Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Tinneri/tinnerillä ohennettavat maalit minkä tahansa emalimaalin päälle ruiskittuna sulattavat maalin, eli Alcaladin pohjaväriksi ei voi mielestäni suositella Humbrolin tai Revellin maaleja.

Toisin päin ongelmia ei tule, eli tinnerillä ohennettavat maalit kestävät päälle maalausta tärpätillä ohennettavilla maaleilla.
109G-6 palkkiristien koko   10.3.2008 19:52
Runkoristien koko oli todellakin suomalaisissa, samoin kuin useimmissa muissakin Mersuissa 900 mm, eli kaksi runkokaariväliä. (lukuun ottamatta WNF:n valmistamia koneita, joissa ristin leveys oli ilmeisesti 950 mm, joka tapauksessa yli kaksi runkokaariväliä) Tämän aikakauden koneissa reunat olivat pääsääntöisesti valkoiset ja tunnuksen sisäosat oli maalattu tummemmalla yläpinnan naamiovärillä.

Siiven alapinnan ristien halkaisija on myös 900 mm, mittasuhteet samat kuin runkoristissä. Valokuvissa näkyy alapinnan ristejä sekä kapeilla mustilla reunuksilla että ilman, en ota kantaa kummat 507:ssa ovat olleet.

Piirroksen mukaan halkaisijaltaan 950 mm olevan tunnuksen mittasuhteet ovat seuraavat: Ristin sisäosan leveys 240 mm, valkoisen reunuksen 125 mm ja ohuen mustan reunuksen leveys 30 mm. En pane päätäni pantiksi, mutta oletan vahvasti, että myös 90 cm leveissä risteissä on samat mittasuhteet.

Siiven yläpinnan risti oli ohjeen mukaan ja useimmiten käytännössäkin halkaisijaltaan 1000 mm. Jonkin verran esiintyi pienempiä, halkaisijaltaan 950 mm olevia ristejä. Joissain tapauksissa keskusta maalattu tummemmalla naamiovärillä tai mustalla, en tiedä tuliko viimeksi mainitulla tavalla maalattuja koneita Suomeen.

Tunnuksen sisäosan leveys on tod. näk. 250 mm ja valkoisen reunuksen paksuus n. 60-75 mm, tähän ei ilmeisesti ole mitään kiveen kirjoitettua kaavaa. Myös linkitetyn ohjeen mukainen 1/20 osa halkaisijasta on mahdollinen.
BW-372   8.3.2008 15:27
Tarkoittaa sitä, että luodinreiät, kiharalla oleva potkuri ja pakkolaskussa ruttaantuneet pellit jätetään ennalleen, samoin kuin alkuperäinen maali suurimmalta osin. Esimerkiksi kuormaliinojen aiheuttamat vauriot koneen pinnassa pyritään korjaamaan, rungon osat kiinnitetään takaisin paikoilleen, puhdistus suoritetaan loppuun ja joitakin paikkamaalauksia tullaan varmasti tekemään, tosin siten että jälkeenpäin tehdyt maalaukset ovat myöhemmin poistettavissa.

Entisöintisuunnitelmaa ei ole vielä tehty, sillä sen jälkeen kun kone tuli Museolle, aika kului koneen purkamiseen ja siirtokuntoon valmistelemiseen sillä konehan oli näytillä ilmavoimien 90v juhlassa Jyväskylän paviljongissa. Kone kuljetettiin tänään takaisin Tikkakoskelle ja mahdollisesti jo ensi viikolla päästään itse asiaan.
No, toivottavasti hakaristit peitetään Euroopan läpi lentämisen ajaksi samaan tapaan, kuin alkuperäisissä yksilöissä siirtolentojen aikana :)
Hiekan kiinnittäminen?   21.2.2008 21:23
Hiekan kiinnitystä voi lopuksi vahvistaa ruikkimalla suihkepullosta joko ohennettua Erikeeperiä tai varta vasten tarkoitusta varten tehtyä Woodland scenicsin Scenic cement liimaa.
Sakujen lila WW1   21.2.2008 19:36
Iltaa. Xtracolorilta löytyy suoraan, purkissa on numero X242 ja määritelmänä selkeästi German ww1 topside purple.

Jos aletaan puhua värikartastojen määritelmistä, niin mm. Albatross publicationsin kirjassa von Richthofen's flying circus, colours and markings of Jagdgeschwader nr. 1 Methuen koodiksi annetaan18D6 ja FS koodiksi FS37144

Xtran väri on melko tumma ja saman valmistajan ww1 vihreän kanssa kontrasti on mielestäni aika vaatimaton varsinkin 1/72 mallissa.
Vitsiketju   21.12.2007 21:42
Jumala ja Jeesus käyskentelivät taivaassa. Oli kaikenpuolin rauhallista, sillä ihmisiä kuoli hitaaseen tahtiin ja taivaanporteilla oli hiljaista. Jumala sanoi: "Nooh, poikani. Voitaisiin tänään pitää koti-ilta, katsella elokuvaa, ottaa pari bisseä ja minä puhun sinulle kuin Isä pojalle. Jeesuksellehan se sopi. Ennen iltaman aloittamista Jeesus ehti mainita suunnitelmista Pietarille ja parille pyhimykselle.
Ilta alkoi, muutama bisse oli jo otettu, elokuva oli puolessavälissä ja Jumala oli jaellut isällisiä neuvoja kun ovikello yllättäen soi.
Jumala sanoi: "Menehän poikani nuoremmiksesi avaamaan ovi:"
Jeesus meni ovelle ja siellähän oli Allah, joka sanoi seuraavaa: "Teerve. Me kuulin kaverilta, että teilä täälä elokuva ilta. Voiko me tulla käymä?"
Jeesus katselee hetken Allahia ja huikkaa olohuoneeseen: "Faija, ootsä tilannu pizzaa?"
MIG 21 aloittelijan pulma   19.12.2007 17:09
Juurikin vastaavaa Migiä rakentelen ja itse tein mittaritaulun siten, että sutaisin molemmat puolet Humbrolin mustalla ja vedin kohokuviopuolelle lattiavaha kerroksen. Tähän päälle siirtokuva ja tolkuton määrä Micro sol siirokuvapehmennintä. Kyllä se siihen asettuu, juuri kokeilin. Lopputulos kannattaa vielä suojata lattiavahalla tai lakalla. Tietenkään tulos ei vastaa hyvin tehtyä etsimittaritaulua, sillä siirtokuva tietysti venyy ja vääristyy hiukan, mutta kuomun läpi kurkkiessa se menee aivan täydestä. Vastaavalla tavalla olen tehnyt mittaritaulun myös Airfixin Spitfire 22:een ja lopputulos oli yllättävän hyvä.

Kiirettä pukkaa, tänään aloitin Migin ja meinasin antaa sen veljelle joululahjaksi, saa nähdä kuinka käy.
7,5cm Pak40 kranaatit?   18.12.2007 10:39
Kiitoksia tiedoista itse kullekkin. Projekti pääsee jatkumaan, rakennushuoneeseen poistu!
7,5cm Pak40 kranaatit?   17.12.2007 13:59
Minkä värisiä mahtoivat ko. kranaatit olla? Dragonin ohje ehdottaa sekä panssari että sirpalekranaatin väriksi metallinväriä, mikä on mielestäni taatusti väärin. Onko oikeampi väri mahdollisesti kenttäharmaa tai musta ja onko kranaattien kärjessä jonkinlaista käyttötarkoituksen ilmaisevaa värikoodia?
Kiusallista, omista lähteistä löytyy kyllä kaikenlaisia mustavalkoisia halkileikkauskuvia, mutta simppeliä perustietoa ei tule vastaan.

Lisäkysymyksenä pitää vielä kysyä, että ei kai Suomeen ehtinyt kesällä 44 tulemaan teräksestä tehtyjä hylsyjä. Itse olen ymmärtänyt, että kaikissa suomalaisten käyttämissä kranaateissa oli messinkihylsy.