Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Viimeisin mallailuhankinta   31.7.2016 18:18
Harrasteen alennusmyynnistä tuli perjantaina ostettua Tamiyan 1/48 Lancaster Dambuster / Grand Slam -paketointi. Grand Slam todennäköisesti tulossa, kunhan saisi ensin pöytää puhtaaksi edellisten projektien alta.
Viimeisin mallailuhankinta   15.5.2016 19:57
Tomi Eloranta kirjoitti:
Sellanen vinkki että www.hobbyzone.pl/en/wsm/
Onneksi nykyinen työpöytä ja asunto ovat liian pieniä tuolle systeemille.

Pitäisiköhän ruveta etsimään isompaa asuntoa…
Työt saattavat kyllä taas häiritä harrastuksia, mutta yritetään päästä paikalle.
Eduardin Focke-combon alatyypit   22.3.2016 06:07
En ole spesialisti, mutta ainakin wikipedia kertoo R8:n olevan muuten sama kuin R2, mutta siihen on lisätty panssarointia runkoon ja lasitukseen. Tästä voisi siis päätellä, että R2 on lähtökohtaisesti panssaroinniltaan normaali A-8.

Tietysti jotakin kenttämodifikaatioita on saatettu tehdä jälkikäteen.
Tällä kertaa pitäisi jopa ehtiä paikalle. Pienoismallipäivä sen sijaan jää taas kerran väliin, kun tuli unohdettua päivämäärä ja tehtyä tuplabuukkaus.
Viimeisin mallailuhankinta   18.2.2016 22:32
Jos ei noista maalipurkkien agitaattoreiksi lopulta ole, niin niitä voi aina käyttää lentokonemallien nokkapanoina. Itse käytän nokkapainoihin haulikon hauleja.
Siirtokuvien liima sotkee   11.1.2016 22:50
Peter Thim kirjoitti:
haaveilen sotalaivan rakentamisesta. Harmillisesti heillä ei vain verkkokaupan mukaan kovinkaan paljoa ole niitä valikoimassa.
Täytyy sanoa, etten ole ensimmäistäkään laivamallia koskaan rakentanut, mutta lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että perustekniikat on parempi opetella pienikokoisilla malleilla ja siirtyä isompiin, kun ruoste on hinkattu pitkän tauon jälkeen pois.

Suurikokoisia malleja (jollaisia useimmat laivamallit käsittääkseni ovat) on vaikeampi käsitellä ja pienetkin virheet jäävät helposti näkyville.

Rakentamastasi Spitfiresta on kyllä hyvä jatkaa, uutta vain tulemaan!
Niinhän siinä sitten kävi, että minun yritykseni saada malli valmiiksi viikonlopun aikana jäi yritykseksi. Näköjään etsiosat ja työkiireet olivat mahdoton yhtälö toteuttaa.

Mutta mukavaa oli, täytyy ottaa joskus uusiksi. Onnittelut kaikille mallinsa valmiiksi saaneille.
VilleH kirjoitti:
Ja 15 minuuttia myöhemmin on lähes valmista :)

www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/45/47/124547.jpg
On ne jotkut tehokkaita. Jotkut tekee mallinsa valmiiksi viidessätoista minuutissa vaikka aikaa olisi sunnuntaihin. :)

Minulla on hivenen rauhallisempi tahti: aloitin hommat yöllä yhden aikaan, mutta edes ohjaamo ei ole vielä nipussa. Katsotaan saadaanko valmista sunnuntaihin mennessä, kun ohjaamon etsit on saatu kasaan, loppurakentamisen pitäisi olla suoraviivaisempaa…
Yritetäänpä sitten, kun tuli luvattua: mallina Eduardin Lavotschkin La 7, 1/48