Pienoismallit.net

Petri Lyy

O: kompressori sisäkäyttöön   27.7.2018 13:48
www.wiltec.de…/airbrush-compressors-spary-gun-accessoires/airbrush-air-compressors.html

Mainitaan nyt tämäkin. Postikulut muistaakseni parin kympin luokkaa, ja siihen hintaan tuodaan kotiovelle. Ainakin kasattu Saksassa, komponentit voivat tietty olla mistä vinkukiinasta tahansa. Itsellä kokemusta vain tuosta 132 euron hintaisesta mallista, tosin se ei 6-7 vuotta sitten maksanut noin paljon.
Kartano-Volvosta mallia?   26.4.2018 08:46
Tervo Salminen kirjoitti:
Scalemates vaan kovasti puutteellinen, Air-traxin resiinimallejakaan siellä ole tiedossa kuin pari.
Eikö niitä saa sinne lisäillä kuka vaan tietää? Samanlainen vapaaehtoisuuteen perustuva nettipalveluhan se on kuten tämäkin.
Raksakompuraa käytin ehkä pari vuotta, sitten hankin tällaisen:

shop.wiltec.info…196-with-air-tank---two-step-switch.html/XTCsid/bak6p9vd29eje5nj6pmp10r6v0

Olisko nyt vaikka 6-7 vuotta ollut käytössä. Säiliöttömästä kompurasta ei ole kokemuksia, mutta tämä pieni säiliöllinen kompura kerää kyllä kosteutta, mutta harvoin jos koskaan sitä tulee vedenerottimeen asti. Kosteuden huomaa vain kun avaa pohjapropun, yleensä sieltä tulee tippa pari vettä.

Propun avaaminen joka käytön jälkeen kannattaa ottaa tavaksi. Alkuun en niin tehnyt, ja käynnistymistä/sammumista ohjaava "solenoidi" otti itseensä. Valmistaja ainakin väitti niin. Solenoidi voi olla väärä termi, mutta ei nyt takerruta siihen. Kosteus aiheuttaa ruostetta, ja ilmeisesti joku hitunen pääsi kulkeutumaan sinne jonnekin laitetta säilytyspaikkaan siirrettäessä.

Olisivat halunneet korjata takuuseen, mutta kun huomautin että lähetyskulut voi tulla aika kalliiksi, päätyivät lähettämään pelkästään uuden osan itse asennettavaksi.

Ongelmia ei enää ole ollut minkäänlaisia - kunhan siis muistaa sen propun avauksen aina. Mallailutilana on lämmitetyn autotallin sivuhuone, ja kosteus kyllä vaihtelee vuodenajan mukaan.

Linkin aparaatti on kohtalaisen hiljainen eikä äänellään ärsytä, vaikka se olisi pöydällä maalauspaikan vieressä.

Olen ottanut tavaksi avata propun siinä vaiheessa, kun ruisku on vielä kiinni ja paineensäädin nollaamatta. Ne muutamat tipat tulevat sitten paineella pihalle.
Mallikauppoja Wienissä   4.4.2017 10:46
Tomi Eloranta kirjoitti:
Elokuussa olisi tarkoitus lähteä käymään Wienissä ja Grazissa, onkohan palstalaisilla tietoa kummastakaan kaupungista keskustan alueella metallisia keräilyautoja myyviä liikkeitä. Lähinnä 1/43 kiinnostaa.
www.spielwarenbannert.at/carrera-bannert-wien.php

Kannattaa käyttää scalemates.com -palvelua, sieltä kohta Shops. Käyttö ei edellytä rekisteröitymistä. Listaus on ehkäpä parhaiten ylläpidetty.
Ryhmärakentelu: Tamiya OOB II   31.12.2016 19:59
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/19/07/131907.jpg

Tämä jäi valmistumatta, sorry. En saanut aikaiseksi ostaa tai värkätä sopivaa alustaa; miinajyriä on turha asentaa ellei niille saa jotain tukea. Hajoaisivat luultavasti tai ihan varmasti kuvatessa. Ja alusta ei olisi tullut suoraan paketista. Näin tällä kertaa :(
Pienoismallit.net uudistuu!   7.12.2016 15:52
Kiitos tähänastisesta ja menestystä tulevalle versiolle. Sivustosta on ollut paljon apua ja hyötyä.

Ehkä huonoin piirre on tiedon pirstaloituminen. Jossain keskustelussa saattaa tulla esiin uutta tietoa esim. tuotemerkki X:n aineesta Y. Tätä tietoa ei haulla löydä enää uudestaan. Jos muistaa, että keskustelussa mainittiin sekä X että Y, hakutuloksena on kymmeniä tai satoja osumia.

Ratkaisu olisi ehkä sanaston toimittaminen keskustelujen perusteella, tosin se olisi sitten jo lähes kokopäiväinen jobi. Tälle asialle ei taida voida mitään.

Olen joskus klikkaillut galleriaa Arvioi satunnainen malli -toiminnolla. Eteen tulee usein malleja, joita en halua arvioida. Seuraavalla kerralla arpa heittää taas niitä samoja malleja arvioitavaksi. Tähän jos saisi jonkin "nähnyt, mutta en arvostele" -valinnan, sitten voisi ainakin teoriassa saada katseltua koko gallerian joskus läpi :)
Vedeneroittimen tyhjennys   30.9.2016 13:08
Varmaan tyhmä kysymys, mutta mitä vesi siellä vedenerottimessa haittaa?… Sehän on just oikea paikka vedelle. Ymmärtäisin, että erottimesta vesi ei pääse uudestaan ilman ja sitä kautta maalin joukkoon.
Ketutusketju   26.9.2016 19:37
Mr. Surfacer lasipullosta Tamiyan keltakorkkisella ohennettuna on ihan parasta. Vain ruiskulla levitettynä tietty.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Pikku haastattelu hobbydayn pienoismallikuvioista

youtu.be/gIEqYaxqIVo
Tään vois varmaan tökätä Tapahtumat-otsikon alle kohtaan AC myös? Siellähän on arkisto menneistä tapahtumista, ja joku voi lähestyä asiaa myöhemmin siltä suunnalta.

Mä hukkasin sen .ru-osoitteen, jossa oli hitosti kuvia AC:stä. Sen vois laittaa samaan paikkaan. Vähän nolo nuo nykyiset 9 kuvaa, jos joku noin vuoden kuluttua selailee ja miettii, kannattaisko lähteä sinne minne ratikalla ei pääse.