Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Viikonloppumalli V   16.12.2015 06:56
Häpä kirjoitti:
Itse ehdottaisin/kannattaisin viime vuoden tapaan uudesta vuodesta loppiaiseen
Ymmärrän kyllä Häpän ajatuksen, mutta itse olen uuden vuoden reissussa, eli minulle osallistuminen on mahdollista vain, jos rakenteluaika on loppiaisesta seuraavaan sunnuntaihin kuten edellä on ollut puhetta.
Viikonloppumalli V   15.12.2015 22:20
Pitäisiköhän se minunkin sitten yrittää, vaikka töissä on kyllä taas tiedossa melkoista haipakkaa vuodenvaihteen(kin) jälkeen.

Lupaan yrittää, mutta en lupaa, että saan mitään valmiiksi.

Yrityksen kohteena Eduardin Lavotschkin La 7, 1/48
Ketutusketju   19.11.2015 19:48
Miksi sitä ei osaa lopettaa ajoissa silloin kun mikään ei onnistu ja Murphyn lain vaikutus kasvaa eksponentiaalisesti mitä enemmän sitä yrittää välttää? Alapuolella kertomus "rentouttavasta" syyslomapäivästä:

- työn alla on Eduardin pakkaama Academyn P-38 Lightning, jonka keulan sovitus tuotti tuskaa jo viime viikonloppuna (ja joka jäi silloin "jäähylle" odottamaan hermojen lepuutusta).
- tänään rupesin sitten uudestaan hommiin ja hiomaan ja veistämään keulan osia paikoilleen. Tässäkin pääsi jo melkoinen määrä ärräpäitä matkan varrella.
- päivän ensimmäinen rakentelusessio päättyi siihen vaiheeseen, että kokosin keulakartion ja laitoin sisälle läjän hauleja vastapainoksi (niitäkin olisi saanut olla enemmän, mutta ehkä nuo riittävät). Haulien liimaamiseen käytin pikaliimaa jonka aktivaattoriksi laitoin sisälle tipan vettä. Ei siinä mitään, nokkakartio jäi kyljelleen sanomalehden päälle tauon ajaksi.
- palatessani takaisin sorvin ääreen totesin ensi töikseni, että vedellä "terästetty" pikaliima oli valunut nokkakartion läpivienneistä ulkopuolelle ja kartio oli liimaantunut kyljestään kiinni sanomalehteen
- armottoman hiontaoperaation jälkeen (jonka aikana leikkasin veitsellä sormeeni ja kaikki pintadetaljit meni tietysti sen siliän tien) aloin liimaamaan nokkakartiota runkoon kiinni.
- päästäessäni kartiosta irti Humbrolin nesteliima ei vielä lisäpainosta johtuen kestänytkään paikallaan vaan kartio irtosi
---> sitä kopatessani koneen siipi osui pöydän reunalla avonaisena puolillaan olleeseen liimapurkkiin joka kellahti nurin, putosi lattialle ja vuorasi lattian tehokkaasti liimalla

Onneksi Harraste on jo tältä päivältä kiinni, ettei saa päähänsä lähteä hakemaan uutta liimapurkkia uuteen yritykseen!
Ketutusketju   15.11.2015 11:46
Raimo Leino kirjoitti:
Olen siis niin vihainen, että verenkiertoni on jo häiriintynyt. Syy - 13.11. Pariisi.
En ole huomannut häiriöitä omassa verenkierrossani, mutta olen sitäkin vihaisempi samasta syystä.

Voimia uhrien läheisille.
Niin monta viime kertaa on jäänyt erinäisten (teko)syiden takia väliin, että tällä kertaa tullaan, jos omat hautajaiset eivät satu esteeksi.
O: 20 Pdr. tykin putki mallia B   12.9.2015 22:32
Minulla ei valitettavasti ole, mutta varmaan joku pystyisi auttamaan, kun kerrot vielä mihin mittakaavaan putkea tarvitset.
Lasituksen maskeeraus   5.9.2015 16:54
Nostanpa vanhan keskustelun kysyäkseni varmistuksen:

Onko jollakin kokemusta, miten Eduardin valmismaskit (tai Tamiyan teippi) kestävät Testorsin ksyleenipohjaisia maaleja? Tavallisia emaleja aikaisemmin käyttäneenä päätin varmistaa ennen kuin alkaisin kohta huudella Thunderboltiin uutta kuomua.
Minun osaltani harrastus ei ainakaan ole loppumassa, vaikka työt ovat viime aikoina häirinneet harrastamista. Tänään olisi kuitenkin toiveissa päästä taas käsiksi malleihin.

Tosin täytyy kyllä myöntää, etten ole julkaissut ainoatakaan malliani tällä palstalla, kun olen pitänyt periaatteena, että rakentelen lähinnä vain omaksi ilokseni.
Pienoismalleja varastettu   1.8.2015 09:48
Todella ikävä uutinen. Otetaan tarkkailuun, jos joku "harrastusta lopettava" on myymässä "vanhaa varastoaan".
Tamiyan mallien siirtokuvat.   27.5.2015 21:34
Kiitos Petri! Kylmä… tai siis lämpökallet otetaan heti kokeiluun.