Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Vahan päälle voi huoletta vetää kaikkea tärpätillä ohennettavaa ja vahapinta kestää hyvinkin voimakasta värihuuhtelua tai epäonnistuneiden maalausten poistoa.
Sen sijaan vahapinta on äärimmäisen helppoa tuhota esim. asetonilla, tai voimakkailla alkoholeilla, kuten Lasolilla.

Itse olen levittänyt vahan joko kostealla kangasrätillä tai pensselillä, hyvä ja kirkas pinta on tullut.
Luulisin, että akryylimaalin pintaan voi lakata kosketuskuivanakin, vaha ja maali todennäköisesti sulautuvat tällöin hieman yhteen.
Emalivärien ja muiden liuotinpohjaisten maalien kanssa en mokomaa kokeilisi, sillä tällöin kerrokset eivät sekoitu keskenään ja pinnalla oleva vaha kuivuu nopeammin, kuin alla oleva maali. Uskon, että alla olevan värin kuivuminen vahakerroksen kuivumisen jälkeen saattaa aiheuttaa epämiellyttäviä reaktioita, pahimmillaan ehkä useammin öljyvärimaalauksissa esiintyvää "krakelointia", eli päälimmäisen kerroksen lohkeilua.
JKL lähistön mallarit   16.4.2007 21:41
Ilmoittaudun. Voisin laittaa asiasta ilmoituksen tuonne toisenkin foorumin puolelle, jos sieltäkin halukkaita löytyisi.

Harri Huopainen
Fokker Dr.1 1/72-mittakaavassa?   12.1.2007 12:21
Roden on myös tehnyt kolmitason 1/72 koossa. En tiedä, onko vielä tuotannossa, mutta jos on, niin löytynee Kuivalaiselta. Eduardin sarjaa en ole rakentanut, mutta uskoisin olevan helpommin rakennettava, kuin Rodenin vastaava.
Kannattaa huomioida, että Rodenilta ja Eduardilta löytyy molemmilta kaksi sarjaa aiheesta. Toinen esittää esisarjan koneita, joita valmistettiin kolme kappaletta ja jollaisella Werner Voss sai surmansa ja toinen taas sarjatuotantokonetta.

Harri Huopainen