Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Gladiaattorit 13.6.2020 12:43 Malli
Kaunista jälkeä vähän harvinaisemmasta aiheesta. Tuosta itse tekemästäsi tuomarifiguurista kaipaisin paria lähikuvaa, jotta sitä voisi paremmin tarkastella. Näiden kuvien perusteella en löydä rakennusjäljestä moitteensijaa, mutta jäin miettimään sequtorin siivitettyä kypärää.

En ole gladiaattorien asiantuntija, mutta sen mitä olen joskus aiheeseen perehtynyt, sequtor käytti kuperaa kilpeä, jossa on pyöristetyt reunat (aivan kuten figuurillasi onkin) ja samoin pyöreää pallomaista kypärää. Tarkoitus oli siis tehdä varusteista sellaiset, että retiariuksen verkko on hankala saada tarttumaan niihin kiinni. Figuurisi siivekkeet näyttävät nyt siltä, että vastustajan verkko tarttuu niihin helposti kiinni.
Timo Rissanen 21.1.2020 08:46 Käyttäjäprofiili
Syntymäpäiväonnittelut Pirkanmaalta!
Messerschmitt Bf 109 G-6 15.2.2019 11:20 Malli
Rakennusjälki ja maalaus on taas taattua Veli-Mattia, eli niistä en moitteensijaa löydä. Sen sijaan jäin vähän ihmettelemään sitä, että paneelirajojen tummennus ei ainakaan kuvien perusteella näyttäisi olevan siirtokuvan päällä vaan sen alla (esimerkiksi kylkien ja pohjan hakaristeissä), kun loogista kai olisi se, että likaantumista kuvaava tummentuminen tapahtuisi esimerkiksi kansallisuustunnusten päällä.

Onko tässä ollut työjärjestyksenä litkuttaa ensin ja laittaa siirtokuvat vasta sitten?
Raimo Leino 29.6.2016 21:49 Käyttäjäprofiili
Onnittelut myös Pirkanmaalta!
Taavi Hiltunen 7.3.2016 21:40 Käyttäjäprofiili
Onnea syntymäpäiväsi johdosta!
Lockheed P-38 Lightning 2.10.2015 20:23 Malli
Todella komeaa jälkeä, enkä minäkään huomautettavaa keksi. Myös minulla on sama malli lootassa odottamassa vuoroaan, joten nyt voisikin olla hyvä tilaisuus kysyä, oliko mallissa jotakin erityistä huomioon otettavaa (hankalia paikkoja tms.)?
HOG! 11.8.2015 20:48 Malli
Pitkästä aikaa malli, joka innostaa minutkin kommentoimaan.

Ei tätä voi olla kehumatta, enkä ainakaan (warthogia sen kummemmin tuntematta) keksi tästä mitään moittimista. On tosin totta, että kaikkien mahdollisten luukkujen auki oleminen samanaikaisesti ei varmaankaan todellisuudessa kovin yleistä ole, mutta toisaalta kun on nähnyt järkyttävän määrän vaivaa detaljoinnissa ja skrätsäyksessä, ei hienoja yksityiskohtia ole minusta mitään järkeä jättää luukkujen alle piiloonkaan.

Tapani mukaan en pisteytä, mutta edellä todettu puhukoon puolestaan.
AK Interactive True Metal 2.1.2015 18:52 Arvostelu
Varsin mielenkiintoinen artikkeli. Itselläni on tarkoitus ottaa seuraavaksi työn alle p-38 Lightning, jossa olisi tarkoitus ensimmäistä kertaa kokeilla Bare Metal Foilin käyttöä, mutta tämä voisi foilauksen suhteen aloittelijalle olla vaihtoehto monimutkaisempiin osiin (sen jälkeen kun on muutama tunti kiroiltu moottoripellitysten kanssa…).

Kerrotko vielä, mistä putiikista tätä tököttiä kannattaisi lähteä haeskelemaan.
Dornier Do-335 A-1… 30.11.2014 11:35 Malli
Kyllä on vaikea uskoa, että olisi kahdenkymmenen vuoden tauko lentokoneissa. Voi olla, että rakentaminen on edellyttänyt hieman enemmän pähkäilyä kuin sillä mukavuusalueella, mutta ei sitä kyllä työjäljestä näy. Upeaa jälkeä, vaikka tapani mukaan en tähtiä annakaan.

Sattuuko joku muuten tietämään, onko tämä Tamiyan malli myytävänä myös Revellin pakkaamana. Kävin jokin aika sitten Harrasteessa ja silmiin sattui Revellin pakkaama 1/48 Do 335. Se jäi vielä hyllyyn, mutta alkoi kutittamaan vatsanpohjassa, kun joskus teininä tuli rakennettua muistaakseni Dragonin näkemys aiheesta.

(Ihan kuin hyllyssä ei muka olisi tarpeeksi rakennettavaa jo muutenkin…)
Raimo Leino 29.6.2014 21:20 Käyttäjäprofiili
Onnittelut syntymäpäiväsi johdosta!