Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Mk I "female" 2.3.2015 22:38 Malli
Kyllä niissä jo periskooppeja oli, näkyy valokuvissa. Käsittääkseni silloin oli jo panssarilasiakin käytössä. Sen verran korjailen edellistä kommenttiani, että käytössä on ollut myös rei’itettyjä levyjä tähystysaukon sisäpuolella, eli ulkopinnan värillä maalattu tähystysaukko ei ole mikään varsinainen virhe ainakaan myöhäisempien Mk.IV vaunujen osalta.

Tässä keskustelussa käydään asiaa läpi oletettavasti jossain määrin asiasta perillä olevien toimesta ja viestiketjussa on varsin mainioita kuvia:

http://landships.activeboard.com/t52704458/mark-iv-periscope-blocks-or-drilled-plates/

Kuvissa näkyy lisäksi, että periskooppeja ja rei’itettyjä levyjä on ollut sekaisin käytössä jopa samassa vaunuyksilössä.

Tässä lisäksi säilyneiden vaunujen kuvia samalta sivustolta:

http://www.landships.info/landships/tank_articles.html#
Mk I "female" 28.2.2015 15:07 Malli
Englantilaisista ja oikeastaan kaikista muistakin WW-1:n raskaista vaunuista on lähestulkoon puolipakollista tykätä, jos ei muuten niin epäsuhtaisen rumuuden takia :)

AKK:n parannusehdotukseen liittyen, olen itsekin sitä mieltä, että tähystykseen tarkoitettuja koloja voisi korostaa paremmin erottuvaksi, mutta auki niitä ei tule porata. Rakensin vähän aikaa sitten Takomin Mk.IV:n ja olin jo aloittanut parin tähystysaukon avaamisen, kunnes sisäistin että suorakaiteen mallisten aukkojen kohdalla on periskoopit! Periskooppien aukot erottuivat oikeasta vaunusta sen verran hyvin, että useissa yksilöissä oli tehty näiden ympärille valemaalauksia, jotka hankaloittivat periskoopin aukkoon ampumista.
Näkyy varsin hyvin tunnetussa kuvassa Hyacinth vaunusta, aukkojen päälle on maalattu Z kirjain: Linkki

Lisäksi Tankogradin Beutepanzer opuksessa on hyvä kuva Mk.IV vaunusta, jossa kasematin tähystysaukkojen ympärille on maalattu varmaan kymmenkunta suorakaidetta. Tällaisesta en tosin onnistunut löytämään netistä kuvaa.

Muuta huomautettavaa en keksikään, hieno malli alustoineen ja maalauksineen.
Me-109 K-4 6.11.2014 10:34 Malli
Kiitos taas kommentoinnista.

Antti: Ihan tarkoituksella jätin sen yläpuolen pohjaa siistimmäksi. Tarkoituksena oli sotkea rungon pohjaa ja muitakin paikkoja lähinnä alueelta, jonne öljy ja lika valuu valuu ja pakokaasu tarttuu. Näin jälkikäteen ajatellen korkeusperäsinten alapintaakin olisi voinut varovasti liata. Käsittelystä johtuvia kulumajälkiäkin lisäilin vain moottorin, siiven tyvien ja ohjaamon alueelle.

Kannustelineen maalasin punaiseksi ihan huvikseni, ei perustu mihinkään varsinaiseen tietoon. Pohjasin tämän oletukseen, että koska samaa punaruskeaa käytettiin teräsosien pohjamaalina saksalaisten toimesta oikeastaan joka paikassa, niin aivan hyvin kannustelineessäkin voinee joissain tapauksissa olla pelkkä pohjaväri pinnassa.

Niskapanssarin vaalea osa kuvaa huopa, nahka tms. vaaleaa pehmustetta, en ole ihan varma mistä on kyse. Jokatapauksessa esim. SIH 6B Bf-109 G-6 opuksessa on useita kuvia, joista tämä erottuu. Selvimmin sivuilla 14, 19, 21 ja 26, koneyksilöt MT-498, 451 ja 445. Ilmeisestikin pehmuste suojasi sisäpuolelta lentäjän päätä ja ulkopuolelta tarkoitus oli varmaan estää kuomun vaurioituminen, jos panssari ja kuomun pleksi päätyivät koskettamaan toisiaan.

Siinä spinnerin maalauksessa idea oli nimenomaan maalata se itse leikatulla teippisoirolla ja rajailla vähän pensselillä jälkikäteen, tuli vankka käsityön leima :)
Me-109 K-4 5.11.2014 20:49 Malli
Kiitoksia palautteesta.

Spinnerin spiraali on maalattu itse, maalasin koko spinnerin pensselillä.

Mittaritaulun mittarit ja pari yksityiskohtaa on toteutettu siirtokuvilla, leikkelin sarjan mittaritaulusiirtokuvasta mittarit erilleen ja liimasin paikoilleen. Muuten kyllä maalattu käsin. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että porasin kuvassa vielä ummessa olevan tyhjän mittarin paikan lopuksi auki. Tähän oli K-Mersussa useimmiten asennettu joko metanolin määrämittari tai kello ja jos metanolilaitetta ei ollut asennettu, ei taulussakaan ollut mittaria.
T-55 19.11.2012 23:30 Malli
Kiitoksia taas kaikille kommentoineille, mielenkiintoisia tietoja ja tulkintoja tuli taas esiin.
Olen itsekin tyytyväinen mallin tämän hetkisiin väreihin, uskon että on kohtalaisen oikein osaan syyrialaisten vaunuista. Ehkä jonain vuonna tulee rakennettua malli vaikkapa T-62 vaunusta sinapinkeltaisella ja violettiin taittuvalla harmaalla naamioituna :) Tosin, jos tässä nyt alkaa aihepiiriin liittyviä panssarivaunumalleja rakentamaan, niin seuraava projekti on varmaan israelilainen Centurion.
Lueskelin juuri myös Avigdor Kahalanin kuvausta taisteluista ja, kuten Pasi jo aiheesta mainitsikin, hän ei luonnollisestikaan pitänyt lainkaan siitä, että syyrialaisten vaunuissa oli infrapunavalonheittimet ja israelilaisten vaunuissa ei.

Tässä vielä pari peruskuvaa totaalisesti tuhotusta ja alueen varmaan eniten kuvatusta vaunun hylystä. Kyseinen T-62 hylky on jätetty tuhoamispaikalleen monumentiksi Oz 77:n muistomerkille Kyynelten laaksoon. Kuten näkyy, palamattomissa kohdissa vihreä on hyvin pinnassa kiinni, harmaata ei ilmeisesti tässä yksilössä ole käytetty lainkaan ja keltainen näyttää kohtalaisen haalealta ja todella kuluneelta.
Mutta kyllä tätä vaunua ovat jo sääolosuhteet ehtineet tuhoamisen jälkeen koetella aivan tarpeeksi joten ei tästä täysin luotettavaa värisävytietoa pelkästään silmämääräisellä arvioinnilla saa, nämä kuvat ovat viime vuoden marraskuulta. Muistelen tästä vaunusta nähneeni netissä pian sodan jälkeen otetun kohtalaisen huonon värikuvan, mutta en sitä tietenkään onnistunut enää löytämään.

www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_99590/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_99589/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_99588/#kuva
T-55 18.11.2012 17:34 Malli
Kiitoksia taas palautteesta, ja AJ:lle kiitokset kuvalinkeistä. Taas kerran erittäin kiinnostavia otoksia.

Waltter: Teloja saa onneksi vielä aseteltua paremmin paikoilleen, niitä ei ole liimattu vetopyöriin ja vetopyöräkin on vielä liikkuva. Pitänee hieman säätää niitä jossain vaiheessa. Ja lipas tosiaan on Tamiyan palikka ilman muutoksia.
Alustasta sen verran, että olen kyllä yrittänyt Golanin alueen maastoa tässä ajatuksella jäljentää, eri asia tietysti on että onko siinä ihan täysin onnistuttu. Esimerkiksi tässä kuvassa, joka tosin on ilmeisesti otettu kevätaikaan, maasto on todella ilosen värinen:
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94188/#kuva
Murikoita voisi helposti olla enemmänkin, maasto on monin paikoin todella kivikkoista ja heinä saisi ehkä olla pykälän verran enemmän auringon polttaman näköistä lokakuuta kuvaavassa maastossa.

PhantomII: Keltainen voisi tosiaan olla ehkäpä aavistuksen voimakkaampi. Maalasin mallin enimmäkseen 80-luvulla kuvattujen hylkyjen kuvien mukaan. Vasta siinä vaiheessa, kun maalaus oli jo aika pitkällä tulin löytäneeksi parempia kuvia vielä ehjistä vehkeistä, tosin monet näistä olivat vuosikymmeniä myöhemmältä ajalta. Lisäksi harmaakin näyttää monissa kuvissa mielestäni siltä, että se taittuu aavistuksen violettiin ja luo jossain määrin ruskeaan vivahtavan vaikutelman. Osaatko tästä harmaan sävystä sanoa mitään?
T-55 16.11.2012 19:15 Malli
Iso kiitos kommentoineille ja tähtiä antaneille.

Petri J: Kyllä siellä alustassa on hillityt telojen jäljet, samoin kuin vaunun edessä menosuuntaan lähes poikittain oleva toisen vaunun telanjälki. Näkyy kuvissa aika huonosti, yritin tarkoituksella tehdä jäljet hillityiksi kun maasto Golanilla on melkoisen hyvin kantavaa ja siten erinomaisen sopivaa panssarivaunuilla ajeluun.

Petri O: Ei muuta kuin T-55 vaunuja kasaamaan, mielenkiintoisia esikuviahan riittää. Satuin tätä rakennellessani löytämään melko hyviä kuvia Libyan kapinallisten vaunuista, oma suosikkini oli hiekan värinen vaunu, johon oli pikanttina lisänä maalattu lausahdus sikäläistä kirjoitusta mitä ilmeisimmin punaisella spraylla. Ja pakkohan sille johtajalle oli maalata viikset, ilman niitä olisi näyttänyt yhtä vajaalta kuin talvisodan suomalaistaistelija ilman puukkoa :)

AJ:lle kiitos kuvista, näistä olin aiemmin onnistunut netin kautta löytämään vain yhden. Hyvä että se figuurin värikin osui kohdalleen.

Tässä vielä pari kuvaa aiheesta, mustavalkoiset netistä löytämiäni ja värilliset isäni ottamia.

www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94188/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94187/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94189/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94190/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94186/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94155/#kuva
www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_94158/#kuva
Ki-43-II Hayabusa… 24.5.2012 00:00 Malli
Kiitos palautteesta Arska.

Ohjainpintojen kangaspäälysteiset osat maalasin tarkoituksella tällä kertaa alumiinin väriseksi, yhteen aiempaan japanilaismalliin maalasin ne harmaaksi. Olen kanssa lukenut, että yleinen käsitys kangasverhoiltujen osien väristä japanilaiskoneissa olisi vihertävä harmaa, mutta toisaalta niistä kuvista, mitä minä olen nähnyt ei kuitenkaan synny mielestäni vaikutelmaa, että kangaspinnan väri poikkeaisi ratkaisevasti aluminipinnasta. Päädyin sitten maalaamaan ohjainpinnat alumiinin värillä, (tosin hieman eri sävyllä kuin siipien metallipintaa jäljittelevä maalaus) koska alumiiniväriä on kuitenkin kautta maailman laajalti käytetty (ja hyväksi havaittu) kangasverhoilun värjäämiseen ja uv. suojaukseen jo ensimmäisen maailmansodan ajoista alkaen.
Onkohan japanilaiskoneiden kangasverhoiluista säilynyt kunnon kappaleita tai aikalaispapereita näihin päiviin, vai perustuvatko oletukset väristä kuvien tulkintaan?

Potkurin, etureunojen ja häikäisysuojan sävyjä en ryhdy puolustelemaan, sillä näihin seikkoihin en ole juuri lainkaan perehtynyt.
Ki-43-II Hayabusa… 22.5.2012 23:44 Malli
Kiitoksia sekä suullisesta palautteesta että tähdistä!
Antti P: Hasen P-40 sarjaan en osaa verrata, kun en ole rakentanut mutta ei tämän laadussa minusta mitään huomautettavaa ollut. Liimaa väliin ja palat paikalleen niinkuin yleensä Hasen mallien kanssa :) Yksityiskohdista ja mitoista en sano mitään kun en näitä lainkaan tutkinut, mutta todennäköisesti ovat kohtuulisen oikein. Parasta sarjassa olikin mielestäni juuri se, että ei tarvinnut hioa ja säätää viikkotolkulla, vaan pääsi ilman ylimääräisiä mutkia maalauksen pariin.

Häpä: Tunnuksista jätin tällä kertaa tarkoituksella enemmät chippaukset pois ja tyydyin vain hieman elävöittämään punaista väriä, kuvia katsellessa näyttää minusta siltä, että rinkulat ovat yleensä vähintäänkin kohtuullisen hyvässä kunnossa, vaikka muu maalaus näyttäisikin väsähtäneeltä. Lieneekö tunnukset maalattu paremmalla maalilla vai ovatko japanilaiset syystä tai toisesta katsoneet tärkeäksi pitää tunnukset kunossa, en tiedä. Tai sitten kyse on vain virheellisestä kuvien tulkinnasta :)

Pitääpä vielä sanoa, mielestäni oli aika hauskaa tehdä malli ilman tarkkaa esikuvaa, pystyi sopivasti valitsemaan mielenkiintoisimpia yksityiskohtia eri koneiden valokuvista ja kokonaisuuden kanssa pääsi vielä sopivasti käyttämään mielikuvitusta.
Bell X-1 10.12.2011 15:51 Malli
Kiitoksia palautteesta!

Antti P: Joo, yksilön valinnassa ei tullut vaikeuksia, sen verran monta kertaa tullut junnuna (ja pari kertaa vähän vanhempana) katsottua Valiojoukko, varsinkin leffan alkupuoli :) Rakentamisessa ei kovin kauaa mennyt, kun osia oli sen verran vähän ja ohjaamoon on melko huono näkyvyys. Leppoisa projekti, mihin meni ehkä pari viikkoa hyvin rauhallisella rakennustahdilla. Antti L:n arvaus pitotin päässä olevan möykyn tarkoituksesta kuulostaa uskottavalta. Itse en tämän tarkoitusta saanut selvitettyä. Sen verran nettilähteistä sain selvitettyä, että koneessa oli lentäjälle tietoja välittävän pitotin lisäksi myös oma pitotputki ja paljon muuta tavaraa mittaustulosten rekisteröintiä varten.
Lentäjällä oli laskuvarjo mukanaan mutta, kuten Antti jo mainitsikin, se oli lähinnä henkisenä tukena sillä poistuminen turvallisesti lennon aikana oli käytännössä mahdotonta siiven sijainnin takia.

Raimo: Kyllä se Monogramin sarjan muuntaminen X-1:n emäkoneeksi varmasti onnistuisi, mutta itselläni ei riittäisi urheiluhenki siihen yritykseen. Tässä eräs esitys aiheesta: www.aircraftresourcecenter.com/Gal7/6701-6800/gal6730-X-15-Chapis/00.shtm
Ja tietysti joku toinen ulkomaaneläjä on näemmä pistänyt vielä paremmaksi ja tehnyt saman RC lennokeilla! www.youtube.com/watch?v=GtIL_VjBUGo