Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Ketutusketju   6.5.2018 14:15
Ja siksi toisekseen, jos takana on kymmenen vuoden tauko, ei minusta kannata hirvittävästi stressata etsien tai resiinin kanssa, vaan pari ensimmäistä mallia perustekniikoiden kertaamiseen ilman mitään ihmeempiä kikkailuja.
Jaggi kirjoitti:
Eli käsitinkö oikein että kaikenlaiset ruosteet, liat, pakokaasukeräytymät ja kulumat maalataan viimeisen lakan päälle, eikä niin sitten enää lakata?
Pintakäsittelyjärjestys ainakin minulla on siis seuraava:

- maalien päälle kirkas lakka (tai lattiavaha)
- siirtokuvat
- uusi kerros kirkasta lakkaa
- mattalakka
- liat, ruosteet jne.
- mattalakka

Viimeisen pintalakkakerroksen kiilto riippuu tietysti kohteesta, eli minulla lentokoneissa matta, mutta esimerkiksi automalleissa voi olla kiiltäväkin.
Etsien kanssa tuskailua   3.3.2018 11:09
Jukka Penttinen kirjoitti:
Kiitos vinkistä! Muuten voisinkin kokeilla, mutta valurangan venyttely vaatii vielä opettelua melkoisesti, ettei napsahda heti poikki, ainakn jos noin ohutta meinaa tehdä :)
Alan liikkeistä löytyy myös styreenitankoa tai -putkea, mikä ajaa saman asian. Tosin tanko maksaa, kun valuranka olisi "ilmaista".
Keskellä kaksipäiväistä hovioikeuskäsitelyä en todennäköisesti (taaskaan) ehdi paikalle, mutta yritän ehtiä pistäytymään Kauppiksella parin viikon päästä.
Olen tähän mennessä osallistunut yhteen ryhmikseen, sekään malli ei ajoissa valmistunut ja muutenkin rakentelen enimmäkseen saksalaisia lentovehkeitä, mutta kun aikaa on noin reilusti ja hyllyssä on parikin kriteerit täyttävää mallia, voisin yrittää uudelleen.

Mukana joko Eduardin Hawker Typhoonilla tai Tamiyan Lancaster Grand Slamilla, molemmat 1/48.
Heinkel 177 referenssejä?   10.12.2017 19:54
Löytyykö keneltäkään?
Heinkel 177 referenssejä?   2.12.2017 22:57
Eduardin virkistävän helposti kasaan menevän Messerschmitt 109 G-6:n valmistuttua sain vihdoin ja viimein otettua itseäni niskasta kiinni ja kaivettua hyllystä useamman vuoden keskeneräisenä maanneen MPM:n HE 177 A-5:n huomatakseni, että kauko-ojattujen konekiväärien ampujan kupolin lasiosa (C 3) on mystisesti hävinnyt.

Löytyisikö joltakin ylimääräistä tai tietäisikö joku, onko malliin saatavana vacukuomuja (ainakaan pikaisella etsinnällä Hannantsilta ei löytynyt)?
Liimat   19.11.2017 12:13
En ole koruliimoja käyttänyt, mutta Micro Krystal Clear kuivuu kirkkaaksi ja sopii sen takia esimerkiksi lasiosien liimaukseen, tosin ei kestä kovin paljoa rasitusta.

Mihin tarkoitukseen sopivaa liimaa haet?
Yritetään taas päästä paikalle kun pari viime kertaa on taas kerran jäänyt väliin. Tosin tulen todennäköisesti suoraan istunnosta, joten vaatetus on sen mukainen. Käännytääkö Jari ovelta?
Heikki Hyttinen kirjoitti:
Tuossa keskustelua aihetta viitaten,
www.tiif.de/thread.php?threadid=172&sid=
Panssarit eivät todellakaan ole minun osaamisaluettani, mutta saksan kielen kanssa uskon voivani tarvittaessa jelpata kääntämisessä.