuvauran aikana on jouduttu lentokuntoisuuden ylläpitämiseksi tekemään sellaisiakin muutoksia, että kone ei välttämättä pelkästään väriä vaihtamalla vastaisi edes espanjalaista konetta palvelushistoriansa aikana. Melko varmaa on että vahintään mittari ja radiovarustus ei ole samanlaista, kuin operatiivisen historian aikana ja pidän melko epätodennäköisenä, että muutokset rajautuisivat pelkästään siihen.
I-16 Type 29 9.2.2009 23:03 Malli
Mielestäni oikein pätevä ensimmäinen malli sivustolle. Kuten todettua, parannettavaa on mutta malli on hyvin kasassa ja maalauksen ja siirtokuvien laiton kanssa ollaan selkeästi oikeilla jäljillä eikä mitään varsinaisia virheitä osu silmään. Jos jaksat niin laita se kuva pohjastakin. Tähtimoottori on kuitenkin aika sottainen kapistus ja jos vanhennus tehdään uskottavan näköisesti, niin pohjaa voi liata rankemmallakin kädellä.
P-51D "Miss Marilyn" 22.12.2008 12:21 Malli
Hieno Mustang. Chippauksetkin pysyneet mielestäni hyvin mittakaavan mukaisina, eli sopivan hillittyinä. Chipatut kohdat voisivat muuttua aavistuksen mielenkiintoisemmiksi, jos joistain kohdista paistaisi metallivärin sijasta keltainen sinkkikromaattipohjamaali.
Itse jäin kaipaamaan aavistuksen voimakkaampia pakokaasurantuja ja ehkä jotain öljyvalumia ym. töhkää moottoripeltien saumoihin ja nokan alueelle, mutta tämä on tietysti mielipidekysymys ja kyllähän se esikuvan tila esim. kuvanottohetkelläkin vaikuttaa asiaan.
Edit: Aseiden ruutijäljet ovat mielestäni harvinaisen onnistuneet, eli hyvin hillitysti erottuvat.
T-55: Valmis 18.11.2008 00:13 Rakennusblogi
Ei voi muuta kuin liittyä ylistävään kuoroon. Tähtiä ropisee. Hieno kokonaisuus tarkkaa detaljointia ja elävän näköistä maalausta. Plussaa aiheesta, on se T-55 niin perivenäläisen näköinen vekotin. Kritisoitavaa en keksi, koska en tunne esikuvaa riittävän tarkkaan ja detaljointikuvat näyttivät sen verran hengästyttäviltä.
Fw-190 D-9 13.11.2008 12:32 Malli
Joo, se johtuu siitä, että varhaisessa, päältä tasaisessa kuomussa oli kiristyslaitteisto, joka piti antennin aina kireällä. Kuplakuomussa tämä mekanismi poistettiin ilmeisesti tuotannon yksinkertaistamisen takia tai muuten vaan tarpeettomana.
Fw-190 D-9 11.11.2008 15:16 Malli
Kiitoksia taas palauteesta.

Mikko muisti oikein, malli oli luokkansa ykkönen Expossa 04.

Antennilanka tosiaan lötköttää ihan tarkoituksella, kuten tuossa tekstiosuudessa mainitsin. Siihen en ota kantaa, pitäisikö langan mahdollisesti olla hieman kireämmällä kuomun ollessa tuossa asennossa, aika vaikea asia setviä kuvista varmuudella.
Fw-190 D-9 10.11.2008 16:18 Malli
Kiitoksia jälleen palautteesta.

Mikko: Ei nähdä enää Expossa, kun osallistui kisaan 2004 :) Sen jälkeen käytin näytillä muistaakseni 06 Openissa. Nykyään malli on näytillä Keski-Suomen ilmailumuseolla, ja se on käynyt läpi kolme (!) isompaa korjausoperaatiota. Ensimmäisellä kerralla heitin itse päällystakin mallin päälle, kun sitä kuljetettiin autossa avoimessa pahvilaatikossa, toisella kerralla kissanpennut kävelivät mallailupöydällä, kun kone oli juuri saatu takaisin laivuepalvelukseen ja toistaiseksi viimeisen vaurioitumisen aiheutti kaveri, joka tarjosi muuttoapua.
Tiger II (Henschel) 8.11.2008 20:52 Malli
Ei nyt sentään kokonaan pensselillä, vaan sekatekniikalla. Kuten yllä totesin:
"vedin malliin kauttaaltaan tumman, jotakuinkin maalaamattoman teräksen väriä vastaavan pohjavärin ja tämän päälle punaisen primerin. Nämä värit maalasin ruiskulla. Vihreän ja keltaisen naamiovärin maalasin pensselillä" "Perusvärien maalauksen jälkeen lopputulos näyttää suorastaan törkeältä, mutta kun jokainen värialue on kuivapensselöity 3-4 kerta erisävyisellä öljyvärillä, ilme paranee huomattavasti."
Tiger II (Henschel) 8.11.2008 19:11 Malli
Kiitoksia kommenteista. Tela oli tosiaan poikki kuvanottohetkellä, on nyttemmin fiksattu.
Fw-190 D-9 8.11.2008 19:09 Malli
Kiitoksia palautteesta. Omasta mielestäni yksi parhaista lekomalleistani, tämän jälkeen ei toistaiseksi ole 1/32 mallia itseltäni valmistunutkaan.
Raimo: Siellä telineissä tosiaan oli laikutus ja vastaavaa näkyy muissakin loppusodan Focke Wulfeissa. Isot vaaleansinisenä loistavat laskutelineen peitelevyt eivät varmasti tuntuneet hyvältä idealtya aikana, jolloin Luftwaffe pyrki piilottamaan koneensa mahdollisimman hyvin kentille suojaan rynnäkkökoneilta.