Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Lasiosat   8.12.2019 19:31
Riippuu vähän, millaisesta kuomusta ja miten isosta reiästä on kysymys. Itse harkitsisin ainakin reiän paikkaamista Mikro Krystal Klearilla, joka kuivuu kirkkaaksi (varmaan jokin muukin PVA-liima toimisi), ja jota voi siksi käyttää myös ikkunoiden tekemiseen, tai sitten kirkkaan muovilevyn käyttämistä paikkana. Mahdollisesti voisi harkita myös kirkasta teippiä.

Tai sitten kysäiset esimerkiksi tältä saitilta, olisiko jollakin sama osa ylimääräisenä.
Minulta jää todennäköisesti tällä kertaa väliin.
Aloitin tänään pitkästä aikaa mallin pinnoittamisen Bare Metal Foililla ja mieleen tuli kysyä, onko joku testannut pinnoitteen kestävyyttä, kun päälle maalataan ksyleeniohenteisella maalilla (Testors). Olen käyttänyt hopeanvärisenä maalina Testorssia nyt pari vuotta, mutta uskaltaako sitä käyttää pienten paikkamaalausten tekemiseen?
P-51 ihmettelyä   9.6.2019 11:55
Kiitos Jari. Tästä ilmeisesti on pääteltävissä, että lähes kaikissa yksimoottoristen koneiden pienoismalleissa on siis virhe, koska en ole tuohon aikaisemmin törmännyt. Yksimoottorisia potkurikoneita on kuitenkin tullut rakennettua vuosien varrella toista sataa.
P-51 ihmettelyä   9.6.2019 11:33
Päätin eilen illalla aloittaa uutena mallina Airfixin uuden P-51D Mustangin mallin mittakaavassa 1/48. Osien kuivasovittelussa vastaan tuli havainto, että sarjan sivuvakaaja ei tulekaan ylhäältä katsottaessa symmetrisesti mallin keskilinjalle, vaan on etuosastaan hiukan "vinossa" vasemmalle.

Entistä kummallisemmaksi asian tekee se, että ainakin kuivasovitteluvaiheessa osat näyttäisivät tästä huolimatta sopivan ongelmitta paikoilleen ja lisäksi maalausohjeessa sivuvakaajan etuosa on ylhäältä päin kuvatussa kuvassa jopa piirretty etuosastaan hiukan vasemmalle.

Voiko kyseessä olla muottisuunnittelussa tapahtunut moka, joka on sitten paikattu piirtämällä ohjeet vastaavasti, vai onko sivuvakaaja tosiaan oikeassakin koneessa hiukan "vinossa"? Se olisi kyllä ensimmäinen kerta, kun minä tähän ratkaisuun törmään - tosin edellinen Musse on tullut rakennettua joskus noin 15 vuotta sitten, enkä silloin kiinnittänyt asiaan mitään huomiota.
Rakentamattomat pienoismallit   4.6.2019 20:40
Minulla on homma vielä kohtuullisen hyvin hallinnassa, kun kesken on yhteensä kolme mallia (joista ainakin yksi on kyllä jo käytännössä hylätty projekti) ja laatikoissa aloittamattomia löytyy alun toistakymmentä. Tosin viime aikoina suunta on ollut se, että sinä aikana kuin saan yhden mallin rakennettua valmiiksi, tulee hankittua 2 - 3 uutta mallia, eli tilanne on hyvää vauhtia karkaamassa käsistä.
Janne Herajärvi poissa   23.5.2019 20:09
Osanottoni omaisille ja muille läheisille.
Yritän ehtiä paikalle.
En tuntenut Jounia, mutta kuolinviestin näkeminen vetää aina mielen matalaksi. Osanottoni sukulaisille ja muille läheisille.
Ilmavoimat Hornet maaliväri   26.2.2019 21:03
JanisPetke kirjoitti:
11€ spray tölkki jota käyttää vaan yhteen koneeseen niin ei viitsisi kahta ostaa :D
Jokainen tietysti itse päättää, miten lähelle esikuvanmukaista mallinsa haluaa rakentaa, mutta mikä estää käyttämästä loput johonkin toiseen malliin? Ainakin minulla maalipurkeista käytetään maalia useampaankin kohteeseen.

Tai toisaalta voit ostaa myös ihan perinteistä maalia ja maalata sen siveltimellä. Todennäköisesti maalit eivät yhteensäkään maksa tuota 11 euroa (tosin siveltimet ja ohenninkin tietysti jotakin maksavat).