Pienoismallit.net

Ismo Sillanpää

Kitarankieli teräslangaksi?   2.6.2012 20:52
Terve,

Kiitos avusta. Pianolanka voisi tarkemmin ajatellen tulla myös hyvin kysymykseen, koska tässä tapauksessa materiaalin kestävyys on ratkaiseva kriteeri. Pitää poiketa Harrasteessa uudemman kerran (kävin eilen, mutta en tullut kysyneeksi).

Kiitän ja kumarran.
Kitarankieli teräslangaksi?   2.6.2012 20:36
Taas tuli eteen dilemma, johon kaipaisin musiikkia tuntevien kollegoiden apua. Paino-ongelmista kärsivä Heinkel on nyt siis edennyt siihen vaiheeseen, että pitäisi alkaa ihmetellä laskutelineitä kannuspyörän osalta. Tein heti alkuun sen ratkaisun, että joka ainoa edes etäisesti laskutelineisiin liittyvä liimaus tehdään epoksilla, mutta lisäksi päätin korvata ainakin kannuspyörän osalta varsin heiveröisen näköisen muovitapin teräslangalla.

Tulin pohdinnoissani siihen tulokseen, että sähkökitaran teräksiset kielet voisivat tulla kysymykseen teräslankana, mutta mikä kieli? Langan pitäisi olla paksuudeltaan hieman alle 0,5 mm., mutta jos menen musiikkikauppaan ja pyydän vaikkapa 0,4 mm:n kitarankieltä, niin siellä kyllä pyöritellään silmiä päässä ja pidetään hulluna.

Siis, mikä sävelkorkeus kitarankielissä voisi tulla kysymykseen?
Vaikuttaako mittakaava?   25.5.2012 20:47
En minäkään tätä aikaisemmin itselleni myöntänyt, mutta alkaa pahasti näyttää siltä, että yli vuosi sitten ostettu 1/72 Liberator jää rakentamatta. En osaa sanoa miksi, mutta pahasti oireet näyttää samoilta kuin Antilla…, siis mitenkään itse skaalaa väheksymättä.
Mitä työn alla?   13.5.2012 20:45
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Ja se sarjan moottoripeltikin meni ihan ongelmitta kasaan.
Ei siinä kokoamisessa minullakaan mitään ongelmia ollut, mutta niitä tuli senkin edestä sitten kun yritin ujuttaa pellitystä paikoilleen (tosin homma helpottuu kummasti jos jätät pellitykset kiinni ja moottorin osat pois).
Eemil Jäntti kirjoitti:
Siinähän sitä sitten yritän korjailla hiomalla hammastahnalla
Mikäs kikka tämä on? Kuulostaa mielenkiintoiselta, jos voisit avata vähän tarkemmin.
[quote="Mika H]
Veeli kirjoitti:
Oliko laskuvarjojääkäreillä käytössä Oak Leaf tai Dot.44 takkeja
Käsittääkseni ei. Allaolevassa linkissä asiaa käsitellään. Mielenkiintoista, toivottavasti joku tarkentaa/vahvistaa
Tosin on saattanut olla mahdollista, että yksittäiset sotilaat ovat ottaneet takkeja käyttöönsä ohjesäännön vastaisesti (varmaa tietoa minullakaan ei ole).
Tuulilasi halkipoikki   12.5.2012 18:31
Juha Koskinen kirjoitti:
kirkkaasta asetaattilevystä saa hyvän korvikkeen rakennussarjan osalle,
Toinen kokeilemisen arvoinen materiaali voisi olla piirtoheitinkalvo.
Viimeisin mallailuhankinta   7.5.2012 18:09
Hannantsilta OWL:n tarvikesiirtokuvat MPM:n Heinkeliin (huomattavasti inhimillisempi maalauskaavio maalattavaksi siveltimellä). Ja sitten vielä vastapainoksi (ettei malli vain kävisi liian helpoksi ja masokismikerroin putoaisi liikaa) CMK:n moottoridetaljointisarja muutenkin paino-ongelmista kärsivään ja kittiä tolkuttomat määrät syövään malliin:)

No nyt siihen onkin tullut sitten hankittua jokseenkin kaikki ekstrahärpäkkeet mitä Hannantsin valikoimilla on tarjota.
Schnellboot 1/35   24.4.2012 17:43
Etsiosien taivutteluun on olemassa erilaisia työkaluja, kuten Hold & Fold, jonka olen ainakin itse todennut näppäräksi apuvälineeksi. Ihan ilmaisiahan ne eivät tietenkään ole.

Omani hankin aikanaan Combat Modelsilta:

Linkki
Ei missään nimessä haittaa, kiitoksia molemmille neuvoista. Tämän siitä saa kun on itse ehkä vähän liiaksikin keskittynyt yöhävittäjiin: omasta hyllystä ei taida löytyä yhtään saksalaisia päivähävittäjiä koskevaa opusta.
Jaha, taas sitä sivistyy. Kiitoksia tiedosta.