Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Maalin poisto   15.2.2017 21:18
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
- Ylimaalaus, joka on ihan varteenotettava konsti jos alueella ei ole paljon siirtokuvia.
Tosin lähes mustan värin ylimaalaus vaalean harmaalla ei ole aivan helppoa. Taitaa kyllä olla ainoa keino, jos ei halua koko mallin maalausta vetää alusta lähtien uusiksi.

Mutta eihän tuo kylki nyt niin pahalta näytä tuohon Jeanin linkittämään kuvaan verraten.
Me 109g-6 tuulilasi   12.2.2017 16:36
Tämä ei ole virallinen referenssi, mutta ostamassani Eduardin profipack-paketoinnissa yhtenä vaihtoehtona on G-5:sta upgreidattu versio, johon ohjeen mukaan jätettiin tuulilasin panssarointi vanhasta G5:sta.

Väittäisin siis, että ei ollut kaikissa.
Ketutusketju   31.1.2017 21:04
Petri Manninen kirjoitti:
Dämed! Vaimo ilmotti tarvitsevansa puolet man cavestani työtilakseen :( Ei ehi toimistolla tekeen kaikkea ja keittiönpöytäkin alkaa kuulemma pänniä. Mulla menee siis toinen työpöytä/maalauspaikka alta. Muuten ei kuulemma sisustukseen puututa, mutta kompura, vetokaappi ja kynäruiskukamppeet pitää siirtää hitoille. Saas nähä millon alkaa vaatiin verhoja tuonne :( Vaikkei tuolta kauheasti ole viimeaikoina mtn valmistunutkaan, niin nyt meinaa harmittaa.
Ja milloin alkaa vaatia koko harrastuksen siirtämisen toiseen huoneeseen tästä harrastuksesta aiheutuvien tuoksujen vuoksi. Vai joko olet antanut tarvittavan siedätyshoidon?
Iloisten tapahtumien ketju   23.1.2017 22:20
Tuntuu, että tämän illan mallailusessiosta, joka koostui Messerschmitt 110:n rungon kokoamisesta, jäi ihmeellisesti puuttumaan jotakin, mikä vastaaviin sessioihin tavallisesti liittyy keskeisessä roolissa, nimittäin se tuntikausien pikkutarkka sovittelu, viilaus, hionta ja kiroilu, mikä yleensä alkaa viimeistään siinä vaiheessa kun koesovitusten väliin lisätään liima…

Tällä kertaa Dragonin/Cyberhobbyn runko meni nippuun lähes Tamiyan tavoin. Loistavaa rentoutumista työpäivän päälle!
Vuoden 2016 tuotokset   2.1.2017 21:41
Viime vuosi oli aikaisempiin verrattuna jopa kohtuullisen tuottoisa: sain valmiiksi kaksi pitempään roikkunutta "ikuisuusprojektia" ja lisäksi kaksi viime vuoden aikana aloitettua mallia. Tosin se suurin ikuisuusprojekti eli MPM:n HE 177 on edelleen "vaiheessa", joten siinä voisi olla tämän vuoden uudenvuoden lupaus.
Vinkkejä aloittelijalle   20.12.2016 22:14
Olen samaa mieltä Jarin kanssa siitä, että spraymaali on liian suurpiirteinen väline tuohon projektiin. Muutenkin siveltimellä maalaaminen on sitä mallailun peruskauraa, joka kannattaa opetella ennen kuin harkitseekaan mitään muuta.

Mitä tulee useampiväriseen maalauskaavioon, vihreä/harmaa -yhdistelmä ei ole sen hankalampi kuin yksivärinenkään kaavio, kun maalipinnan rajat suojaa maskiteipillä ennen maalausta ja etenee aina vaaleimmasta sävystä tummimpaan (tummalla sävyllä on helppo peittää väärään paikkaan lipsahtanut vaalea, mutta päinvastoin korjaaminen voi olla todella työlästä).
Yritetään päästä paikalle, kun pari edellistä kertaa on jäänyt väliin. Varmaksi ei tosin taaskaan voi luvata.
Niksejä maalipurkin avaamiseen   17.9.2016 12:45
Kiitos vinkeistä, vartin liotus kuumassa vedessä ja sen jälkeen korkin kiertäminen märän tiskirätin avulla tehosi. Ainoa ongelma oli, että samalla purkista liukeni etiketti, mutta se korjaantui maskiteipillä ja lyijykynällä.

Sisältö oli onneksi vielä ihan käyttökelpoista tavaraa.
Niksejä maalipurkin avaamiseen   17.9.2016 11:40
Olisiko kollegoilla vinkkejä siitä, miten saadaan pitkään suljettuna ollut kierrekorkkinen maalipurkki auki? Ilmeisesti korkin kierteisiin on jäänyt joskus maalia ja nyt se on kuivunut.

Ns. brute force -menetelmä ei näytä toimivan, eli olisiko jotakin muuta konstia kuin lähteä salille tai hankkia uusi purkki?
En lupaa varmaksi mutta yritän päästä paikalle.