Pienoismallit.net

Harri Huopainen

KFIR C2 12.11.2016 00:17 Malli
Nätti malli sekä rakentamisen että maalauksen osalta. Koneen syntyhistoriasta sen verran, että Israelissa valmistettuja Mirage 5 koneita, jotka tunnetaan Nesherinä ja IAI Kfiriä ei tule suoraan sekoittaa keskenään.

Israelilaiset olivat jo tilanneet ja maksaneet Mirage 5 koneet Ranskasta, mutta vuosina 1967 ja -69 Ranska asetti aseidenvientikiellot Israelille ja kauppa peruttiin virallisesti. Koneet ja tarvittavat työkalut kuitenkin toimitettiin salaa Israeliin osina ja koottiin Israelissa. Jonkin verran vaikutusta asiaan saattoi olla sillä, että Marcel Dassault oli juutalainen. Moottorin piirustuksia sen sijaan ilmeisesti hankittiin salaisen palvelun avustuksella Sveitsin kautta, moottorit valmistanut SNECMA oli suoraan Ranskan valtion omistuksessa. Ilmeisestikin Neshereistä löytyykin ranskalaiset valmistuslaatat osista israelilaisten sijaan.

Tarina varastetuista piirustuksista ja ilman lisenssiä "pitkästä tavarasta" valmistetuista koneista sopi ilmeisesti hyvin molemmille osapuolille, Ranska ei joutunut selittelemään miksi israelilaiset olivat saaneet käyttöönsä lisää Mirageja aseidenvientikiellosta huolimatta ja Israelin salaisen palvelun ja orastavan lentokoneteollisuuden maine kasvoi.

Kfir on sitten Israelilainen jatkokehitelmä Nesheristä varustettuna amerikkalaisella J79 suihkumoottorilla ja esim. Israelin ilmavoimien vuosikirjassa 1984 sanotaan, että Kfir on ensimmäinen israelilaisten itse suunnittelema hävittäjä ja se pohjautuu pitkälti ranskalaiseen Mirage 5 koneeseen.

Nesherin kehityksestä löytyy uskottavan oloinen kuvaus Tom Cooperin kirjasta Arab Migs vol. 4, kertomuksessa oli myös Israelilaistutkija Shlomo Alonin kuvaus asiasta, kirjoittamani jutut pohjautuvat pitkälti ko. kirjan kuvaukseen.
T-62 24.5.2016 23:01 Malli
Kiitoksia onnitteluista!
T-62 20.5.2016 23:40 Malli
Kiitos palautteesta taas.
OH: Yhdessä vaiheessa meinasin juottaa ajovalojen suojakehikot, mutta laiskuus iski. Samassa kohtaa oikaisin myös aiemman T-55 mallini kanssa. Ehkä kolmanteen malliin sitten, jos tulee vielä näitä vaunuja rakennettua. Kehikko kyllä parantaisi mallin ilmettä ja olisi ihan hyvää juotosharjoittelua.
T-62 16.5.2016 14:58 Malli
Kiitoksia kommentoinnista ja tähdistä. Tämän mallin kanssa oli ihan kivaa, merkittävämpiä vastoinkäymisiä ei juurikaan ollut.

Phantom II: Käsittääkseni Manasherobin kirjassa käsitellään nimenomaan T-62:n yksityiskohtia ja käyttöä arabien toimesta, tässä arvostelu kirjasta: www.cybermodeler.com/hobby/ref/smp/book_smp_t-62.shtml
Huonona puolena pidettiin sitä, että syyrialaisten taktisten merkintöjen merkityksiä ei selitetä tarkemmin, mutta kirjassa on hyvin paljon kuvia ja piirroksia tuhotuista ja saaliiksi jääneistä vaunuista. Kirja on ykkösosa, eli Tiraneita olisi ilmeisesti tarkoitus käsitellä joskus ilmestyvässä kakkososassa.

Pasi: Samaa ajattelin itsekin tätä tehdessäni, jätin mallin mahdollisimman siistin ja vähän käytetyn näköiseksi verrattuna vaikka aiemmin rakentamaani T-55 malliin.
Heinkel He 219 A-2 3.3.2016 19:40 Malli
Hieno malli ja erityismaininta oikeasta maalausjärjestyksestä, eli vaaleat kiemurat tummemman harmaan päällä. Neuvoiko ohjekin toimimaan tässä järjestyksessä, vai bongasitko asian valokuvista? Muistan kokemani valaistumisen tunteen, kun tuijottelin omaan UHU projektiini liittyen valokuvia ja huomasin asian.
Mk.IV Female 18.2.2016 12:25 Malli
Kiitoksia!
Mk.IV Female 4.2.2016 11:38 Malli
Kiitokset kommentoijille ja tähdittäjille. Jospa jonain vuonna saisi koko WW-1 vaunukokoelman valmiiksi…
A6M5a Zero 19.6.2015 13:23 Malli
Kiitoksia kommentoineille.
PhantomII: Maalaus on yhdistelmä useista koneista. Tuijottelin eri lähteistä löytyineitä mustavalko- ja värikuvia ja lueskelin aiheesta jonkin verran. Esimerkiksi pohjaa en chipannut oikeastaan ollenkaan, kun harvoissa kuvissa, joissa pohjan maalaus erottuu tällaista ei ollut havaittavissa. Pohjan likarannut sen sijaan pyrin jäljentäämään oikestaan suoraan amerikkalaisten sotasaaliskoneesta ilmassa kuvatun laadukkaan kuvasarjan pohjalta.
Huvittavinta on, että yksi parhaista näkemistäni värikuvista löytyi kaikista mahdollisista paikoista Wikipedian englanninkieliseltä sivulta: en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_A6M_Zero#/media/File:A6M5_scrapped.jpg
Vaikka koneet on kuvattu kentän laidalla romuna sodan jälkeen, voi varsinkin siiven tyvien kulumista sanoa melkoisella varmuudella, että ovat tulleet nimenomaan käytön aikan. Kuvan vasemmassa laidassa olevassa koneessa kulumia ei näy oikestaan lainkaan. Markuksen linkittämä artikeklikin oli varsin mielenkiintoinen selvitys aiheesta, väitteet kuulostivat uskottavilta.

Janne: Merkinnöistä en itse osaa sanoa paljoakaan varmuudella, mutta käsittääkseni monet zerot päätyivät kamikazeyksiköille ilman sen kummempia muutoksia merkintöihin.
A6M5a Zero 17.6.2015 23:45 Malli
Kiitoksia palautteesta. Tätä mallia oli ilo nikkaroida ja pintakäsittelyyn jaksoi keskittyä, kun ei tarvinnut käyttää tuntikausia mallin yksityiskohtien paranteluun. Meinasin aluksi chippailla mallia kauttaaltaan enemmänkin, mutta valokuvia ajatuksella tuijoteltuani päätin rajoittaa maalin kulumisen enimmäkseen kävelyalueille ja luukkuihin, joita auotaan jatkuvasti.
T-54A 21.3.2015 21:42 Malli
Hieno vaunu kokonaisuudessaan.
Omaa silmää miellyttää erityisesti se, että kuvien perusteella vaunun väri on saatu säilymään selvästi puhtaan vihreänä valokohtien vaalennuksesta huolimatta, eikä ole lähtenyt taittumaan harmaaseen, kuten helposti käy. Ilmeisesti vihreän taittaminen tehty enimmäkseen keltaisella valkoisen sijasta?