Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Jää väliin tälläkin kertaa taloyhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen vuoksi.
Siirtokuvapehmennin   14.9.2014 20:49
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Tenttua, raakaa Jääetikkaa vai kannattaako enään laittaa mitään muuta kuin mattalakka pintaan.
Voit kokeilla auttaako uusintakäsittely microsolilla. Joidenkin valmistajien paksuihin siirtokuviin näitä aineita saa laittaa melko paljon, ennen kuin tottelevat.

Lisäksi ennen mattalakkaa laittaisin vielä siirtokuvien päälle yhden kerroksen kiiltävää lakkaa: jos siirtokuvaan jää ilmakupla tms. mattalakka voi päästä siitä "vuotamaan" kuvan alle ja aiheuttaa hopeointia.
Minun pitänee sitten toimia vastarannankiiskenä: tosin kokemusta on vasta yhdestä mallista, eikä sekään ole vielä valmis, joten lisäharjoitus saattaisi muuttaa käsitystä asiasta.

Yhtä kaikki tämän yhden mallin perusteella olen huomannut, että osien irrottaminen taustapaperista/kehikosta on välillä hermoja raastavaa ja osat tuppaavat tarttumaan todella helposti sormiin, ja niiden irrottaminen heikentää valmista liimapintaa, eli väliin on joutunut laittamaan muuta liimaa aivan kuten missä tahansa etseissä.

Toiseksi osien taivuttelu on hankalaa koska liimapinta tuppaa tarttumaan kiinni hold & foldiin, mikä aiheuttaa saman lopputuloksen kuin edellä kuvaamani sormiin tarttuminen.

Tämän perusteella olen siis päätymässä siihen, että käytän itse mieluummin jatkossa tavallisia etsejä ainakin sellaisissa osissa, jotka vaativat paljon taivuttelua ja/tai asettelua.
Ketutusketju   9.7.2014 21:39
En omista ruiskua, enkä ole koskaan sellaista joutunut puhdistamaankaan, mutta olen kyllä hyvällä menestyksellä soveltanut Fairy Power Sprayta maalien poistoon pienoismalleista. Siis Power Sprayta mallin päälle johonkin sopivaan astiaan, annetaan olla tunti pari ja sitten maali pyyhitään pois. Yleensä on lähtenyt ihan sormella pyyhkäisemällä (muista käyttää kumihanskoja, FPS on sen verran tujua tavaraa), tai ainakin hammasharjalla.

En näe syytä miksi sama kikka ei toimisi ruiskunkin puhdistuksessa.
Yritetään, mutta ei voi luvata varmaksi. Perjantai on viimeinen työpäivä ennen lomaa ja pari pikkuasiaa on saattanut jäädä rästiin…
Kuomujen raamien paikkaus   8.6.2014 09:39
Minä olen käyttänyt pientä ohenteeseen kostutettua sivellintä emalimaalien poistoon. Siveltimellä varovasti poistetaan ylimääräinen maali ja sitten pyyhitään lopuksi lasi talouspaperiin. Haittapuolena voi olla, että lasi jää hivenen sumeaksi, mutta se toisaalta antaa minusta vaikutelmaa likaisesta lasista eli ei välttämättä haittaa mitään.
Pari edellistä kertaa on taas jäänyt väliin, joten yritetään päästä paikalle.
Ketutusketju   18.5.2014 22:40
Raimo Leino kirjoitti:
Lähetin reklamaatiota Airfixille - saas nähdä miten asiaan reagoidaan, vai reagoidaanko mitenkään.
Etkö pääsisi helpommalla marssimalla siihen putiikkiin, josta tuon mallin hankit?
Lozenge-kuvio siirtokuvat?   16.5.2014 20:21
En ole ensimmäisen maailmansodan lentohärveleiden spelialisti, enkä muutenkaan Eduardin Fokkereita rakentanut, mutta peruskuvio on, että siirtokuvien alle tulee aina kirkas lakka.

Lähtökohtaisesti varsinkin vaaleiden (valkoisten tms.) siirtokuvien alle tulevat alueet kannattaa maalata valkoisella tai vaaleanharmaalla, koska muuten tummempi väri voi jäädä kuultamaan siirtokuvan läpi.
Ketutusketju   28.4.2014 21:27
Hitusen ketuttaa se, että kun minulla olisi kerrankin ollut voimia ja aikaa alkaa mallailemaan vielä työpäivän päätteeksi, homma tyssää alkuunsa siihen, ettei maalivarastosta löydy oikeaa maalisävyä. Harrastekaan ei ole enää auki…