Pienoismallit.net

Harri Huopainen

P-51D Mustang 17.11.2011 22:41 Malli
Kiitokset kommenteista. Tässäkin mallissa keskityin enimmäkseen maalaukseen kun itse rakentaminen oli tässä tapauksessa melko yksiselitteistä. Metallipintojen maalaus on toteuttu lähes kokonaan ruiskulla. Poikkeuksena muutamat rungon levyt, joihin tein ruiskumaalauksen päälle värivaihteluita myös pensselillä. Huomasin että onnistuu yksinkertaisimmillaan siten, että litkuttaa jonkin tietyn paneelin kokonaisuudessaan vaikka mattamustalla. Pieni määrä ohutta litkua tekee paneeliin juuri sopivan sävyeron.
P-47M Thunderbolt 23.10.2011 23:02 Malli
Kiitokset positiivisesta palautteesta. Tämän mallin kanssa oli hauskaa, ei vakavia vastoinkäymisiä ja sopivasti omien lisäysten näpertelyä, sekä kiinnostava maalauskaavio.
Arado 234 B2 13.5.2011 17:57 Malli
Kiitokset kommentoinnista. Ora: Kiitos linkistä. Kageron kirjasta löytyy kuvia juuri samaisesta yksilöstä. Kyseisessä koneessa antenni onkin juuri siiven etureunan kohdalla, mutta omassa mallissani laitoin tälle kohdalle läpinäkyvän kuvun alla olevan antennin. En ole ihan selvillä siitä, oliko kyseessä joko tai asennus, vai oliko kehäantenni siirretty taemmas silloin kun koneeseen oli asennettu kuvun alla oleva antenni. Onneksi on näinkin pieni seikka kyseessä, jätän vielä harkintaan.
Harmittaa, mallin kuviin tuli kummallinen sininen sävy vaikka mielestäni säädin värit sopiviksi ennen kuvien lataamista. No, tietää lisää harjoittelua kameran kanssa.
T-34/76 2.3.2011 19:05 Malli
Kiitos taas palautteesta.
Sarjan hinta pyörii siinä kahden kympin molemmin puolin hankintapaikasta riippuen, mielestäni saa oikein hyvin vastinetta rahoille.
Tämän skaalan vaunuja on kiva tehdä, näyttävät hyvältä lekomallien vieressä. Harmi kun eivät ilmeisesti ole saavuttaneet kovin laajaa suosiota ainakaan Suomessa.
T-34/76 25.2.2011 12:58 Malli
Kiitokset kommentoinnista.

Luukkujen sisäpuolen värisävyt ovat luullakseni oikein, eri asia on sitten onko maalipinnan elävöittäminen yhteensopivaa ulkopinnan maalauksen kanssa. Moottoritilan luukkujen sisäpuolet olen yrittänyt saada näyttämään siltä että ne ovat kauttaaltaan jonkinlaisen lika/öljykerroksen peitossa. Huomasin vasta kuvien lisäämisen jälkeen että olisihan tuohon moottoritilan takaluukkuun saanut pienellä vaivalla porattu pultinreiätkin. Saa nähdä tuleeko tehtyä joskus.
Pyöriin tein paljasta metallipintaa maalilla ja lyijykynällä mutta en saanut sitä kunnolla näkymään kuvissa. Jätin vaunun kokonaisuudessaan hyväkuntoiseksi lähinnä siksi että olen aiempiin KV vaunuihini tehnyt pari osumajälkeä, rikkoutuneet valonheittimet ja hieman ruttuja lokasuojiin.
Tarkoitus olisi tehdä tälle mallille isompi alusta ja laittaa viereen Gaz kuorma-auto. Joskus tulevaisuudessa sitten…
Polikarpov I-16 Type 10 14.4.2010 16:12 Malli
Kiitoksia kommentoijille. Punatähteä pitää sitten varmaan vielä hieman säätää, laitoin runkotähdenkin päälle vähän lattiavahaa loppuvaiheessa koska ajattelin että merkintään sopisi hieman kiiltävämpi maalipinta.
Ja tämänkin mallin ympärille pitäisi sitten valmistua pieni dioraama, tosin en vielä osaa sanoa minkä vuosikymmenen puolella…
Mitsubishi J8M Shusui 12.2.2010 21:20 Malli
Kiitokset palautteesta taas.
Kansallisuustunnukset ovat siirtokuvia, mutta tummat reunukset on maalattu. Pyrin mallaamaan tunnusta jonka alkujaan valkoinen reunus on maalattu käsivaralla yli.
Figut ovat tosiaan mielestäni hyvälaatuisia, ei voi ukkoja syyttää jos lopputulos ei näytä hyvältä. Figujen arvostelussa luonnollisesti kannattaa ottaa mittakaava huomioon, samoin kuin sangen läheltä otetut kuvat. Parantelin muutaman kuvan värimaailmaa äsken, toivottavasti muuttuivat edes vähän viisaamman näköisiksi.
KV-2 21.1.2010 21:58 Malli
Kiitokset palautteesta ja ideoista. Aika samaa mieltä itsekin olen maastosta ym. seikoista mitä paluteissakin mainittiin.
F4U-1 Corsair… 14.10.2009 00:21 Malli
Kiitoksia kommentoinnista!

Jäähdytysläpät olisivat tosiaan realistisemmat avoimina, mutta laitoin ne kiinni ihan vain laiskuuttani. Jos olisivat avoimena niin sisäpuolelle olisi pitänyt alkaa väsäämään detaljointia ja kunnon referenssien puutteessa se ei olisi ollut kovin nautinnollista. Lisäksi edellisen mallin valmistumisesta on n. puoli vuotta, teki taas mieli saada jotain valmiiksi :)
Walsh tosiaan lensi useilla koneyksilöillä, hänhän tuli ilmeisesti alasammutuksikin useammin kuin kerran. Huolto-ongelmatkin varmaan vaikuttaaneet siihen, että koneet ovat vaihtuneet. Harmi vain että kunnon kuvia aiheesta ei netistä tunnu helpolla löytyvän.

Pohjasta olen kuullut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Omasta mielestäni pakokaasujäljistä tuli aavistuksen liian voimakkaat, muuten tykkään itse lopputuloksesta.
Pakokaasujälkien maalauksen aloitin ruiskulla tekemäni jälkivarjostuksen yhteydessä. Korostin pohjan paneelirajoja ym detaljeita kohtalaisen voimakkaasti tummalla värillä ja tämän jälkeen ruiskutin hieman enemmämn maalia sisältävällä seoksella pakokaasurannut. Öljyvärillä maalasin paneelirajojen korostukset ja öljyvalumia sekä muistaakseni levitin väriä hieman pakokaasurantujen kohdalle (Eli saatoin filtteröidä sen, jos termi osuu kohdalleen :) Tämän jälkeen tein heti pakoputkien taakse ja putkien päihin kevyen kuivapensselöinnin Model Masterin Burnt metal sävyllä. Lopuksi levitin pakokaasurantuihin pastellipölyä ja lisäksi maalasin samalla jauheella lisää valumia kuvaavia rantuja veteen kostutetulla pensselillä.

Potkurin pyrin vanhentamaan siten, että lapojen takapuoli on kulunut enemmän kuin etupuoli. Käsittääkseni pöly pääsi kuluttamaan lapoja enemmän takapuolelta. Toteutin potkurin vanhennuksen rankalla chippauksella mutta omasta mielestäni tämä ei ole maalauksen parhaiten onnistunut kohta.

Litkutus onnistui omasta mielestäni vaihteeksi haluamallani tavalla. Moottoripeltien ja siiven tyven alueella pyrin mallintamaan valunutta ja roiskunutta öljy ym. törkyä eli kyseessä ei ole liikaa levinnyt litkutus. Varsinkin tämän kuvan mukaan sopivat malliin: www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_59430/ Vastaavaa törkyä tein myös siivekkeiden ja laskutelineiden luukkujen saranoihin
Toinen kuva, mistä saa hieman mallia pohjan likaantumisesta, varsinkin jäähdytysläppien kohdalla: www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_59430/#59431
Mitsubishi G4M2E… 26.8.2009 13:27 Malli
Ykak: Nesteliimatekniikalla tarkoitin sitä, että kone maalataan ensin metallivärillä joka suojataan lattiavahalla. Lattiavaha tai akryylilakka välttämätöntä, sillä nesteliima sulattaa emalivärin/lakan. Suojatun metallipinnan päälle maalataan sitten emalivärillä naamiovärit. Tämän jälkeen pintaan laitetaan pienellä pensselillä nesteliimaa joka "kiehauttaa" maalin. Sitten vain paperin palalla tai vastaavalla pyyhkäisee sulaneen maalin irti ja pinnassa on nätti lohkeama! Kannattaa edetä pari chippausta kerrallaan, sillä liima haihtuu nopeasti ja väri juuttuu uudestaan pintaan kiinni.