Pienoismallit.net

Harri Huopainen

Häkkivarastoon pitää saada lisää tilaa, eli tavaraa myyntiin. Kaikki ilmoitetut kamat myydään kuvauksen mukaisina kokonaisuuksina, en mielelläni ala myymaan puolikkaita dekaaliarkkeja tms. yksi kerrallaan. Kuvia tavaroista löytyy kuvapankistani, osa dekaaliarkeista on vajaita jne. Katso kuvat ennenkuin ostat.

Ostaja maksaa toimituskulut

15 € 1/48 Eduard Mirage III CJ Profipack. Etsit, maskit ja isot dekaaliarkit Ranskan ja Israelin koneille. Aloittamaton Myyty

7 € 1/48 USAAF Mustang ja Thunderbolt dekaaleja sekä arkki geneerisiä numeroita ja kirjaimia. Kagero ja Kits World.

10 € 1/48 ja 1/32 Luftwaffe aftermarket dekaaleja. Aeromaster Augsburg Eagles XI, Aeromaster Bf109K Last of the Breed, 1/32 Eagle Call EC21 Yellow tailed Doras, Eagle Call EC14 Doras of the Galland Circus, läjä Kageron kirjojen mukana tulleita Luftwaffe dekaaleja ja pari arkkia eri mallisia ilkeitä natsimerkkejä ym. Myyty

7 € 1/48 ja 1/32 Luftwaffe ylijäämäarkkeja. Hasegawa, Tamiya, Dragon Revell lähinnä Bf109 ja Fw190. Joukossa näytti olevan mm. käyttökelpoisia merkintöjä v.1940 mielenkiintoisiin eri ässien E-mersuihin. Myyty

12 € 1/48 Lozengea ja parin Fokker DVII koneen merkinnät. Lozengea kaikissa laaduissa ml. Rodenin vanhaa "peltilevystä" tehtyä laatua, Dragonin kökköä, FCM:n sirkustelttaa, Pegasuksen vanhaa mutta hyvää 5 väristä ja Eagle Striken hyvää neliväristä. Huonompia lozenge-dekaaleja olen itse käyttänyt esim. sellaisissa paikoissa, jotka maalataan myöhemmin yli jollain värillä siten, että kuvio kuultaa hieman läpi. Myyty

3 € 1/48 ja 1/35 dekaaleiden ja maskien "ynnä muut" kategoria. InScale 1/48 Fiat G.50, Kageron Mi-17 dekaalit puolalaiseen kopteriin, Skybow:n Tiger I 1/48 arkki, jonkun saksalaisen vehkeen koskematon Tamiyan arkki ja muutamia Eduardin 1/35 maalausmaskeja saksalaisiin panssukkeihin.

12€ Läjä mustia ja valkoisia styreenilevyä 3 mm - "lähes paperin ohut". Näillä rakentelee scratchista pisteosia pari vuosikymmentä tai vaihtoehtoisesti kasaa 1 - 2 mallia suorasta tavarasta ja vielä jää kourallinen silppua yli. Myyty

20 € 8 kpl Citadelin ruohosirotteita kaikissa väreissä ja pari pussia Woodland Scenicsin sirotteita. Neljä purkkia avaamattomia, mutta muissakin yli puolet jäljellä.
Pakko tyhjentää hieman kirjahyllyä, että voi ostaa uusia kirjoja tilalle…

Ostaja maksaa postikulut, tai nouto Jyväskylästä. Useamman kirjan ostaminen kerralla enemmän kuin suotavaa.

Panssukkikirjat:

Squadron Signal armor no. 14: Stug III in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal armor no. 16: Sherman in action 3 €MYYTY!
Squadron Signal armor no. 20: T-34 in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal armor no. 32 Hummer HUMVEE in action 3 €
MYYTY!
Squadron Signal combat troops no. 3: Waffen SS in action 3 € MYYTY!

Squadron Signal Walk around no. 1: M4 Sherman 4 € MYYTY!

Squadron Signal Panzer colors vol. I 4 € MYYTY!
Squadron Signal Panzer colors vol. II 4 € MYYTY!
Squadron Signal Panzer colors vol. III (Ahkerasti selattu, pari sivua irti, mutta tallessa) 2 € MYYTY!

Panzers at Saumur no.2: Panther Ausf. A, Jagdpanther, 15 cm Panzerwerfer Maultier 6€ MYYTY!

Panzers at Saumur no. 3: Hummel, Nashorn, Marder III, Wespe, 7,5 cm Pak 40 auf GW Lorraine Schlepper, 10,5 cm le FH18 auf GW39H 6 € MYYTY!

Osprey New Vanguard no. 1: Kingtiger 4 € MYYTY!
Osprey New Vanguard no. 5: Tiger I 4 € MYYTY!
Osprey New Vanguard no. 22: Panther variants 4 € MYYTY!

Ian Allan Tanks in detail no. 3: Panther Ausf A, D & G 4 € MYYTY!

VDM: Panther Ausf.G Im Detail 5 € MYYTY!

Lentskarit:

Squadron Signal aircraft no. 72: Hurricane in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft special no. 39: Spitfire in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft no. 67: P-47 Thunderbolt in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft no. 208: P-47 Thunderbolt in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft special no. 85: Ju-88 in action part 1 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft no. 44: Bf-109 in action part 1 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft special no. 57: Bf-109 in action part 2 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft no. 170 Fw-190 in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft no. 5: F-4 Phantom II in action 3 € MYYTY!
Squadron Signal aircraft no. 32: F-14 Tomcat in action 3 € MYYTY!

Squadron Signal Walk around no. 7: P-51D Mustang 4 € MYYTY!
Squadron Signal Walk around no. 22: Fw-190 A-F (Huolella selattu, pari sivua irti, mutta tallessa) 2 € MYYTY!
Squadron Signal Walk around no. 10: Fw-190D (Huolella selattu, pari sivua irti, mutta tallessa) 2 € MYYTY!
Squadron Signal Walk around no. 24: Bf-110G 4 € MYYTY!

Greenhill Books Luftwaffe at War: Fw-190 The Birth of the Butcher Bird 4 € MYYTY!
Greenhill Books Luftwaffe at War: Fw-190 Defending the Reich 1943 - 45 4 € MYYTY!
Greenhill Books Luftwaffe at War: Defeat in the West 1943 - 45 4 € MYYTY!

Schiffer Luftwaffe profile series no. 3: Heinkel 219 Uhu 4 € MYYTY!
Schiffer: Luftwaffe Airfield Equipment 5 € MYYTY!

Mushroom publications Blue Series: Adolf Galland 5 € MYYTY!

Motorbooks International Warbird History: P-47 Thunderbolt. Combat and Development History of the Thunderbolt 7 € MYYTY!

Red Kite: KG-55 in Focus. The Photographic History of the Famous Luftwaffe Bomber Unit 5 € MYYTY!

Muut

Kalmbach: How to Paint Realistic Military Figures 4 € MYYTY!

Cornelius Ryan: The Longest Day, Wordsworth Military Library 3 € MYYTY!
John Toland: The Battle of the Bulge, Wordsworth Military Library 3 € MYYTY!
Suomi Tsaikan ohjaamon väri   12.2.2018 22:35
Pikaisesti netistä lukemani perusteella Polikarpovien venäläiset ohjaamovärit ovat hiukan monimutkainen asia. Harmaista ja sinisen harmaista ym. väreistä en siis sano vieläkään mitään varmaa, mutta tosiaan näyttää siltä, että ainakaan 1/72 mittakaavassa ei ole suurta merkitystä sillä, ovatko ohjaamon laidat olleet venäläistä vai suomalaista sisäväriä. Ero ei ole välttämättä järin suuri.

(Edit 22.35: Jari ehtikin laittaa selventävän viestin harmaista, kun kirjoittelin viestiä)

Sen sijaan venäläisillä näyttää ainakin joskus olleen tapana maalata koneiden istuimet, astinlaudat ja sauva vihreäksi, tällä on jo merkitystä jos päätyy mallintamaan venäläisvärissä olevan ohjaamon. Näyttäisi olleen ainakin Tsaikassa ja I-16 koneissa käytetty tapa. En keksinyt tälle mitään muuta vähänkään järjellistä syytä kuin sen, että ohjaamosta ulospäin näkyvät osat maalataan ulkopintojen kanssa samalla, tai samankaltaiselta värillä, etteivät vaaleat ohjaamot paista maassa olevista koneista vihollisen tiedustelukoneille. Monet netistä helposti löytyvät ohjaamokuvat on otettu lentävistä replikoista, mutta tietääkseni näissä Uudessa Seelannissa tehdyissä koneissa on yritetty saada maalaukseen liittyvät yksityiskohdat ainakin kohtuullisella tarkkuudella jäljennettyä. Pariisin museon Tsaikka, josta Antti linkitti kuvia, on minunkin tietääkseni varsin alkuperäisessä kunnossa.

Ohjaamon kankaalla verhoillut osat näyttäisivät olleen venäläiskoneissa pellavan värisiä. Näin myös Ilmavoimamuseon Polikarpov U-2 koneessa.
Suomi Tsaikan ohjaamon väri   11.2.2018 23:59
Oma veikkaukseni on alkuperäinen venäläinen ohjaamoväritys. Vaaleaa harmaata venäläisetkin käyttivät ohjaamoissa jonkin verran, mutta muitakin värejä oli käytössä. Samassa koneessa saatettiin myös käyttää useampaa kuin yhtä väriä eri kohdissa. Venäläisten ohjaamovärityksestä en osaa sanoa sen kummempaa, kuin että vaihtelua on huomattavasti enemmän, kuin suomalaiskoneitten tylsän harmaissa ohjaamoissa mustilla mittaritauluilla. Tosin suomikoneissakin tietysti kangasverhoillut kohdat tiilenpunaisia.

Perustan oletuksen siihen, että tietääkseni suomalaiset eivät sodan aikana uudelleenmaalanneet ohjaamoita muistakaan koneista silloinkaan, kun ne saivat sotamaalauksen tehtaalla. Vertaa esim. Do-17 ja Ju-88 pommikoneet ja MT kalusto. Mersujen ohjaamoita uudelleenmaalattiin Suomessa vasta yöhävittäjämodifikaation yhteydessä sodan jälkeen.

Lisäksi esim. museoidussa Hurricanessa on täysin koskematon englantilainen ohjaamon väritys, vaikka kone on käynyt lentokonetehtaalla huollossa ja maalattavana ja kone oli käytössä yli kolme vuotta. Myöskin BW-372 koneen ohjaamo on alkuperäisessä värityksessä. Ohjaamoiden uudelleenmaalaus siististi on hankalaa ja aikaavievää ja saavutettava hyöty useimmiten varsin vähäinen.

Sen sijaan koneisiin kyllä lisättiin hyvinkin tunnollisesti suomenkielisiä kylttejä ja ohjetekstejä, voi sanoa, että vähänkin aikaa käytössä olleisiin koneisiin nämä ilmestyivät. Useimmissa tapauksissa varmasti jo ennen koneiden päätymistä laivueisiin. Näillä ei tietysti ole mallailun kannalta useimmissa tapauksissa mitään merkitystä.
Suomi-Hurricane   12.7.2017 12:21
Tervehdys

Tekstin korkeus on keskimäärin 16 mm, teoreettinen korkeus lienee 15 mm. Kirjain Ö on luonnollisesti korkein, korkeus reilut 20 mm. Tekstin kokonaispituus 243 mm.

Ensiapupakkauksen merkin valkoisen kiekon halkaisija on 100 mm. Risti 70 mm, sakaraoiden pituus keskimäärin 25 mm ja palkkien leveys keskimäärin 22 mm. Maalausjälki ei ole erityisen tarkkaa mallinrakentajien mittapuulla, mutta yleisilme on kuitenkin siisti.

Luukku 300 x 145 mm.
Luukun kaulus 375 x 235 mm
Lukkojen keskikohta 35 mm yläreunasta, 68 mm ulkoreunoista. Lukkojen koko 50 x 25 mm.

Sukset on tarkoitus ottaa ulos luukun kautta, normaalin pakkolaskun jälkeen muuta mahdollisuutta ei oikein olisikaan. Helppoa se ei kuitenkaan ole, selvästi näkee, että on annettu määräys varusteiden lisäämisestä ja tehtaalla on suunniteltu vähiten huono ratkaisu tätä varten, kun hyvää ei ole voitu tehdä. Sukset tulevat ulos täsmälleen oikealla tavalla hivuttamalla, ylimääräistä tilaa ei ole yhtään. Helpointa on varmasti ollut katkoa ensiapulaatikon ja suksien remmit puukkolla ennen niiden poistamista.

Lisäsin kuvapankkiini (huonon) kuvan luukusta: www.pienoismallit.net/profiilit/320/kuvat/kuvapankki/kuva_135825/
Liima "syö" maalia?   29.11.2016 16:27
Maalin sulattaminen nesteliimalla on hyvä vanhennuskeino, jos on tavoitteena tehdä maalin lohkeamia. Itse olen tehnyt moneen malliin pohjalle metallipinnan, suojannut tämän lattiavahalla ja maalannut pintavärin emalimaalilla. Pintaväriä olen sitten kärventänyt nesteliimalla muiden kulutuskäsittelyjen ohessa ja lattiavaha suojaa alla olevaa metalliväriä. Hyvin on toiminut.
Eli maalin sulaminen muoviliiman takia on normaalia.
Timo: Samalta sivulta olen jo etsinyt tietoa. Sivuston tekijäkään ei ilmeisesti ole muodostanut asiasta ehdotonta kantaa, koska koneen 588/17 kohdalta löytyy täsmälleen samat kuvat.
Työn alla on Richard Wenzlin Jasta 11:sta lentämä kone. Tarkemmin sanottuna v. 18 huhtikuun lopun/toukokuun alun asussa, jolloin mustia palkkiristejä oli kavennettu. Koneesta on ainakin yksi vasemmalta takaviistosta otettu kuva tässä asussa. Useimpien lähteiden mukaan runkonumero on ollut 588/17, mutta ainakin yhdessä Aerodromen keskustelussa väitettiin, että numero olisikin 178/17. Olen jo aloittanut maalauksen ja olen saamassa Eduardin tuplapaketoinnista palkkiristit, mutta numero kahdeksan siirtokuvat ovat hakusessa. Eli numerot kiinnostavat ja oikeanmallisia palkkiristit ovat plussaa. Wenzlin koneen runkonauhaa ei taida löytyä aftermarket siirtokuvana? Netin selailun perusteella näyttäisi olevan yllättävän harvoin mallinnettu koneyksilö ottaen huomioon, kuinka hyvät kuvat koneesta löytyy.
Hakusessa siirtokuvat, joista voi koostaa rekisterinumeroita Fokker Dr.1 koneelle, suurin tarve numeroille 1, 5, 7 & 8, mutta voin ostaa koko arkin kerralla. Myöskin valkoisella reunustetut suorat palkkiristit kiinnostavat. Etsatuille kk:n vaipoille olisi myös käyttöä.
Kaikki nämä löytynevät esim. Eduardin kolmitason tuplapaketoinnista. Ilmoita yv:llä, jos em. kapineita löytyy joutavana, voin maksaa rahalla tai vaihtaa johonkin vastaavaan tavaraan.